ΤΟΠΙΚΑ

Ομαλά εξελίχθηκε η ψηφοφορία, παρά τις ελλείψεις στις εφορευτικές

ομαλά-εξελίχθηκε-η-ψηφοφορία-παρά-τις-701964

Ομαλά, παρά τις ελλιπείς συνθέσεις των Εφορευτικών Επιτροπών, κύλησε χθες η ψηφοφορία στη Μαγνησία για τις εθνικές και βουλευτικές εκλογές 2015.

Ο Έφορος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων Αθήνας, ανέφερε ότι η ψηφοφορία των εκλογέων διεξήχθη απρόσκοπτα.

Στην Αγριά, τη Νέα Αγχίαλο, τα Καλά Νερά, το Βόλο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία, δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι υπερέβησαν εαυτόν, επισήμανε, για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων.

Λόγω της μείωσης των εκλογικών τμημάτων, εκλογικοί κατάλογοι ανέγραφαν διπλάσιο έως και τριπλάσιο αριθμό εκλογέων σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Εκλογικοί κατάλογοι αριθμούσαν έως και 600 – 700 ψηφοφόρους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας δεν υπήρξε καμία γραπτή αναφορά στον Έφορο για την τήρηση της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προφορικώς αναφέρθηκε ότι σε προαύλιο σχολείο διανεμήθηκε εκλογικό υλικό, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε.

Νωρίς το πρωί η ψηφοφορία εξελισσόταν σε εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, καθώς οι περισσότεροι ψηφοφόροι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα από τις 12 το μεσημέρι και μετά.

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι το 50% των ψηφοφόρων είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα. Η προσέλευση αυξανόταν ραγδαία.

Είναι ενδεικτικό ότι στο 210ο εκλογικό Τμήμα του Εκλογικού Διαμερίσματος Ανατολικού Τμήματος Νέας Ιωνίας είχαν ψηφίσει οι 340 από τους 600 εκλογείς.

Στο 211ο Τμήμα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα οι 292 από τους 660 ψηφοφόρους. Στη 1 το μεσημέρι, αντίστοιχα, στο 138ο εκλογικό τμήμα του Εκλογικού Διαμερίσματος Δυτικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, είχαν ψηφίσει οι 226 από τους 660 ψηφοφόρους.

Στο 184ο εκλογικό τμήμα του ιδίου Εκλογικού Διαμερίσματος, είχαν προσέλθει στην κάλπη 233 από τους 650 εκλογείς.

Πάντως, σε εκλογικά τμήματα απομακρυσμένων περιοχών, η προσέλευση ήταν μικρή έως και τις 5 το απόγευμα.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 6 το πρωί. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τους γραμματείς τους ήταν στις θέσεις ευθύνης τους. Με μετρημένα μέλη ή και ανύπαρκτα των Εφορευτικών Επιτροπών, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι παρέλαβαν τα τμήματα, την κάλπη και τα βιβλία πράξεων.

Στα εκλογικά τμήματα ήταν παρόντες και οι κομματικοί αντιπρόσωποι, που παρακολουθούσαν την εκλογική διαδικασία, ενώ οι γραμματείς είχαν αναλάβει καθήκοντα.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι κλείδωσαν την κάλπη, την έδεσαν με κορδέλα και τη σφράγισαν με βουλοκέρι και στις 7 ξεκίνησε η ψηφοφορία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου