ΤΟΠΙΚΑ

Σε εκλογές οι Βιοτέχνες Κατεργασίας Μετάλλου

σε-εκλογές-οι-βιοτέχνες-κατεργασίας-μ-706381

Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων

Με φέσια δεκάδων χιλιάδων ευρώ, που προκάλεσε το «πάγωμα» του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» εδώ και ένα χρόνο, εν μέσω δυσμενών οικονομικών με αποτέλεσμα ο κίνδυνος λουκέτου να είναι ορατός σε αρκετές επιχειρήσεις, κατέρχονται σε εκλογές οι Βιοτέχνες Κατεργασίας Μετάλλου.

Η χθεσινή Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση αποτίμησε θετικά τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου την τελευταία 4ετία με ειδική αναφορά στα κλαρκ και την πυρασφάλεια. Βρήκε όμως, τραγική την οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών του κλάδου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Πελεκούδας σημειώνει ότι «οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν συντριπτικές απώλειες στον τζίρο τους, καθώς έχουν υποστεί μείωση 75%.

Στον πέμπτο χρόνο, η οικονομική κρίση μετρά λουκέτα στο 30% των επιχειρήσεων. Υπάρχουν βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνται μόνο στα χαρτιά. Επαγγελματίες του κλάδου οδηγούνται σε κλείσιμο το αμέσως επόμενο διάστημα».

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει, η πληρωμή του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» έχει σταματήσει εδώ και ένα χρόνο, αν και αρκετές επιχειρήσεις έχουν κάνει πολλές δουλειές και δεν έχουν αποζημιωθεί παρά μόνο για το 1/3.

Ο κ. Πελεκούδας κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να συμμετέχουν καθολικά στις εκλογές, στις 29-30 Ιανουαρίου. Ο Σύνδεσμος μετρά 330 μέλη και εκλέγει Διοικητικό Συμβούλιο με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι το επόμενο διάστημα οι Βιοτέχνες Κατεργασίες Μετάλλου θα έχουν να αντιμετωπίσουν το θέμα της πιστοποίησης.

Να επισημανθεί, ότι ο Σύνδεσμος εκλέγει 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μαγνησίας και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αλουμινίου και Μετάλλου.

Ο κ. Πελεκούδας ενδεικτικά επισημαίνει ότι με τις ενέργειές του ο Σύνδεσμος πέτυχε επιχειρήσεις που απασχολούν έως 25 άτομα προσωπικό να μην απαιτείται να ασφαλίζουν το κλαρκ ούτε να απασχολούν εργάτη με δίπλωμα στο χειρισμό του.

Επιπλέον, μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν εύφλεκτα υλικά να μη χρειάζεται να εξοπλίζονται με πυρασφάλεια.

Να τονιστεί ότι οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα στο ΒΙΟΠΑ στο εργοστάσιο Κ. Πελεκούδα & ΣΙΑ ΟΕ και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 7 το βράδυ στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ στην οδό Παύλου Μελά 43-45, όπου θα στηθούν και κάλπες.

Ο αριθμός των εκπροσώπων στην ΟΕΒΕΜ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αλουμινίου και Μετάλλου εξαρτάται από τη συμμετοχή στις εκλογές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου