ΑΛΜΥΡΟΣ

Ηπια αναβάθμιση του κέντρου αποφάσισαν Δ. Εσερίδης – έμποροι

ηπια-αναβάθμιση-του-κέντρου-αποφάσισ-693343

Αμοιβαία κατανόηση των προβλημάτων στην αγορά Αλμυρού

Στην άμεση και από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η πορεία εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης της πλατείας Αλμυρού στην προσβασιμότητα στην εμπορική αγορά της πόλης, θα προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα η δημοτική αρχή Αλμυρού και η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.

Η συνάντηση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου χθες προγραμμάτισε να γίνουν συναντήσεις με την τεχνική υπηρεσία του δήμου και ευρεία συνάντηση με τον εργολάβο του έργου, την τεχνική υπηρεσία του δήμου, κλιμάκιο του υπουργείου αλλά και αντιπροσωπεία της Ενωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης επισήμανε στο δήμαρχο ότι η εξέλιξη του έργου είναι ιδιαίτερα αργή και ήδη εκτός χρονοδιαγράμματος με χαρακτηριστικό παράδειγμα την οδό Βασ. Γεωργίου, όπου το έργο βρίσκεται κολλημένο για περίπου 4 μήνες, ζημιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις παρακείμενες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με το σκάψιμο της Αργυροπούλου προκαλείται κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η Ενωση αιτήθηκε την άμεση απεμπλοκή της οδού Βασ. Γεωργίου και την εξέλιξη του έργου, ενώ ζήτησε η κάθε εμπορική οδός που διανοίγεται να παραδίδεται έστω και ημιτελώς στην επαναλειτουργία της το πολύ σ’ ένα δεκαήμερο, ώστε να μην προκαλείται οικονομική ζημιά στα παρακείμενα καταστήματα.

Μεταξύ των άλλων, η Ενωση ζήτησε από το δήμαρχο το πλήρες χρονοδιάγραμμα του έργου ανάπλασης, την προσαρμογή των προτάσεων του εμπορικού κόσμου στα σχέδια του έργου ανάπλασης και το αντίγραφο του σχεδίου.

Η συζήτηση κατέληξε στην αμοιβαία κατανόηση των προβλημάτων και την απόφαση της άμεσης και από κοινού αντιμετώπισης των προβλημάτων του έργου στην εξέλιξή του.

Εξάλλου, ο εμπορικός κόσμος της πόλης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μπούντη, επιθυμεί την αναβάθμιση του κέντρου με ήπιο και μεθοδικό τρόπο, που δεν θα προκαλεί προβλήματα στην επισκεψιμότητα της αγοράς.

«Κάθε έργο δεν πρέπει να εκτελείται εις βάρος της τοπικής μας οικονομίας, αλλά υπέρ της» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου