ΤΟΠΙΚΑ

Κύμα φυγής από το Αχιλλοπούλειο ~ Αποχωρούν μαζικά με σύνταξη

κύμα-φυγής-από-το-αχιλλοπούλειο-αποχω-711115

Τον τρόπο κάλυψης των κενών διερευνά η Διοίκηση του ΓΝΒ

Μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων παρατηρείται με το «καλημέρα» του 2015 στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο». Μόνο τις τελευταίες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου κοινοποίησε μέσω του «Διαύγεια» ότι έκανε δεκτές τουλάχιστον δεκαέξι παραιτήσεις εργαζομένων, λόγω συνταξιοδότησης.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η πλειοψηφία των εργαζομένων που αποχωρούν από την εργασία αφορά σε νοσηλευτές, αλλά και διοικητικό, παραϊατρικό και άλλο προσωπικό, ενώ οι ανάγκες είναι ήδη μεγάλες σε σχέση με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου θα αναζητήσει τρόπους κάλυψης των κενών, με επικουρικό κατά κύριο λόγο προσωπικό, μετά τις εκλογές. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αιτούνται λύση των συμβάσεών τους, έχοντας θεμελιώσει κανονικά δικαίωμα σύνταξης.

Καθώς δεν υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις, οι αντίστοιχες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου είναι ομόφωνες στα αιτήματα συνταξιοδοτήσεων, τα οποία κατατέθηκαν το τελευταίο τετράμηνο του 2014.

Στο μεταξύ, κενή είναι εδώ και δύο μήνες η ειδικότητα του δερματολόγου στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου. Ο ένας και μοναδικός γιατρός- διευθυντής στην ειδικότητα του Νοσοκομείου συνταξιοδοτήθηκε και το «Αχιλλοπούλειο» έμεινε χωρίς γιατρό.

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Κώστας Καραμπάτσας, ενημέρωσε ότι δυστυχώς η αντίστοιχη ειδικότητα δεν υπάρχει ούτε ανάμεσα στις 17 κρίσεις, που έγιναν για τις προσλήψεις του 2011 που είχαν παγώσει.

Μοναδική λύση για το Νοσοκομείο είναι η κάλυψη του κενού με επικουρικό γιατρό. Ωστόσο εν μέσω εκλογών, η διαδικασία παρατείνεται. Για το διάστημα που μεσολαβεί, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν τη δυνατότητα να καταφύγουν σε συμβεβλημένους εξωτερικούς γιατρούς με τον ασφαλιστικό φορέα ή κάποιο εξωτερικό γιατρό για τα επείγοντα περιστατικά.

Ο κ. Καραμπάτσας είπε ότι μετά τις εκλογές το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου θα υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Υγείας για την πλήρωση της θέσης.

Κενή είναι και η ειδικότητα του ενδοκρινολόγου, όμως, γιατρός της ειδικότητας περιλαμβάνεται στις 17 κρίσεις και έτσι το Νοσοκομείο Βόλου αναμένει μετά το διορισμό τους να καλυφθεί και μάλιστα από μόνιμο γιατρό η ειδικότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου