ΤΟΠΙΚΑ

Τρία νέα κρούσματα καρκίνου κάθε εβδομάδα

τρία-νέα-κρούσματα-καρκίνου-κάθε-εβδο-686954

Στη μονάδα χημειοθεραπείας του Γενικού Νομαρχιακού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου ~ Περισσότερη δράση υπόσχεται ο Σύλλογος Καρκινοπαθών με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα

Με τριακόσια νέα περιστατικά εντός του 2014 βρίσκει η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου τη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Γενικού Νομαρχιακού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου. Η Μονάδα διαθέτει πλέον ενεργοποιημένο Ογκολογικό Συμβούλιο για τη διαχείριση των περιστατικών. Ομως, το αίτημα για αναβάθμισή της σε Ογκολογικό Τμήμα ώστε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση με τρεις γιατρούς, εκκρεμεί προς έγκριση στο υπουργείο Υγείας.

Η Μονάδα αλλά και οι ασθενείς αναμένουν αρχές Μαρτίου την πρόσληψη επικουρικού γιατρού. Η Μαγνησία, όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας «Υποστηρίζω», Ελένη Φουστούκου, έχει μεγάλο πρόβλημα. Ο ακριβής αριθμός των νέων περιστατικών εντός του έτους που έφυγε, εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερος.

Ο Ογκολόγος της Μονάδας, Γιώργος Ρήγας, είπε ότι πολλοί από τους ασθενείς με διάγνωση νεοπλασιών στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου καταφεύγουν σε Νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τη Μονάδα Χημειοθεραπείας, πάντως, περνούν τουλάχιστον τρεις νέοι ασθενείς με νεοπλασίες την εβδομάδα!

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας «Υποστηρίζω» υπόσχεται έως την επόμενη χρονιά περισσότερη δράση και υποστήριξη των μελών του για εντονότερη ενεργοποίηση όλων για το καλό όλων, για την ίδια τη ζωή.

Στο μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου σημειώνει ότι η γνώση, η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και κυρίως η ενεργοποίηση των πολιτών στο θέμα που αφορά στο Καρκίνο επιδιώκεται από τη θέσπιση της 4ης Φεβρουαρίου κάθε έτους ως Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ενωσης κατά του Καρκίνου (UICC) που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις από 90 χώρες του κόσμου.

Στη χώρα μας, την Ελλάδα, όπως και στις περισσότερες χώρες, τονίζει, «ο καρκίνος είναι η κυριότερη και συχνότερη αιτία θανάτου. Στο Νομό μας, τη Μαγνησία, ο καρκίνος καταγράφει απειλητικά αυξανόμενα ποσοστά οδηγώντας στην αναζήτηση αιτίων σε σχέση με το περιβάλλον και τη λειτουργία δομών».

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι με δράση λίγων μόλις χρόνων έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει τους φορείς, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και κυρίως να δώσει στους καρκινοπαθείς τη δύναμη να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν καλύτερους όρους ζωής και συνθήκες για τη θεραπεία τους.

Διατρανώνει και διαμηνύει το δικαίωμα στη ζωή όλων των ανθρώπων και κυρίως όσων η ζωή τους απειλείται, έχοντας ως στάση ζωής την αντιμετώπιση δεδομένων και συμπεριφορών, αντιλήψεων και προκαταλήψεων.

Οπως επισημαίνει: «Η ζωή, ως υπέρτατο αγαθό, ήταν και είναι το ζητούμενο και διεκδικούμενο με μέσα που ενίοτε δυστυχώς υποκρύπτουν οφέλη και σκοπιμότητες. Οι πολίτες, που νοσούν ή συμπάσχουν, που παρέχουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, οφείλουν από όποια θέση και αν βρίσκονται να ενημερώνονται και να ενημερώνουν, να ενεργοποιούνται οι ίδιοι και να ενεργοποιούν με τη δική τους στάση τους διπλανούς τους, να δρούνε και να αντιδρούνε σε κάθε ενέργεια που θίγει την ίδια τη ζωή, το μέλλον του κόσμου.

Η λέξη καρκίνος δεν είναι μόνο σύμπλεγμα νόσων και συνώνυμο του τέλους της ζωής, η λέξη καρκίνος είναι αφορμή αφύπνισης και εγρήγορσης, έγερσης ψυχής και συνείδησης ότι η ζωή είναι πολύτιμη όταν διεκδικείται. Η ζωή, κάθε ζωή και κάθε της στιγμή, έχει την αξία της για αυτό της αξίζει τιμή ως κόστος και τιμή ως απόδοση αξίας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου