ΤΟΠΙΚΑ

Ελλιπείς συνθέσεις στις εφορευτικές επιτροπές σε όλη τη Μαγνησία

ελλιπείς-συνθέσεις-στις-εφορευτικές-702204

Ελλιπείς συνθέσεις στις εφορευτικές επιτροπές σε όλη τη Μαγνησία

Ελαμψαν διά της απουσίας τους τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών. Για άλλη μία φορά τα εκλογικά τμήματα λειτούργησαν με ελλιπείς έως και ανύπαρκτες συνθέσεις Εφορευτικών Επιτροπών.

Στη «μάχη» για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είχαν δίπλα τους, τους γραμματείς και σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα έως το πολύ δύο μέλη Εφορευτικών Επιτροπών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 138ο Εκλογικό Τμήμα του Εκλογικού Διαμερίσματος Δυτικού Τμήματος Νέας Ιωνίας δεν υπήρχε κανένα μέλος, ούτε τακτικό, ούτε και αναπληρωματικό, στην Εφορευτική Επιτροπή.

Στο 184ο Εκλογικό Τμήμα του ιδίου Εκλογικού Διαμερίσματος, οι ελλείψεις μελών στην Εφορευτική Επιτροπή ήταν επίσης παντελείς.

Τα 20 από τα 41 εκλογικά τμήματα στη Νέα Ιωνία είχαν ένα έως το πολύ δύο μέλη Εφορευτικών Επιτροπών, ενώ τα υπόλοιπα είχαν παντελείς ελλείψεις. Η ίδια εικόνα υπήρχε στην Αγριά, το Βόλο και σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας.

Στο μεταξύ, η μείωση κατά 100 των εκλογικών τμημάτων είχε ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό των εκλογέων, με αποτέλεσμα στις ώρες αιχμής της ψηφοφορίας έξω από τα τμήματα να σχηματίζονται ουρές.

Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, συνεργασία των ίδιων των εκλογέων η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά.

Πάντως, την ίδια στιγμή, οι επιτροπές των εκλογικών τμημάτων διεξήγαγαν εκλογές χωρίς ούτε ένα μπουκάλι νερό.

Οπως αναφέρθηκε, η δημοτική αρχή Βόλου δεν έλαβε καμία μέριμνα για να ενισχύσει το έργο των δικαστικών αντιπροσώπων.

Από εκλογικά τμήματα του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, των Μελισσατίκων, έως και αργά το απόγευμα, οι επιτροπές δεν είχαν ούτε αναψυκτικό.

Συγγενείς μελών των Επιτροπών πήγαιναν στους ανθρώπους τους καφέ, νερό και σάντουιτς, για να διευκολύνουν το έργο τους, που συνεχιζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, έως και αργά το βράδυ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου