ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη Βόλου πήρε μπροστά με Μιράντα και Σιαφά

η-νίκη-βόλου-πήρε-μπροστά-με-μιράντα-κα-855746

Η Νίκη Βόλου πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2, κερδίζοντας με 3-0 χθες στο γήπεδο της Νεάπολης τον Απόλλωνα Πόντου για την 4η αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των κυανόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από δύο ήττες και μία ισοπαλία κι ενώ περιμένουν και την εκδίκαση της ένστασης για το παιχνίδι με τη Βέροια και την υπόθεση Μπουόλι.

Ο Σιαφά στο 10ο λεπτό με κεφαλιά, και ο συμπατριώτης του Μιράντα στο 40’ με εκτέλεση φάουλ και στο 49’ με σουτ εκτός περιοχής, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν παθητικό ρόλο μετά και την αποβολή του Πατί στο 39’.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη έκλεισε τον Απόλλωνα στην άμυνά του από τα πρώτα λεπτά, με τον Μιράντα να κερδίζει διαδοχικά φάουλ εκτός περιοχής. Σε ένα από αυτά και στο 6ο λεπτό, ο μεσοεπιθετικός της Νίκης αποφάσισε να εκτελέσει απ’ ευθείας, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Με τη Νίκη να έχει τον πρώτο λόγο, ο Σιαφά σκόραρε στο 10ο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ με πανέμορφη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Παναγιωτίδη από τα αριστερά. Ο επιθετικός από την Ισημερινή Γουϊνέα πέτυχε το παρθενικό του τέρμα, πανηγυρίζοντάς το έξαλλα με τους συμπαίκτες του.

Τρία λεπτά μετά, σουτ του Μιλούνοβιτς εκτός περιοχής σταμάτησε στον Αραβίδη, που είχε γυρίσει στην άμυνα, ενώ η επόμενη καλή στιγμή και νέο σουτ της Νίκης ήρθε και πάλι από τα πόδια του Σέρβου επιθετικού, ο οποίος στο 25ο λεπτό πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και από τα αριστερά και αφού τη… «ζύγισε» έκανε το σουτ με το δεξί, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίτκα.

Εκεί που η Νίκη έδειχνε να στερείται έμπνευσης, ένα λάθος από τον Απόλλωνα έδωσε την ευκαιρία στον Σιαφά να κλέψει την μπάλα και να βρεθεί απέναντι από τον Πίτκα, αλλά ο Πατί τον ανέτρεψε εκτός περιοχής βλέποντας απ’ ευθείας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Παπακωνσταντίνου.

Η μπάλα στήθηκε εκτός περιοχής, με τον Μιράντα να αναλαμβάνει την εκτέλεση του φάουλ, στέλνοντας την στο αριστερό «Γ» του Πίτκα, ο οποίος ήταν αδύνατο να αντιδράσει παρά την υπερπροσπάθεια, με το 2-0 να δίνει πλέον άλλο αέρα στους κυανόλευκους, που είχαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Το δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά, όπως και το πρώτο. Με τέρμα του Μιράντα η Νίκη πήρε αέρα τριών τερμάτων, με τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων να έχει την μπάλα και δίχως να δείχνει πρόθεση για σουτ, δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, στέλνοντας την στην κάτω δεξιά γωνία του Πίτκα, που όπως και στο φάουλ δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ, μετατρέποντας πλέον το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία από το 49’!

Στο επόμενο λεπτό, ο Μιλούνοβιτς σέντραρε από τα αριστερά με «ραμπόνα», προσφέροντας και θέαμα ξεσηκώνοντας την κερκίδα, αλλά κανείς από τους συμπαίκτες του δεν ήταν στην περιοχή να την εκμεταλλευθεί.

Ο Μιράντα απείλησε με νέο σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Πίτκας απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ στο 56’. Η Νίκη συνέχισε με… σβηστές μηχανές, όμως στο 73’ έφτασε κοντά στο 4-0. Ο Μιράντα βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Δημητρίου από τα αριστερά και έκανε το σουτ από τα δεξιά, όμως πάνω στη γραμμή ο Ντιαλόσι λειτούργησε ως τερματοφύλακας, αποκρούοντας με τα πόδια, με τον ποδοσφαιριστή της Νίκης να χάνει την ευκαιρία να κάνει το χατ τρικ.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να φρεσκάρει τους παίκτες του, ρίχνοντας στο παιχνίδι και του Μπάλλα-Μέτσε, έχοντας πλέον να σκέφτεται το θεσσαλικό ντέρμπι με την Αναγέννηση Καρδίτσας, που αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο AEL FC Arena της Λάρισας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ 3-0

Δημοτικό γήπεδο Νεάπολης

Super League 2-4η αγωνιστική

Σκόρερ: 10’ Σιαφά, 40’, 49’ Μιράντα

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Γάκος (Φθιώτιδας), Βογιατζής (Καρδίτσας)

4ος: Λεωνίδας (Τρικάλων)

Κίτρινες: 23’ Παναγιωτίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Αλέκος Βοσνιάδης) Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Παναγιωτίδης (65’ Δημητρίου), Ανδρέου, Δεληζήσης (79’ Κριμιτζάς), Γρομητσάρης, Κυριακίδης (74’ Μέτσε), Τσουκαλάς, Μιράντα (74’ Μπάλλας), Μιλούνοβιτς (65’ Γαβριηλίδης), Σιαφά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πίτκας, Πατί, Μουμίν, Φράγκος (78’ λ.τρ. Εσαλό), Καλαϊτζίδης, Αμπουντού, Κωστίκας, Καλογέρης, Αραβίδης (39’ Ντιαλόσι), Αμαραντίδης, Λαμπίρης (27’ λ.τρ. Δαλιανόπουλος).

Ο Μιράντα σημείωσε το 3-0 με σουτ εκτός περιοχής

Οι παίκτες της Νίκης Βόλου πανηγυρίζουν το δεύτερο τέρμα του Μιράντα

Ο Σιαφά κέρδισε την αποβολή του Πατί στο 39’

Ο κόσμος έδωσε βροντερό παρών

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου