ΤΟΠΙΚΑ

Στο επίκεντρο της Διοικούσας οι εσοχές στο κέντρο της πόλης

στο-επίκεντρο-της-διοικούσας-οι-εσοχέ-732953

Συνεδριάζει σήμερα το ΤΕΕ Μαγνησίας με σειρά θεμάτων

Επανέρχεται το θέμα των εσοχών στα πεζοδρόμια των οδών Ιάσονος, Δημητριάδος αλλά και της Καρτάλη στη Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στη σημερινή συνεδρίασή της, στις 8 το απόγευμα.

Η συνεδρίαση θα συζητήσει για τα κυκλοφοριακά θέματα της πόλης, με κυριότερο αυτό των εσοχών, σύμφωνα με την ενημέρωση που θα κάνει το μέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας, Αναστάσιος Σαλίων, μέλος του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η Διοικούσα Επιτροπή θα απασχοληθεί με τις προδιαγραφές που οι εσοχές πρέπει να πληρούν. Ο κ. Σαλίων θα προτείνει την κατάργησή τους, καθώς τα πλάτη τους είναι υποχρεωτικό να είναι 2,20 μέτρα και όχι 1,70 μέτρα ή και λιγότερο, όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις.

«Οι εσοχές δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς για τους οποίους διαμορφώθηκαν. Κατά τις φορτοεκφορτώσεις, τα φορτηγά καταλαμβάνουν χώρο στο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Αφού λάβει υπόψη όλα τα κυκλοφοριακά δεδομένα, η Διοικούσα Επιτροπή θα αποφασίσει εάν οι εσοχές πληρούν ή όχι τα κριτήρια για θέσεις στάσης, καθώς η στάθμευση ήδη απαγορεύεται.

Πάντως, η πρόταση του ΤΕΕ προς τη δημοτική αρχή για τήρηση 1,5 μέτρου χώρου στο πλάτος πεζοδρομίων για την ελεύθερη διάβαση των πεζών, ο κ. Σαλίων λέει ότι εισακούστηκε από τη δημοτική αρχή Βόλου.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ στην τελευταία συνεδρίασή της για τα κυκλοφοριακά είχε διατηρήσει επιφύλαξη.

Ο κ. Σαλίων, δήλωσε ότι «ως μέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας θα μεταφέρει την άποψή του στη Διοικούσα Επιτροπή να καταργηθούν οι εσοχές, με το δικαιολογητικό ότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές».

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει ακόμη τη μήνυση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, κατά έξι στελεχών της ΕΡΓΗΛ και κατά παντός συνυπαίτιου για απάτη, τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Θεσσαλικής Ασβεστοποιίας, την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Μεταξύ άλλων θα γίνει ενημέρωση προέδρου – μελών για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου