ΑΛΜΥΡΟΣ

Απένταξη έργου του δήμου Αλμυρού για την εξοικονόμηση ενέργειας

απένταξη-έργου-του-δήμου-αλμυρού-για-τ-735427

Με το αιτιολογικό ότι δεν είχε παρουσιάσει καμία πρόοδο

Εκτός χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» βγήκε το έργο «Εξοικονόμηση ενέργειας Αλμυρού Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», προϋπολογισμού ύψους 700.000 ευρώ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κοινοποίησε χθες τα 40 έργα δήμων που απεντάχθηκαν, με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν παρουσιάσει καμία πρόοδο εργασιών.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το προαναφερόμενο έργο του δήμου Αλμυρού, που είχε προτείνει η δημοτική αρχή Βαγγέλη Χατζηκυριάκου.

Το ΥΠΕΚΑ θα αξιοποιήσει τα χρήματα του προγράμματος που δεν απορροφήθηκαν για παρεμβάσεις στις κατοικίες από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Περιφερειών.

Πάντως, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, που ρωτήθηκε, είπε ότι η δημοτική αρχή θα διεκδικήσει εκ νέου την υλοποίηση του προγράμματος με καινούργια πρόταση.

Συνεδριάζει το συμβούλιο

Σε συνεδρίαση καλείται την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την ανάθεση εργασιών συντήρησης και επισκευής οχημάτων του δήμου και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων» για την «Αύξηση της γνώσης σχετικά με την ολοκληρωμένη θαλάσσια και νησιωτική πολιτική ή την προστασία και διαχείριση των παράκτιων περιοχών».

Αλλα θέματα που θα απασχολήσουν το δημοτικό συμβούλιο είναι η ένταξη στο Πράσινο Ταμείο του έργου «Προμήθεια και μεταφορά ενός καινούργιου καλαθοφόρου οχήματος», η αποδοχή ένταξης του έργου «Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη δήμου Αλμυρού» στη «Ψηφιακή Σύγκλιση» και ο ορισμός δύο δημοτικών συμβούλων με τους αναπληρωτές τους για τη συμμετοχή στο Συμβούλιο ένταξης μεταναστών του δήμου και τη Σύσταση του Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα ορίσει ορκωτό λογιστή για το διαχειριστικό έλεγχο του ΝΠΔΔ του δήμου Αλμυρού για τις χρήσεις 2011, 2012, 2013 και 2014, ενώ θα οριστεί επιτροπή για τη διενέργεια διαγωνισμού για την εκποίηση ή εκμίσθωση ακινήτων του δήμου και θα συγκροτηθεί Επιτροπή Παραλαβής Εργων.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ακόμη τη διαγραφή ποσών από τους χρηματικούς καταλόγους του δήμου, την εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υπογραφή της σύμβασης με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και την παραλαβή του έργου «Διαμόρφωση – Συντήρηση Σχολικών κτιρίων Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου