ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για τον έλεγχο διαχείρισης αποβλήτων

ημερίδα-για-τον-έλεγχο-διαχείρισης-απ-687427

Η Διοικούσα του ΤΕΕ θα συζητήσει για τη διοργάνωση

Ο ρόλος του μηχανικού αλλά και οι νέες απαιτήσεις στον έλεγχο διαχείρισης στερεών αποβλήτων θα απαντηθούν σε επιστημονική εκδήλωση, που διοργανώνει το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Στη συνεδρίαση σήμερα, Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, η Διοικούσα Επιτροπή θα συζητήσει τη διοργάνωση της εκδήλωσης από κοινού με τα Εργαστήρια Γούναρη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, στις 9 το απόγευμα, στην αίθουσα διαλέξεων.

Ο αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας, Αλέξανδρος Γούναρης, είπε ότι το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εισαγωγή – χαιρετισμούς από την αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη για το πρόβλημα της διάθεσης των στερεών αποβλήτων σε επίπεδο Περιφέρειας, την πρόεδρο του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, για το ρόλο του Μηχανικού στην παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τον χημικό του Γενικού Χημείου του Κράτους, Ιωάννη Γιαννάκη, με θέμα «Η διαπίστευση των εργαστηρίων δοκιμών και ο ρόλος τους στον έλεγχο της ποιότητας των υγρών και στερεών αποβλήτων στους ΧΥΤΑ».

Στο ειδικό μέρος, συμπλήρωσε, θα αναπτυχθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες για τις δοκιμές έκλυσης σε στερεά, τη δειγματοληψία και τους ελέγχους υγρών αποβλήτων στους ΧΥΤΑ, την εκπλυσιμότητα βαρέων μετάλλων από τα αστικά και βιομηχανικά απόβλητα, το χαρακτηρισμό επικινδύνων αποβλήτων και κριτήρια διάθεσης στους ΧΥΤΑ, τη νομοθεσία και τις απαιτήσεις καθώς και τη διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου