ΤΟΠΙΚΑ

Παραιτήσεις ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας για τη λίστα με τους οφειλέτες

παραιτήσεις-ζητά-το-τεε-μαγνησίας-για-727628

Η επιστολή της Διοικούσας Επιτροπής στο κεντρικό ΤΕΕ

Πλήρη ενημέρωση γύρω από τις εντολές για την αποστολή της λίστας με τους οφειλέτες μηχανικούς στο ΚΕΑΟ, παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ και του ΤΣΜΕΔΕ και απόσυρση κάθε αρχείου, έντυπου ή ηλεκτρονικού, ζητάει το ΤΕΕ Μαγνησίας.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Χρήστο Σπίρτζη, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα επανέρχεται στο θέμα της λίστας μετά τη συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.

Η κ. Καπούλα υπογραμμίζει ότι παρά τις επιστολές διαμαρτυρίας της Διοικούσας Επιτροπής, ο διορισμένος πρόεδρος του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκης με δικές του αποφάσεις οδηγεί σε αφανισμό και αφαίμαξη τους μηχανικούς που αντιμετωπίζουν πλέον ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης.

Η ίδια τονίζει: «Μπορεί να βρισκόμαστε μεσούσης μιας προεκλογικής περιόδου, ωστόσο τα προβλήματα των μηχανικών δεν σταματούν, αντίθετα πολλαπλασιάζονται. Το ΤΕΕ έχει υποχρέωση απέναντι στα μέλη του από κοινού με τους Επιστημονικούς Συλλόγους και τις Συλλογικότητες των μηχανικών, να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, σε πανελλαδική κλίμακα και σε όλα τα μέτωπα επαγγελματικής και επιστημονικής δραστηριότητας των μηχανικών, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

Οι μορφές κινητοποιήσεων να περιλαμβάνουν και μπλοκάρισμα όλων των υπηρεσιών του ΤΕΕ πανελλαδικά απέναντι στην κυβέρνηση (ενεργειακές επιθεωρήσεις, αυθαίρετα κ.λ.π) μέχρι την απομάκρυνση του κ. Σελλιανάκη, την ανάκληση των παράνομων αποφάσεων του και την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών και της νομιμότητας, αλλά και τη ποινική διερεύνηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ.

Θεωρούμε επίσης ότι πρέπει άμεσα να παρθούνε πίσω οι προσαυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ.

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να «παγώσουν» οι προσαυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Ταυτοχρόνως να γίνει δυναμική κατάληψη του ΕΤΑΑ, μέχρι την απομάκρυνση του κ. Σελλιανάκη, την ανάκληση των παράνομων αποφάσεών του και την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών και της νομιμότητας, αλλά και την ποινική διερεύνηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ» καταλήγει.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου