ΤΟΠΙΚΑ

Παρά τις ελλείψεις καλύπτονται οι ανάγκες

παρά-τις-ελλείψεις-καλύπτονται-οι-ανά-727643

Δεσμεύεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας για τα παιδικά εμβόλια

Εγγυήσεις ότι, παρά τις ελλείψεις, θα εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που θα απευθυνθούν στα φαρμακεία της πόλης για την αγορά παιδικών εμβολίων έδωσε χθες ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης.

Αν και δεν υπάρχουν στοκ στις φαρμακαποθήκες, γεγονός που αποδίδεται ευθέως στην έλλειψη ρευστότητας, ενώ και οι παραγγελίες δίνονται με το σταγονόμετρο, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου σημείωσε ότι συνεργαζόμενοι οι φαρμακοποιοί, εξυπηρετούν κάθε ανάγκη.

Οι ελλείψεις που υπάρχουν στα παιδικά εμβόλια και σε αρκετές κατηγορίες φαρμάκων, διευκρίνισε ο κ. Ματσιόλης, είναι πρόσκαιρες και γι’ αυτό αντιμετωπίσιμες, τουλάχιστον προς στιγμήν. Οι χαμηλές τιμές στρέφουν ολοένα και πιο πολύ τους χονδρεμπόρους στην αγορά του εξωτερικού.

«Το είχαμε επισημάνει ότι αν μειωθούν περαιτέρω οι τιμές των φαρμάκων, θα υπάρχουν ελλείψεις. Ζητούσαμε δε από πάντα να υπάρχει barcode στα σκευάσματα, ώστε να ελέγχεται η πορεία της κίνησης του φαρμάκου στη χώρα. Δυστυχώς, τα αιτήματά μας δεν εισακούστηκαν» επανέλαβε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Η ρευστότητα δεν αφήνει σε κανένα τα περιθώρια να συγκεντρώνει μεγάλα αποθέματα, καθώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Βιώνουμε σε μία ελεύθερη αγορά και οι φαρμακευτικές εταιρείες επιζητούν κέρδη. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι κυβερνήσεις άλλαξαν την εικόνα του φαρμάκου μετατρέποντάς τη από κοινωνικό αγαθό σε εμπορικό είδος» κατέληξε.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος, εξάλλου, έκανε λόγο, για εικόνα εξαθλίωσης στο εμπόριο φαρμάκων και τόνισε ότι αντί να μειώνονται οι ελλείψεις, διογκώνονται.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου