ΑΛΜΥΡΟΣ

Στα λευκά Ανάβρα, Κοκκωτοί, Κωφοί

στα-λευκά-ανάβρα-κοκκωτοί-κωφοί-675643

Μάχη αποχιονισμού προχθές το βράδυ από τη Διεύθυνση Καθαριότητας

Χιονισμένο τοπίο στις ορεινές περιοχές της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από προχθές τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Ανάβρα, Βρύναινα, Κοκκωτοί Αλμυρού «ξύπνησαν» χθες σε λευκό φόντο. Η χιονόπτωση, περισσότερο ισχυρή στην Ανάβρα, ξεκίνησε προχθές το απόγευμα και συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στην Ανάβρα το χιόνι έφτασε τα 40 με 50 εκατοστά, ενώ στη Βρύναινα και τους Κοκκωτούς τα 15 εκατοστά.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας έδινε μάχη για να κρατηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Κωνσταντίνο Βαλαμούτη, ο αποχιονισμός γινόταν με έξι μηχανήματα, τα οποία κατάφεραν να διατηρήσουν το δίκτυο ανοιχτό.

Χθες το πρωί η προσπάθεια διατήρησης ανοιχτού του οδικού δικτύου συνεχίστηκε από τη Διεύθυνση Καθαριότητας. Ο κ. Βαλαμούτης είπε ότι μηχανήματα έριξαν αλάτι υπό το φόβο επανάληψης των καιρικών φαινομένων.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας, Γιώργος Τσανής, είπε ότι το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό, όμως σημείωσε ότι η κίνηση Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το χιόνι έφτασε μέχρι και το μισό μέτρο στα υψηλότερα σημεία της Ανάβρας, όμως ο κεντρικός άξονας του χωριού είναι καθαρός, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κοκκωτών, Ευστάθιος Πολυμέρου είπε ότι το χιόνι στην περιοχή είναι 10-15 εκατοστά. Το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό και δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Το οδικό αντίστοιχα δίκτυο Κωφών όπου το χιόνι είναι περίπου 10-15 εκατοστά, είναι επίσης ανοιχτό.

Κλειστά τα σχολεία

Να σημειωθεί ότι χθες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν λειτούργησαν τα σχολεία των επίμαχων περιοχών. Με απόφασή του ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Τοπικών Κοινοτήτων Ανάβρας και Αγίων Θεοδώρων προς αποφυγή ατυχημάτων των μαθητών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου