ΤΟΠΙΚΑ

Αβεβαιότητα για το μέλλον των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας

αβεβαιότητα-για-το-μέλλον-των-κέντρων-688592

Οξυμένα τα προβλήματα, λένε οι εργαζόμενοι

Οριακή είναι η λειτουργία των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας. Ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και βέβαια σε ιατρικό, παραϊατρικό και ανάλογα με την περιοχή νοσηλευτικό προσωπικό οδηγούν σε μαρασμό τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Ιωάννης Γατής είπε ότι πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστεί το καθεστώς λειτουργίας, καθώς ο κίνδυνος λουκέτου είναι πλέον υπαρκτός.

«Από τις γιορτές των Χριστουγέννων και μετά η μετάβαση των Κέντρων Υγείας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας «πάγωσε» με απόφαση αναβολής ενός εξαμήνου.

Στο διάστημα αυτό η εικόνα στα Κέντρα Υγείας χειροτέρεψε. Πλέον δεν υπάρχει ούτε θέρμανση, ούτε καύσιμα για τα ασθενοφόρα, ενώ οι ελλείψεις στις προμήθειες είναι μεγάλες και τα κενά σε ιατρικές ειδικότητες αλλά και μηχανήματα σημαντικά» είπε ο ίδιος.

Την ερχόμενη εβδομάδα το Σωματείο Εργαζομένων θα συνεδριάσει με σκοπό να αναλύσει την υφιστάμενη κατάσταση και να αναζητήσει λύσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει την πλήρη συγκρότηση του υπουργείου, όμως οι όποιες ενέργειες χρειάζεται να γίνουν το γρηγορότερα δυνατόν.

«Δεν πάει άλλο. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς πρέπει να ξεκαθαριστεί και τα Κέντρα Υγείας να μείνουν στα Νοσοκομεία όπως ακριβώς ήταν» είπε ο κ. Γατής δίχως να αποκλείσει ακόμη και κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους, αν δεν αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα.

Ο ίδιος ανέφερε τα παραδείγματα των Κέντρων Υγείας Βελεστίνου και Αλμυρού. Το μεν Βελεστίνου, είπε, δεν έχει ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ σε επίπεδο ιατρικού προσωπικού λειτουργεί χωρίς παιδίατρο και οδοντίατρο. Για τον ακτινολόγο, είπε ότι έχει λίγο καιρό που διορίστηκε, πλην, όμως, αναμένει να εξοπλιστεί το Κέντρο Υγείας με το μηχάνημα τέλη Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Το δε Αλμυρού, συμπλήρωσε, δεν έχει παιδίατρο.

«Η καινούργια ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι απαραίτητο να δώσει λύσεις. Είμαστε αναγκασμένοι να αναμένουμε την πλήρη συγκρότηση του υπουργείου. Ομως, πραγματικά δε ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι», είπε ο ίδιος.

Το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας συγκροτήθηκε σε Σώμα την περασμένη Δευτέρα. Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Καραγεωργόπουλος, γραμματέας η κ. Νέλλη Χονδρογιάννη, ταμίας η κ. Γαρυφαλλιά Παπαδημητρίου και μέλη οι κ.κ. Ελένη Στυλίδου, Δημήτριος Ντζέκας και Περσεφόνη Επιφανείου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου