ΤΟΠΙΚΑ

«Κρίσιμη» η κατάσταση στο ΠΕΔΥ Βόλου

κρίσιμη-η-κατάσταση-στο-πεδυ-βόλου-708326

Συνάντηση Διοίκησης – προσωπικού για την καθαριότητα

Θέρμανση μόνο δύο ώρες την ημέρα, τηλεφωνικό κέντρο που δεν λειτουργεί, ωράριο που δεν τηρείται, καθαριότητα που δεν γίνεται, υγειονομικά απόβλητα που συσσωρεύονται… Αθλιες είναι οι συνθήκες εργασίας στο ΠΕΔΥ, με αποτέλεσμα χθες να ξεχειλίσει η οργή και η αγανάκτηση του υγειονομικού προσωπικού.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Στις 10.30 το πρωί το προσωπικό ζήτησε άμεση ενημέρωση από το Διευθυντή του ΠΕΔΥ Βόλου, Γιώργο Μπακούλα. Ο Διευθυντής είχε επισκεφθεί τις προηγούμενες μέρες την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί άμεσα το θέμα της καθαριότητας και των υγειονομικών αποβλήτων και πράγματι το μεσημέρι έφτασαν στο ΠΕΔΥ δύο εργάτες καθαριότητας.

Οπως δήλωσε νωρίτερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα γραφειοκρατικά και λογιστικά θα γίνει επέκταση των συμβάσεων με τους ήδη παρόχους του Νοσοκομείου. Οι πάροχοι θα καθαρίσουν και θα συλλέξουν τα ιατρικά απόβλητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι συμβάσεις θα υπογραφούν σε δύο τρεις – μέρες».

Διαβεβαιώνοντας ότι έχει δοθεί εντολή από το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Λάζαρο Μακρή, ο κ. Μπακούλας ζήτησε από τους υγειονομικούς «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, να συμπεριφερθούν ως λειτουργοί υγείας, σαν άνθρωποι παροχής υπηρεσιών υγείας». Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση, κάλεσε τους εργαζόμενους να βοηθήσουν τη Διεύθυνση.

Πάντως, κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι παρενέβησαν έγκαιρα για το θέμα της καθαριότητας στο ΠΕΔΥ, καθώς στις 31-12-2014 έληξαν οι συμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, «οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ προέβησαν στις δέουσες συνδικαλιστικές κινήσεις.

Ο τοπικός Σύλλογος έχει προειδοποιήσει ότι δεν πάει άλλο. Οπως αναφέρθηκε, «οι υπεύθυνοι πρέπει να κινητοποιηθούν. Να εστιάσουν στα προβλήματα, δίνοντας λύσεις. Υπάρχει γραφειοκρατία, όμως, οι αρμόδιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρέπει να βάλουν μπροστά τον πολίτη και το δικαίωμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» επισημάνθηκε μεταξύ άλλων.

Οι εργαζόμενοι στο ΠΕΔΥ Βόλου, όπως τονίστηκε, δεν ζητούν παρά να εφαρμοστεί ο Νόμος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου