ΤΟΠΙΚΑ

Προκήρυξη εξετάσεων για τους μηχανικούς

προκήρυξη-εξετάσεων-για-τους-μηχανικ-704617

Για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος

Προκηρύχθηκαν οι εξετάσεις για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος στους διπλωματούχους μηχανικούς των Ανωτάτων Σχολών εσωτερικού και των ισοτίμων σχολών εξωτερικού.

Οι εξετάσεις αφορούν στις ειδικότητες πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων μηχανικών, μηχανολόγων μηχανικών, ηλεκτρολόγων μηχανικών, αγρονόμων – τοπογράφων μηχανικών, χημικών μηχανικών, μηχανικών μεταλλείων – μεταλλουργών μηχανικών, ναυπηγών ή ναυπηγών μηχανολόγων μηχανικών, ηλεκτρονικών μηχανικών, αεροναυπηγών μηχανικών, λοιπών ειδικοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να λάβουν μέρος στις εξετάσεις πρέπει να υποβάλλουν στο ΤΕΕ αίτηση μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2015 με ώρες κατάθεσης δικαιολογητικών από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Οι εξετάσεις είναι προφορικές και θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εντός 20 μερών μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των δικαιολογητικών.

Θα διεξαχθούν στα γραφεία του ΤΕΕ. Οι υποψήφιοι δικαιούνται να επιλέξουν το αντικείμενο με βάση τη διπλωματική τους εργασία. Η εξέταση με βάση τη διπλωματική εργασία θα αφορά το γνωστικό περιεχόμενο της διπλωματικής σε συνδυασμό με την ειδικότητα του εξεταζόμενου. Πραγματοποιείται στις τρεις από τις πέντε όπως αυτές αναγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 713/Β/5.10.84).

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι αίτηση συμμετοχής και μεταξύ άλλων πιστοποιητικό σπουδών ή βεβαίωση σπουδών ή δίπλωμα ή Bachelor και Master ανάλογα με τη σχολή αποφοίτησης. Μόνο για τους διπλωματούχους εξωτερικού απαιτείται βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ). Η βεβαίωση ισοτιμίας πρέπει να είναι ευανάγνωστο φωτοαντίγραφο του εγγράφου που εκδόθηκε από τον παραπάνω φορέα, κατατίθεται άμεσα από τον ενδιαφερόμενο, σε αντίθετη περίπτωση σε εφαρμογή των διατάξεων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 44840 και μεταξύ άλλων τρεις φωτοτυπίες της ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας ή της Στρατιωτικής.

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή και δεν προσήλθαν ή απέτυχαν σε προηγούμενες εξετάσεις, επανεξετάζονται στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει, στο σύνολο ή κατά περίπτωση μόνο στις ενότητες που έχουν αποτύχει.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΤΕΕ Μαγνησίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου