ΤΟΠΙΚΑ

Τρομερές ελλείψεις προσωπικού στον ΟΛΒ

τρομερές-ελλείψεις-προσωπικού-στον-ο-736237

Προσλήψεις ζητάει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Προσλήψεις για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού ζητάει ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένα Βόλου. Το 2015 βρήκε το προσωπικό μειωμένο κατά άλλους δύο εργαζόμενους, που κατέθεσαν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση και αποχώρησαν. Πλέον στον ΟΛΒ δουλεύουν 40 εργαζόμενοι και ο Οργανισμός για να συνεχίζει τις δραστηριότητές του απρόσκοπτα απασχολεί 25 εργολάβους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Θανάσης Μανθογιάννης τονίζει ότι το προσωπικό έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο σε σχέση με το 2008. Από 65 άτομα προσωπικό επισημαίνει, οι εργαζόμενοι μειώθηκαν στους 40.

«Το οργανόγραμμα προέβλεπε 100-110 άτομα προσωπικό. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου χαρακτήρα ή έστω με ετήσιες ή ακόμη και 8μηνες συμβάσεις» προσθέτει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου διενεργηθεί διαγωνισμό για την ανάθεση σε εργολάβο του συνόλου της λειτουργίας του πάρκινγκ, μίας από τις πιο προσοδοφόρες δραστηριότητές του, ενώ μέχρι σήμερα η χρήση είναι μικτή.

Ο κ. Μανθογιάννης λέει ότι «θα υποβληθεί και γραπτώς αίτημα στον πρόεδρο του ΟΛΒ, Ιωάννη Πρίγκο, ο οποίος, πάντως, δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητάει προσλήψεις. «Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και το ΤΑΙΠΕΔ δεν εγκρίνει τη διενέργειά τους. Ωστόσο, σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να έχουμε ούτε Σωματείο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό είναι μεγάλες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου τονίζει ότι: «υπάρχουν σημαντικά κενά σε χειριστές, τεχνικό προσωπικό όπως ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους. Θα απευθυνθούμε και στην Ομοσπονδία μας να δούμε τι μπορεί να γίνει».

Πέντε ηλεκτροκίνητοι γερανοί έχουν ανατεθεί σε εργολάβους με ακόμη και διπλές βάρδιες πρωί – απόγευμα, ενώ η Γεφυροπλάστιγγα στα Πευκάκια πρόκειται επίσης να παραχωρηθεί με σύμβαση σε εργολάβο.

Πάντως, οι τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό έχουν αντίκτυπο και στην τεχνογνωσία. Ο κ. Μανθογιάννης επισημαίνει ότι «με την πάροδο του χρόνου χάνεται η εμπειρία του τεχνικού προσωπικού στο Λιμάνι. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο που και οι ίδιοι οι εργολάβοι, που συνάπτουν συμβάσεις με τον ΟΛΒ, εκπαιδεύονται πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου