ΤΟΠΙΚΑ

Ανεμοι «έπνιξαν» τη Μηλίνα και δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για το Τρίκερι έμεινε στη μέση…

ανεμοι-έπνιξαν-τη-μηλίνα-και-δρομολ-681473

Η θάλασσα ανέβηκε πάνω στον παραλιακό πλημμυρίζοντας τρεις ταβέρνες

Θυελλώδεις άνεμοι σάρωναν χθες από τη 1 το μεσημέρι τις νοτιοανατολικές ακτές του Παγασητικού, προκαλώντας πολλά προβλήματα στη Μηλίνα.

Δυτικοί άνεμοι που έφταναν τοπικά και τα 8 Μποφόρ σήκωσαν μεγάλα κύματα, με αποτέλεσμα η θάλασσα να φουσκώσει, να ανέβει πάνω από τον παραλιακό δρόμο που βρίσκεται κατά μήκος του οικισμού, να πλημμυρίσει τρεις ταβέρνες και να διακόψει τη συγκοινωνία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα το δρομολόγιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από το Βόλο για Τρίκερι ακυρώθηκε στο μέσο της διαδρομής, καθώς όταν έφτασε το λεωφορείο στην αρχή της Μηλίνας λόγω επικινδυνότητας, σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη, αναγκάστηκε να σταματήσει και να επιστρέψει στην αφετηρία του.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 4.15 το μεσημέρι, ενώ το λεωφορείο μετέφερε είκοσι επιβάτες για Τρίκερι. Ο κ. Κολυνδρίνης είπε ότι δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η εξυπηρέτησή του. Σε όλο τον παραλιακό δρόμο κατά μήκος του οικισμού, είπε, η θάλασσα είχε βγει πάνω στο δρόμο έως και 80 εκατοστά. Ωστόσο, ο κυριότερος φόβος, όπως πρόσθεσε, ήταν τα σημεία του οδικού δικτύου όπου λιμνάζει το νερό που συγκεντρώνεται από ποτάμι, παρασέρνοντας άμμο.

Δεν εξυπηρετήθηκαν

Η απόφαση για ακύρωση του δρομολογίου μέχρι το Τρίκερι προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς επιβάτης επέμενε ότι μπορούσε να εκτελεστεί κανονικά και να πάει σπίτι του. Τελικά, στη Μηλίνα κατέβηκαν περί τα δεκαπέντε άτομα ανάμεσά τους και ο διαμαρτυρόμενος πολίτης, που εικάζεται ότι εξυπηρετήθηκε, καθώς συγχωριανοί του περίμεναν να εξυπηρετηθούν με ιδιωτικά μέσα συγγενών τους, προφανώς όταν θα εκτονώνονταν τα καιρικά φαινόμενα.

Οι υπόλοιποι πέντε επιβάτες είτε σταμάτησαν σε ενδιάμεσους προορισμούς κατά την επιστροφή του λεωφορείου, είτε γύρισαν πίσω στο Βόλο.

Να σημειωθεί ότι αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα πλημμυρισμού στη Μηλίνα, ποτέ όμως, στο παρελθόν, όπως επισημάνθηκε, δεν είχαν τέτοια ένταση, ώστε να ακυρώσουν δρομολόγιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου