ΤΟΠΙΚΑ

Πρακτική άσκηση διασωστών με πτώση Mirage στη Γορίτσα

πρακτική-άσκηση-διασωστών-με-πτώση-mirage-σ-678233

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με επιτυχία

«Πολεμικό αεροπλάνο τύπου «Mιrage» συνετρίβη την Κυριακή το απόγευμα στο λόφο της Γορίτσας. Οι δύο πιλότοι κατάφεραν να εκτοξευτούν πριν το αεροπορικό ατύχημα, όμως από την πτώση στο έδαφος τραυματίστηκαν βαριά και αγνοούνται».

Αυτό προέβλεπε το σενάριο άσκησης που πραγματοποίησε το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με τη συμμετοχή 16 εθελοντών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας, Κώστας Τράγαλος, είπε ότι η άσκηση πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των δύο παρατηρητών.

«Οι βαριά τραυματίες εντοπίστηκαν από τους εθελοντές σε διαφορετικά σημεία στο λόφο, ακινητοποιήθηκαν και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο σημείο για την παροχή υπηρεσιών υγείας, το Νοσοκομείο Βόλου» είπε ο ίδιος.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και γρήγορα εντόπισαν τους τραυματίες, τον ένα πίσω από το εκκλησάκι και τον άλλο κοντά στον κρουνό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Για την άσκηση η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημέρωσε ότι «πραγματοποίησε μικρής κλίμακας άσκηση έρευνας και διάσωσης σε ημιορεινό πεδίο. Η άσκηση προσομοίαζε την έρευνα και διάσωση 2 «αγνοούμενων» που βρίσκονταν σε 2 διαφορετικές τοποθεσίες, επάνω στο λόφο της Γορίτσας. Το σενάριο περιελάμβανε διαφορετικής δυσκολίας πεδία όπου τα μέλη της ομάδας έπρεπε να επιχειρήσουν, χρησιμοποιώντας τεχνικές και μεθόδους SAR ώστε να εντοπίσουν και διασώσουν τους «αγνοούμενους».

Ο σκοπός των ασκήσεων αυτών είναι η πρακτική εξάσκηση των μελών σε συνθήκες «επιχείρησης» ώστε και να διατηρείται η επιχειρησιακή ετοιμότητα της ομάδας αλλά και να εκπαιδεύονται τα νέα – δόκιμα μέλη. Επίσης δίνεται και η ευκαιρία να δοκιμαστούν νέες μέθοδοι και υλικά (τεχνολογίας κ.α.) ώστε να αξιολογηθεί η χρησιμότητα και η ευχρηστία τους».

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου