ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά ανασφάλιστων χωρίς εμβόλια

παιδιά-ανασφάλιστων-χωρίς-εμβόλια-685063

Έκκληση από το Κοινωνικό Ιατρείο Βόλου το οποίο εν μέσω ενδημικής περιόδου, δεν έχει αποθέματα

Μείζον θέμα με τα παιδικά εμβόλια εν μέσω ενδημικής περιόδου αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου, καθώς δεν έχει αποθέματα.

Η χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας βρήκε τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου να διαπιστώνουν ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ανασφάλιστους πολίτες, που απευθύνονται στο Κοινωνικό Ιατρείο, καθώς δεν έχουν τα εμβόλια.

Οπως επισημάνθηκε, δυστυχώς οι ανασφάλιστοι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε από το ΠΕΔΥ, ούτε και από το Νοσοκομείο Βόλου.

Η παιδίατρος του Κοινωνικού Ιατρείου, Αφροδίτη Γάντζου, είπε ότι το ΠΕΔΥ, που είναι η υπεύθυνη πρωτοβάθμια μονάδα φροντίδας υγείας και έχει παιδικά εμβόλια στο Κέντρο Μάνας και Παιδιού, δεν έχει το προσωπικό που απαιτείται για να εξυπηρετήσει ούτε τους ασφαλισμένους.

Από την άλλη, σημείωσε, ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει ούτε καν τα υποχρεωτικά εμβόλια, με αποτέλεσμα οι γιατροί του Νοσοκομείου να μην μπορούν να τα συνταγογραφήσουν. «Το Νοσοκομείο είναι δομή δευτεροβάθμιας φροντίδας Υγείας. Οι γιατροί του μπορούν να εξυπηρετήσουν σε εξωτερικά ιατρεία τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν αγοράσει εμβόλια» συμπλήρωσε η ίδια.

«Ερχονται στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης πολίτες και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι τα παιδικά εμβόλια, τα υποχρεωτικού τύπου, όπως για την ιλαρά, την ηπατίτιδα, την ερυθρά, τον τέτανο και δεν έχουμε εμβόλια για να τους εξυπηρετήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, Ευθύμιος Τσάμης είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου θα συζητήσει για την προμήθεια του Κοινωνικού Ιατρείου με εμβόλια είτε με ιδία έξοδα του Συλλόγου είτε θα αναζητήσει χορηγούς.

Απευθύνει παράλληλα έκκληση σε κάθε φορέα για την προμήθεια εμβολίων.

Η εκδήλωση συζήτησε ακόμη για την εξωστρέφεια που πρέπει να αναπτύξει το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οπως είπε ο κ. Τσάμης, οι εθελοντές ιατροί, νοσηλευτές και το προσωπικό του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης πρέπει να βγουν εκτός κέντρου Βόλου, να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες που έχουν ανάγκη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου