ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαινιάζεται σήμερα στις 12 μ. η παλιά πτέρυγα του Αχιλλοπούλειου

εγκαινιάζεται-σήμερα-στις-12-μ-η-παλιά-π-698574

Από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό

Στην παραλαβή της ανακατασκευασμένης πτέρυγας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» προχωρεί σήμερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Διοίκηση του ΓΝΒ.

Στις 12 το μεσημέρι παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, θα εγκαινιαστεί η λειτουργία της ανακατασκευασμένης παλιάς πτέρυγας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την ολοκλήρωση της μεταφοράς της Β’ Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας.

Με τη μεταφορά, μπαίνει τέλος στην ξενοδοχειακή ανισότητα μεταξύ των ασθενών που φιλοξενούνται στη Β’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σε σχέση με την Α’ Παθολογική Κλινική μπαίνει τις επόμενες μέρες, ενώ η ξενοδοχειακή υποδομή της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας είναι επίσης θέμα ημερών να λειτουργεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές.

Η παράδοση αφορά στη χρήση κομματιού της παλιάς πτέρυγας έκτασης 1.000 τετραγωνικών. Η ανακατασκευασμένη πτέρυγα θα λειτουργεί σύμφωνα με προϋποθέσεις του 2014 του υπουργείου Υγείας.

Η Β’ Παθολογική Κλινική προβλέφθηκε να είναι δυναμικότητας 31 κλινών. Διαθέτει ψιλοτάβανους θαλάμους, ευάερους, με δικούς τους χώρους υγιεινής, δυναμικότητας έως τριών κλινών, ενώ κάποιοι από αυτούς διαθέτουν ακόμη και δικό της μπαλκόνι. Στην ανακατασκευασμένη Κλινική υπάρχουν αίθουσα νοσηλείας, διαμορφωμένος χώρος για το ιατρικό προσωπικό, χώροι ανάπαυσης, ενώ έχει τοποθετηθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Η Μονάδα Θαλασσαιμίας στο ανακατασκευασμένο κομμάτι της παλιάς πτέρυγας υπακούει επίσης στις εγκεκριμένες υποδομές του υπουργείου Υγείας. Θα παράσχει επίσης αναβαθμισμένες υπηρεσίες φιλοξενίας των ασθενών. Η Μονάδα θα διαθέτει δύο αίθουσες νοσηλείας, με δυναμικότητα δέκα θέσεων αλλαγής αίματος, είναι ευάερη με δικούς της χώρους υγιεινής, ενώ έχει διαμορφωμένους χώρους για αναμονή και εστίαση.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου