ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε η παλιά πτέρυγα

εγκαινιάστηκε-η-παλιά-πτέρυγα-697083

Μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει μεταφερθεί εκεί η Β’ Παθολογική

Σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα λειτουργεί από την επόμενη εβδομάδα η Β’ Παθολογική Κλινική. Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, τελέστηκαν χθες το μεσημέρι από το Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης πτέρυγας, ένα έργο προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ. Η Β’ Παθολογική Κλινική θα είναι δυναμικότητας 31 κλινών, με θαλάμους ευάερους και ευήλιους με δικούς της χώρους υγιεινής.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Μετά τον αγιασμό ο κ. Ιγνάτιος, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν για την ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας, καθώς όπως είπε «η Β’ Παθολογική Κλινική, ενώ έχει καλούς γιατρούς, ωστόσο υστερούσε σε ξενοδοχειακή υποδομή». Αναφερθείς σε προσωπική του εμπειρία, εξέφρασε τη χαρά του για αυτό το δώρο του Θεού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, ευχόμενος να δώσει την καλύτερη δυνατή προϋπόθεση για να συνεχιστεί η καλή παράδοση του Νοσοκομείου.

«Ελπίζω να μη χρειάζονται τόσες κλίνες. Εάν χρειάζονται όμως, πρέπει να υπάρχουν και όταν υπάρχουν και έχουν ανθρώπους να έχει ο Θεός κοντά τους καλούς γιατρούς» συμπλήρωσε.

Τέτοιες υπερσύχρονες συνθήκες για τη λειτουργία της Β’ Παθολογικής Κλινικής αρμόζουν στο μεγαλύτερο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Περιφέρειας, όπως είναι το «Αχιλλοπούλειο», τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Ευελπιστούμε να έρθουν σύντομα και τα μηχανήματα, που έχουν δημοπρατηθεί. Εχουμε υπογράψει τη σύμβαση για τον αξονικό τομογράφο, αλλά και όλα τα άλλα μηχανήματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για τον Ψυχιατρικό Τομέα, αλλά και τη Μεσογειακή Αναιμία, ενώ είπε ότι επόμενο μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι όλα τα Νοσοκομεία ευθύνης της να υλοποιήσουν με γρήγορους ρυθμούς τα 50 έργα προϋπολογισμού 49,8 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος του 2015, που λήγει το τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

«Οσα μείνουν πίσω δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν στο επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, καθώς αυτό έχει άλλη φιλοσοφία. Γι’ αυτό πιέζουμε να λειτουργήσουν οι Επιτροπές, να βγάλουν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, να συμβασιοποιήσουμε» συμπλήρωσε.

«Με την μεταφορά της Β’ Παθολογικής Κλινικής στην ανακατασκευασμένη πτέρυγα αίρεται και η τελευταία ξενοδοχειακή ανισότητα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου». Αυτό τόνισε ο Διοικητής του ΓΝΒ, Κώστας Καραμπάτσας, σημειώνοντας ότι για τη Διοίκηση ήταν πολύ σημαντικό να φιλοξενεί τη Β’ Παθολογική Κλινική σε σύγχρονη ξενοδοχειακή υποδομή.

«Ολοι, και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, είναι άριστοι και κάνουν το καθήκον τους σε πολύ δύσκολες συγκυρίες για την πατρίδα και τη δημόσια Υγεία. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τους εκπροσώπους όλης της οργανωμένης και συντεταγμένης Πολιτείας είναι επίσης άριστη και ελπίζω ότι έτσι θα συνεχιστεί» συμπλήρωσε.

Για τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου, ο κ. Καραμπάτσας είπε ότι ο αξονικός τομογράφος είναι θέμα χρόνου να εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο, όπου γίνονται οι απαιτούμενες εργασίες, ενώ ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός προϋπολογισμού 500.000 ευρώ εγκαταστάθηκε σε όλα τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία. Για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου που είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, είπε ότι θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο τέλος Φεβρουαρίου.

«Αυτή η περίοδος του ΕΣΠΑ κλείνει με ταχύτατους ρυθμούς. Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία, έχοντας ακράδαντη την πεποίθηση ότι κάθε επένδυση στη δημόσια Υγεία, κάθε ευρώ, συνιστά και αποτελεί την πιο παραγωγική εθνική επένδυση για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λάζαρος Μακρής, έκανε ειδική αναφορά στο προσωπικό του Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο καλοί γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι, αλλά και άνθρωποι και είναι προς τιμήν τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου