ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργα οδοποιίας στον Αλμυρό

εργα-οδοποιίας-στον-αλμυρό-708785

Σε Αγίους Θεοδώρους, Σούρπη, Πτελεό, Βρύναινα, Δρυμώνα

Ξεκίνησε -και ήδη έχει ολοκληρωθεί στους Αγίους Θεοδώρους- η παρέμβαση της δημοτικής αρχής Αλμυρού για την αποκατάσταση της οδοποιίας. Με απώτερο στόχο να διασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση σε αγροτικούς δρόμους αλλά και η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων εντός των οικισμών, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο των επιδιορθώσεων.

Οι εργασίες οδοποιίας με επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών άρχισαν την Παρασκευή στους Αγίους Θεοδώρους, με αποκαταστάσεις τόσο στο αγροτικό δίκτυο όσο και το εσωτερικό.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν άνοιγμα δρόμων, αποκατάσταση σε λακκούβες, χαλικόστρωση, ρίψη μπετόν όπου απαιτείται. Αυτή τη στιγμή, η παρέμβαση συνεχίζεται στη Σούρπη, ενώ μέχρι την επόμενη εβδομάδα εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα έχουν εκτελεστεί τα έργα οδοποιίας και στον Πτελεό, τη Βρύναινα καθώς και το Δρυμώνα.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αριστείδης Καραγιώργος, υπογράμμισε ότι σε όλες τις περιπτώσεις έγινε αυτοψία και οι εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των τοπικών συμβουλίων.

«Τα έργα θα συνεχιστούν χωρίς σταματημό και θα ολοκληρωθούν την επόμενη εβδομάδα, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες» είπε με βεβαιότητα ο αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι η εργολαβία περιλαμβάνει όλες τις επισημάνσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, έχουν έρθει και οι πινακίδες σήμανσης και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η παραλαβή τους από την αρμόδια επιτροπή. Η εγκατάστασή τους στα σημεία του οδικού δικτύου που έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός παραβατικότητας του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πρόσθεσε, θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Σχετικά με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αποδοχή των όρων ανοικτών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων του ΥΠΕΚΑ, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι θα υποβληθούν προτάσεις και αν εγκριθούν, σε 1ο βαθμό οι μελέτες που θα ακολουθήσουν, θα υποβληθούν από τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών και του προγραμματισμού και όχι από τρίτους.

Οπως είναι γνωστό, η απόφαση του συμβουλίου αφορούσε στη συμμετοχή του Δήμου στο Πρόγραμμα GR02 για: 1. Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων με Παραδοτέο: «Αύξηση της γνώσης σχετικά με την ολοκληρωμένη θαλάσσια και νησιωτική πολιτική ή την προστασία και διαχείριση των παράκτιων περιοχών» και 2. «Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την προστασία και διαχείριση υδατικών συστημάτων που παρουσιάζουν περιβαλλοντικά προβλήματα ή απώλεια βιοποικιλότητας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου