ΑΛΜΥΡΟΣ

«Πυροσβεστική» παρέμβαση Δημ. Εσερίδη για τη μεταφορά της ΔΕΗ

πυροσβεστική-παρέμβαση-δημ-εσερίδ-693360

Αμεση ήταν χθες η αντίδραση του δημάρχου Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, με «πυροσβεστική» παρέμβαση προς τους αρμοδίους, για την αναστάτωση που προκάλεσε η είδηση ότι στη ΔΕΗ Αλμυρού μπαίνει λουκέτο.

Το θέμα είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία και στο πρόσφατο παρελθόν και είχε «παγώσει» μετά από ευρεία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού.

Το παράρτημα της ΔΕΗ στον Αλμυρό μόνο κάθε Τρίτη και Παρασκευή, που γίνονται οι πληρωμές, εξυπηρετεί πάνω από 600 πολίτες.

Η ανακοίνωση της μεταφοράς της μίας και μοναδικής υπαλλήλου στη ΔΕΗ Βόλου έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία, καθώς εκατοντάδες πολίτες θα υποχρεώνονταν σε συχνές μετακινήσεις για την ικανοποίηση υποχρεώσεων.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, επικοινώνησε με τους αρμόδιους και πέτυχε τη μεταφορά της υπαλλήλου στη ΔΕΔΗΕΕ Αλμυρού, ώστε το διοικητικό κομμάτι της υπηρεσίας να διατηρηθεί στο δήμο.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα» διαβεβαίωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι ζητήθηκε και βρέθηκε λύση.

Προηγήθηκε τηλεφωνική ενημέρωση της υπαλλήλου ότι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου το κομμάτι του υποκαταστήματος που ανήκει στη ΔΕΗ (όχι στη ΔΕΔΗΕΕ) μεταφέρεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επρόκειτο να εκδοθεί και γραπτή εντολή τις επόμενες μέρες.

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα ο θόρυβος να φτάσει στη δημοτική αρχή. Για οποιαδήποτε ρύθμιση, διακοπή, σύνδεση οι δημότες Αλμυρού θα έπρεπε να ταξιδεύουν στο Βόλο.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου