ΤΟΠΙΚΑ

Το αποτέλεσμα προβλημάτισε τη ΝΟΔΕ

το-αποτέλεσμα-προβλημάτισε-τη-νοδε-700408

Βεβαιότητα ότι θα ξεπεραστεί, εκφράζει ο πρόεδρος Γ. Κίτσιος

Αύξησε τις δυνάμεις της σε σχέση με τις ευρωεκλογές η Ν.Δ στις προχθεσινές εκλογικές διαδικασίες ωστόσο υπάρχει προβληματισμός στη ΝΟΔΕ μετά το αποτέλεσμα της κάλπης που ανέδειξε πρώτη δύναμη στο Νομό το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 15,31 ποσοστιαίων μονάδων. Σε σχέση με τις ευρωεκλογές η Ν.Δ τοπικά αύξησε τις δυνάμεις της αφού στις ευρωεκλογές του Μάιου έλαβε ποσοστό 20,22% ενώ στις προχθεσινές εκλογές συγκέντρωσε ποσοστό 24,97%.

Οι μεγαλύτερες απώλειες για τη Ν.Δ καταγράφονται στο Δήμο Βόλου όπου η διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 21 μονάδες και που αποτελεί τη μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων. Η Ν.Δ κράτησε σε Αλμυρό και Δήμο Ρήγα Φεραίου την πρωτιά ενώ διατήρησε δυνάμεις και ικανοποιητικά ποσοστά στη Σκιάθο και στους ετεροδημότες. Το χειρότερο ποσοστό της στη Μαγνησία μετά το Βόλο, καταγράφηκε στη Σκόπελο με 25,32%.

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα κριθεί σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, οπότε θα ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα. Από μία πρώτη εικόνα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γιώργος Κίτσιος, υπογράμμισε ότι «ο λαός πίστεψε στην ψεύτικη ελπίδα».

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο για τη Νέα Δημοκρατία, είπε. «Δεν μας εξέπληξε. Είναι λογικό ο κόσμος να πάει με το μέρος εκείνου που υπόσχεται, που πιστεύει ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημά του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στους νικητές των εκλογών. Ομως, πρέπει να καταλάβουν ότι τώρα είναι κυβέρνηση και θα πρέπει να δώσουν τις λύσεις σε αυτά που δεσμεύτηκαν» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ. ο κ. Κίτσιος είπε ότι «διαλέξαμε το δύσκολο δρόμο, αλλά ήταν ο δρόμος της αλήθειας, της υπευθυνότητας και της αποτελεσματικότητας. Κάναμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια».

Ειδικά για την επικοινωνιακή πολιτική, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ σημείωσε ότι «αντικρίζοντας κατάματα την αλήθεια εκτιμήσαμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα». Μπορεί να υπήρχαν κενά, συμπλήρωσε, κυρίως, όμως, είπε ότι έγιναν οργανωτικά λάθη, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε κεντρική εκδήλωση στο Βόλο, με υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, αν και ζητήθηκε.

Ειδικά για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Μαγνησία, ο κ. Κίτσιος είπε ότι αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην ανεργία. «Ο Βόλος είναι εργατούπολη. Οταν η ανεργία έχει τόσο υψηλά ποσοστά πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει αγανάκτηση. Η εικόνα του κόμματος στο Πολεοδομικό Συγκρότημα συγκριτικά με τους υπόλοιπους δήμους, επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι μία από τις παραμέτρους που επηρέασαν ήταν η ανεργία».

Ο κ. Κίτσιος επανέλαβε ότι ο κόσμος επηρεάστηκε από τις δημοσκοπήσεις αλλά και την ψεύτικη ελπίδα. «Εμείς είμαστε μία μεγάλη παράταξη. Εχουμε περάσει και άλλα τέτοια αποτελέσματα και τα ξεπεράσαμε» σημείωσε και υπενθύμισε τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου του 2012 και των εκλογών του 2009.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παρά τα επικοινωνιακά και οργανωτικά λάθη, η παράταξη θα βρει το δρόμο της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου