ΤΟΠΙΚΑ

Καλύτερη συνεργασία το 2015 ~ Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλου έκοψαν πίτα

καλύτερη-συνεργασία-το-2015-οι-αστυνομικ-683363

Κτιριολογικό, ελλείψεις σε προσωπικό τα μείζονα θέματα

Μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας με στόχο την παροχή υπηρεσιών τάξης και ασφάλειας στους πολίτες μετέφερε το 2015 στους υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, που αποτελεί τη βιτρίνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και της επαιτείας, ελέγχους σε καταστήματα, την επιβολή τάξης σε γήπεδα, την προστασία του πολίτη.

Ο Διοικητής Μιλτιάδης Αλεξάκης και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος σε πολύ ευχάριστο και συνάμα ζεστό κλίμα έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτας τους σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Ελλάδας εικόνες», την περασμένη Παρασκευή, και ευχήθηκαν τη νέα χρονιά να έχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία.

Θέματα προτεραιότητας του Αστυνομικού Τμήμα Βόλου παραμένουν η ενίσχυση του προσωπικού, αλλά και η μετακίνηση στο νέο κτίριο στη Νέα Ιωνία που θα στεγάσει την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Το υφιστάμενο κτίριο λειτουργίας χαρακτηρίζεται ευάλωτο, ενώ μείζον θέμα είναι η έλλειψη χώρων κράτησης.

Αυτά είναι και τα θέματα που προτάσσει το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου με στόχο το 2015 να παραχθεί το καλύτερο δυνατό έργο ασφάλειας του πολίτη.

Εξάλλου, το νέο έτος βάζει το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου σε θέση «ψυχολόγου», αλλά και συμβούλου θεμάτων για …οικογενειακή γαλήνη. Ενώ το προσωπικό της Υπηρεσίας είναι αποδυναμωμένο από αποστρατείες, μετακινήσεις και μεταθέσεις αστυνομικών υπαλλήλων, μεγάλο μέρος της δουλειάς πιάνει η αντιμετώπιση των ψυχιατρικών περιστατικών αλλά και των περιστατικών οικογενειακής βίας.

Μόνο το τρίμηνο Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Ιανουαρίου το Αστυνομικό Τμήμα βρέθηκε να εκτελεί τουλάχιστον 20 εισαγγελικές παραγγελίες με συνοδείες στην Ψυχιατρική Κλινική Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Η δε ενδοοικογενειακή βία εν μέσω κρίσης χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για τις διαστάσεις που λαμβάνει, εκπέμποντας μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις για την τριβή, που υφίσταται ο οικογενειακός θεσμός.

Τα μετρημένα περιστατικά αλλοτινών εποχών καταγράφουν αύξηση με γεωμετρική πρόοδο. Δεκαπέντε ζευγάρια στο προαναφερόμενο διάστημα οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα μετά την εκδήλωση φαινομένων βίας. Οι παράγοντες «απειλής» της οικογενειακής γαλήνης σίγουρα θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου