ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη… εκτός έδρας αγνοείται

νίκη-εκτός-έδρας-αγνοείται-891802

Για τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι η Νίκη Βόλου δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα περισσότερο από το μηδέν, χάνοντας σήμερα και στο AEL Fc Arena με 1-0 από την Αναγέννηση Καρδίτσας, για την 5η αγωνιστική της Super League 2.

Αποστολή στη Λάρισα:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με τέσσερις βαθμούς μετά από πέντε αγώνες οι κυανόλευκοι δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες των φιλάθλων τους, σε ένα παιχνίδι που είχαν τις ευκαιρίες, αλλά και πάλι δεν τις αξιοποίησαν.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Περικλής Αμανατίδης για λογαριασμό των «γηπεδούχων» επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του σε σχήμα 4-4-2, έχοντας τον Γκέκα κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας τοποθετήθηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Αναστασόπουλος, Σκόνδρας, Δημόπουλος, Σταμόπουλος. Στη μεσαία γραμμή αμυντικός μέσος ήταν ο Μπάλλας, με τον Λαγό να κινείται μπροστά του και δεξιά, τον Ριέρα από τα αριστερά, ενώ ρόλο οργανωτή είχε ο Κοζορώνης, τροφοδοτώντας τους Τσβετάνοφ και Βερνάρδο.

Για τη Νίκη Βόλου ο Αλέκος Βοσνιάδης «έχασε» τον Δεληζήση στην προθέρμανση κι έτσι άλλαξε τα σχέδια του από το 3-5-2 σε 4-4-2. Εκτός του Μπάγιτς, που ήταν ο τερματοφύλακας, την άμυνα αποτέλεσαν οι Τοπαλίδης, Γρομητσάρης, Ανδρέου και Παναγιωτίδης. Οι Γαβριηλίδης και Κυριακίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Κάσσο να ξεκινά τελικά σε θέση δεξιού μέσου, τον Μιράντα σε ρόλο αριστερού, ενώ οι Ροχάνο-Σιαφά ήταν τα δύο φορ.

Το πρώτο μέρος

Η Αναγέννηση είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, με τη Νίκη να έχει περισσότερο τον νου της στα μετόπισθεν. Για τους τυπικά γηπεδούχους, ο Τσβετάνοφ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να απειλήσει στο 18ο λεπτό, όταν βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς, αλλά πριν πλασάρει η μπάλα βρήκε στο γόνατο του επιθετικού της Αναγέννησης, δίνοντας την ευκαιρία στον Σέρβο τερματοφύλακα να μπλοκάρει.

Η Νίκη Βόλου απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 29ο λεπτό, με τον Μιράντα και τον Παναγιωτίδη να στήνουν την μπάλα εκτός περιοχής, με τον δεύτερο να σεντράρει από τα δεξιά με το καλό αριστερό του πόδι. Η μπάλα κατευθύνθηκε στην περιοχή της Αναγέννησης, όπου πετάχτηκε και έκανε την κεφαλιά ο Ροχάνο, αναγκάζοντας τον Γκέκα σε απόκρουση με τις γροθιές σε κόρνερ.

Η Νίκη απείλησε και πάλι μετά από ενέργεια του Παναγιωτίδη, ο οποίος σέντραρε από τα αριστερά, με τον Γαβριηλίδη να πατάει στην αντίπαλη περιοχή και να πιάνει την κεφαλιά στο 36ο λεπτό, αλλά ο Γκέκας έπεσε στην κάτω δεξιά γωνία και μπλόκαρε.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Αναγέννηση προηγήθηκε. Ο Κοζορώνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπάλλας πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να «σκάει» στη μικρή περιοχή, όπου ο Γκόλιας, που είχε μπει στο ματς στο 25’, την έσπρωξε στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 στο 42’ με προβολή.

Η Νίκη θέλησε να απαντήσει στο επόμενο λεπτό, με τον Κάσσο να σεντράρει από τα δεξιά για τον Μιράντα, ο οποίος έπιασε γυριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και να καταλήγει σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος

Η Νίκη θέλησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να ρίχνει στο παιχνίδι τον Μιλούνοβιτς αντί του Ροχάνο. Ο Σέρβος σέρβιρε στο 54’ την μπάλα στον Κάσσο, ο οποίος σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο Σιαφά μέσα στη μικρή περιοχή δεν πρόλαβε την μπάλα.

Στο 59’ ο Μιράντα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά για τον Κάσσο, που έπιασε την κεφαλιά, όμως χωρίς αποτέλεσμα, με τον Γκέκα να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα η Αναγέννηση έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Ριέρα να βρίσκει μόνο του τον Βερνάρδο μέσα στην περιοχή, αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε, «σταμάτησε» στην αγκαλιά του Μπάγιτς.

Από γέμισμα του Κυριακίδη από τα δεξιά στο 72’ ο Σιαφά έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Γκέκας μπλόκαρε, ενώ η άμυνα της Νίκης καρδιοχτύπησε στο 77’ με τον Τσβετάνοφ να βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά ο Τοπαλίδης, που είχε έρθει σε θέση αριστερού μπακ, έκοψε την τελευταία στιγμή με τάκλιν στο όριο της περιοχής.

Τέλος, εκτέλεση φάουλ του Μιράντα εκτός περιοχής, στο 1ο από τα 6 λεπτά των καθυστερήσεων, πέρασε πάνω από την εστία του Γκέκα.

AEL FC Arena

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΝΙΚΗ 1-0

Σκόρερ: 42’ Γκόλιας

Διαιτητής: Φουστανάς

Βοηθοί: Τοροσιάδης, Τσικλητάρη

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Γκέκας, Αναστασόπουλος, Σταμόπουλος, Δημόπουλος, Σκόνδρας (25’ λ.τρ. Γκόλιας), Κοζορώνης (69’ λ.τρ. Αθανασιάδης), Λαγός, Ριέρα (80’ Γιάκος), Βερνάρδος, Τσβετάνοφ (80’ Αλιατίδης), Παν. Μπάλλας.

Στον πάγκο: Τσέλιος, Κάρδαρης, Θεολόγης, Ζάγγος, Πρίκας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Παναγιωτίδης (66’ Μορέιρα), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κάσσος, Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Μιράντα, Ροχάνο (46’ Μιλούνοβιτς), Σιαφά.

Στον πάγκο: Μπουργάνης, Δημητρίου, Κριμιτζάς, Μέτσε, Λογαράς, Μπάλλας, Τσουκαλάς.

Το πρόγραμμα του α’ ομίλου:

Σάββατο (3/12)

Αναγέννηση Καρδ.-Νίκη Β. 1-0

Μακεδονικός-Ηρακλής 2-0

Κυριακή (4/12-15:00)

ΑΕΛ-Θεσπρωτός

Βέροια-Αλμωπός Αριδαίας

Παναθηναϊκός Β’-Πανσερραϊκός

Διαγόρας-ΠΑΟΚ Β’

Δευτέρα (5/12-15:00)

Απόλλων Πόντου-Απόλλων Λάρισας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Θ. Ομάδα Ν-Ι-Η Β.

  1. ΠΑΟΚ Β’ 3-1-0 10
  2. Μακεδονικός 3-1-1 10
  3. ΑΕΛ 3-0-1 9
  4. Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0-1 9
  5. Παναθηναϊκός Β’ 2-2-0 8
  6. Διαγόρας 2-0-1 6
  7. Ηρακλής 1-1-2 4
  8. Νίκη Βόλου 1-1-3 4
  9. Πανσερραϊκός 1-1-1 4
  10. Βέροια 0-3-1 3
  11. Αλμωπός 0-3-1 3
  12. Θεσπρωτός 0-3-1 3
  13. Απόλλων Πόντου 1-0-3 3
  14. Ηρακλής Λάρισας 0-0-4 0
  15. Απόλλων Λάρισας 2-0-2 -3

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου