ΤΟΠΙΚΑ

Λίγες οι αγορές στις εκπτώσεις

λίγες-οι-αγορές-στις-εκπτώσεις-681430

Μείον 20 – 30% τις δύο πρώτες εβδομάδες ~ Να αλλάξει η εικόνα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, προσδοκούν οι έμποροι

Απώλειες 20 έως 30% μετρά το ταμείο των εμπόρων το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η αγορά ξεκίνησε να «ξεμουδιάζει» αυτήν την τρίτη κατά σειρά εβδομάδα της εκπτωτικής περιόδου και ο εμπορικός κόσμος να αναθαρρεί. Το 2014 άφησε πίσω του φέσια αλλά και δεκάδες λουκέτα με τους εμπόρους να βλέπουν αρνητικό πρόσημο στις επιχειρήσεις που έκλεισαν σε σχέση με αυτές που άνοιξαν κατά 170.

«Δυστυχώς τις πρώτες δύο εβδομάδες οι εκπτώσεις δεν δούλεψαν», λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος.

Παρά τα ποσοστά έκπτωσης, που έχουν φτάσει το 50% και την ποιότητα των προϊόντων, οι καταναλωτές περιορίζονται στα απολύτως αναγκαία.

«Ο κόσμος δεν κατέβηκε για ψώνια και το εμπορικό κέντρο δεν κινήθηκε. Αγορές γίνονται τις τελευταίες μέρες χωρίς και πάλι να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα» είπε ο ίδιος.

Ο εμπορικός κόσμος βγήκε από μία δύσκολη περίοδο, καθώς ο χιονιάς ματαίωσε τις αγορές των Χριστουγέννων. Το διάστημα που ακολούθησε, η εικόνα δεν βελτιώθηκε αισθητά.

Ο κ. Τσέλιος απέδωσε το γεγονός στην οικονομική καχεξία αλλά και την ψυχολογία που δημιουργήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο.

Η αγορά διαθέτει πλούσιο εμπόρευμα σε καλή ποιότητα και ελκυστικές τιμές, είπε ο κ. Τσέλιος. «Βέβαια, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν στις εκπτώσεις, να κοιτούν πάντα τις αρχικές τιμές σε σχέση με τις τελικές και να μην παρασύρονται από τα ποσοστά των εκπτώσεων» συμπλήρωσε.

Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά η εικόνα να αλλάξει το διάστημα των εκπτώσεων που απομένει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ αναμένει η νέα κυβέρνηση να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της.

«Περιμένουμε τις αποποινικοποιήσεις οφειλών, ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και να πέσει ρευστό στην αγορά με οποιοδήποτε τρόπο.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας στην Ελλάδα, αν ενισχυθούν» είπε ο ίδιος.

Αυτή τη στιγμή, ο εμπορικός κόσμος δίνει μάχη με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί όρθιος. Το 50% των επαγγελματιών του κλάδου, σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο, έχει οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και είναι υπόλογο απέναντι στη Δικαιοσύνη.«Το ΚΕΑΟ συνεχίζει να στέλνει ειδοποιήσεις για κατασχέσεις. Ακόμη δεν έχουν εκτελεστεί αναγκαστικά μέτρα, όμως ο φόβος φωλιάζει στην καρδιά του εμπορικού κόσμου» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου