ΤΟΠΙΚΑ

Απόκτησαν αναπηρικά αμαξίδια οι δύο μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου

απόκτησαν-αναπηρικά-αμαξίδια-οι-δύο-μ-678243

Γιορτή διαφορετικότητας η παράδοση-παραλαβή

Σε γιορτή υπέρ της διαφορετικότητας εξελίχθηκε η εκδήλωση για την παράδοση των δύο αναπηρικών αμαξιδίων στους 17χρονους μαθητές με κινητικά προβλήματα Παναγιώτη και Αντώνη, που διοργάνωσε χθες το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων ο «Ιππόκαμπος» στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσάτικα.

Η αίθουσα του αμφιθέατρου πλημμύρισε από μαθητές και εκπαιδευτικούς από αντιπροσωπείες 48 σχολείων, που συνέδραμαν στη συλλογή 11 τόνων πλαστικών πωμάτων για την απόκτηση των δύο αναπηρικών καροτσιών και μοιράστηκαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό της ολοκλήρωσης της αποστολής.

Η παραλαβή των ειδικά διαμορφωμένων αμαξιδίων από τους μαθητές σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στην αίθουσα του αμφιθεάτρου. Δάκρυα έτρεχαν στα μάγουλα των συνοδών των δύο παιδιών όταν οι 17χρονοι κάθισαν υποβοηθούμενοι στο αναπηρικό τους καρότσι και με διακοπτόμενη φωνή έβγαλαν από τα χείλη τους με δυσκολία τη λέξη «ευχαριστούμε».

Χειροκροτήματα, επιβραβεύσεις, εκδηλώσεις ενθουσιασμού εκφράστηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς που υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών για την απόκτηση και νέων αναπηρικών καροτσιών.

«Η αναπηρία είναι διαφορετικότητα και η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα» είπε προηγουμένως ο γενικός γραμματέας του Σωματείου, Πέτρος Μπέλλος. Ο κ. Μπέλλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την υπεύθυνη της Κουζίνας Αλληλεγγύης Αγγελική Ιωαννίτη και τη Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ, Φωτεινή Γρηγορίου, τον υπεύθυνο εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλη Ηλιόπουλο και την πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη για τη συμβολή τους.

Η εκδήλωση περιλάμβανε τραγούδια, προβολή βίντεο, βιωματικές δράσεις από τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου και του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, που συνεργάζεται με το Σωματείο «Ιππόκαμπος», για όλη τη διαδρομή της αποστολής από το Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα για τη συλλογή 5.940.000 καπακιών.

Με εξόχως δημιουργικές εύστοχες δράσεις που άλλοτε προκαλούσαν γέλιο με την ευστροφία τους, άλλοτε συγκίνηση, η εκδήλωση «ταξίδεψε» μικρούς και μεγάλους σε όλους τους σταθμούς της προσπάθειας.

«Εδειξε πως το σημαντικό έγινε ασήμαντο και το μικρό μεγάλο και τελικά φτάσαμε στο σημείο να γίνει η παράδοση» είπε η κ. Γρηγορίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. κ. Ιγνάτιος επιβράβευσε τους διοργανωτές της εκδήλωσης και όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για το σπουδαίο έργο τους και δώρισε στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης cd.

Εξω από το αμφιθέατρο είχε στηθεί μία καλαίσθητη εικαστική έκθεση, με όλα τα μηνύματα των παιδιών για τη συγκέντρωση των πλαστικών καπακιών αλλά και την επισήμανση ότι «όλοι είμαστε ίσοι».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου