ΤΟΠΙΚΑ

Επιταχύνονται οι προσλήψεις των 27 μόνιμων γιατρών στο ΓΝΒ

επιταχύνονται-οι-προσλήψεις-των-27-μόνι-679753

Το δρόμο για την πρόσληψη 27 γιατρών στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο άνοιξε η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο νέος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δεσμεύτηκε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την ολοκλήρωση των προσλήψεων των 717 γιατρών πανελλαδικά και 300 επικουρικών στη συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας, δήλωσε ικανοποιημένος από τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για τις προσλήψεις. Οι εξαγγελίες, είπε, ότι αφορούν τους διαγωνισμούς που «πάγωσαν» από το 2009 και μετά.

Σε επίπεδο Μαγνησίας αναμένεται η πρόσληψη ενός ακόμη μόνιμου γιατρού από τις ολοκληρωμένες κρίσεις του 2011, μετά το διορισμό Ουρολόγου – Επιμελητή Β’ και η πρόσληψη 26 συνολικά γιατρών που είχε «παγώσει» στο στάδιο των κρίσεων. Εξάλλου, το πενταμελές συμβούλιο του Γενικού Νομαρχιακού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου έχει ήδη ολοκληρώσει τις κρίσεις 17 γιατρών και αναμένεται να διεκπεραιώσει και τους φακέλους άλλων έξι γιατρών.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν οι τρεις προσλήψεις που κηρύχτηκαν άγονες θα επαναπροκηρυχθούν ή αν θα διενεργηθούν νέες, με βάση τις σημερινές υπάρχουσες ανάγκες.

Για τους επικουρικούς γιατρούς εκτιμάται ότι θα ζητηθεί η ιεράρχηση αναγκών του κάθε Νοσοκομείου. Το Νοσοκομείο Βόλου αναμένει ήδη την πρόσληψη τεσσάρων επικουρικών από τον τελευταίο διαγωνισμό, ενός Ογκολόγου, ενός Οφθαλμιάτρου, ενός Καρδιολόγου και ενός Μαιευτήρα.

Εκτός από τις προσλήψεις, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ συζήτησε για την παραβίαση των εφημεριών, την έγκριση πετσοκομμένων προϋπολογισμών στα Νοσοκομεία, την ανάγκη για δωρεάν πρόσβαση στην υγεία όλων των πολιτών και των ανασφάλιστων, την αποκατάσταση του ειδικού ιατρικού μισθολογίου.

Ειδικά για τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 καταγράφει περαιτέρω περικοπή εσόδων για λειτουργικές δαπάνες και εφημερίες, πράγμα που δημιουργεί σεληνιακό τοπίο στο ΕΣΥ. Επιπλέον, επισήμανε την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει τα Νοσοκομεία για νοσήλια ασφαλισμένων, που έχει προκαλέσει κατάσταση ασφυξίας.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, ελάχιστη προϋπόθεση είναι η αναμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία και να αναστραφεί η κατάσταση.

Ζητήθηκε, επίσης, η άμεση υλοποίηση της δέσμευσης για κατάργηση του 5ευρου, το οποίο η πολιτική ηγεσία διαβεβαίωσε πως θα πράξει τις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου