ΤΟΠΙΚΑ

Καμία μείωση στα τέλη του λιμανιού

καμία-μείωση-στα-τέλη-του-λιμανιού-731798

Ο ΟΛΒ απέρριψε το αίτημα των ιδιοκτητών καφέ, μπαρ

Πάνω σε τοίχο έπεσε η προσπάθεια του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Αναψυκτηρίων και Καταστημάτων Εστίασης Ν. Μαγνησίας να μειωθούν τα τέλη κατάληψης λιμενικών κοινόχρηστων χώρων κατά 30%.

Το αίτημα του Συλλόγου προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου απορρίφθηκε και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση των καταστηματαρχών, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν συζήτησε καν μικρότερη μείωση των τελών.

Μεταξύ άλλων, το σκεπτικό του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ότι τα τέλη παραμένουν σταθερά στο ποσό των 34,45 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στο αλσύλλιο της οδού Φιλελλήνων και Δημητριάδος από το έτος 2010.

Επικαλούμενος σειρά επιχειρημάτων, ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι ούτε η αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική του δήμου Βόλου έχει αλλάξει, ενώ και τα οικονομικά της Ανώνυμης Εταιρείας δεν επιτρέπουν …επικίνδυνες διαφοροποιήσεις στα έσοδα του Οργανισμού.

Θα επανεξετάσει, πάντως, το αίτημα το 2016 κατά την εξέταση αιτήσεων για έγκριση παραχώρησης αντίστοιχων δικαιωμάτων.

Αναλυτικά ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου απέρριψε το αίτημα καθώς «αυτό υποβλήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο έχουν ήδη εγκριθεί οι αντίστοιχες παραχωρήσεις δικαιωμάτων σε καταστηματάρχες. Συνεπώς η υιοθέτηση διαφορετικής μεταχείρισης μεταξύ των καταστηματαρχών θα αποτελούσε μία σαφή παραβίαση της αρχής της Ισης Μεταχείρισης.

Το γεγονός ότι δεν έχει διαφοροποιηθεί η αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Βόλου σε άμεσα γειτνιάζοντες δημοτικούς χώρους (πεζοδρόμιο παραλίας Βόλου), σε συνάρτηση με το γεγονός ότι τα μεγέθη των αντίστοιχων τιμών είναι ανάλογα.

Τη διαπίστωση ότι η οικονομική κατάσταση της ΟΛΒ Α.Ε. καθιστά επικίνδυνες τις διαφοροποιήσεις που σχετίζονται με τα έσοδα του Οργανισμού.

Την επανεξέταση του αιτήματος κατά την εξέταση αιτήσεων για έγκριση παραχώρησης αντίστοιχων δικαιωμάτων, για το έτος 2016, υπό το πρίσμα των δεδομένων του χρόνου αναφοράς (τέλος του έτους 2015)» καταλήγει η απόφαση του Οργανισμού.

Τα παραπάνω εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και το Τμήμα Εκμετάλλευσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου