ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ακόμη ελπίζει ο Βοσνιάδης, παρά τη 2η ήττα της Νίκης Βόλου

ακόμη-ελπίζει-ο-βοσνιάδης-παρά-τη-2η-ήτ-878122

Η Νίκη Βόλου ηττήθηκε το περασμένο Σάββατο στο γειτονικό ντέρμπι από την ΑΕΛ με 1-0, με τη Νίκη Βόλου να παραμένει στον έναν μόλις βαθμό μετά από τρία παιχνίδια, κι ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της ένστασης για το παιχνίδι με τη Βέροια.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι ίσως στην καλύτερή τους φετινή προσπάθεια δεν κατάφεραν να πάρουν στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι κάτι παραπάνω σε βαθμούς, με τον προπονητή τους Αλέκο Βοσνιάδη να δίνει συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση, πιστεύοντας πως τα αποτελέσματα θα έρθουν…

Την ίδια ώρα οι φίλαθλοι της ομάδας δείχνουν να είναι απογοητευμένοι με τη βαθμολογική συγκομιδή, ζητώντας άμεσα από τη διοίκηση να πάρει μέτρα και να απομακρύνει τον Μακεδόνα τεχνικό από τον κυανόλευκο πάγκο. Την ίδια στιγμή παρελθόν από τον Πανσερραϊκό αποτελεί ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που αναμένεται να τον διαδεχθεί ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Μετά το τέλος του αγώνα στο Αλκαζάρ πάντως, ο κ. Βοσνιάδης συνέστησε… ψυχραιμία, αλλά και συσπείρωση, αποδίδοντας το πρόβλημα της ομάδας στο γκολ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: «Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες ήθελαν να το κερδίσουν και με αυτό τον σκοπό ήρθαμε στη Λάρισα.

Θέλαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη που μας έλειπε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα. Εδωσε τη μάχη της. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο μέχρι το 37’, όταν και δεχθήκαμε το γκολ από μια μεγάλη διαγώνια μπαλιά.

Μπορεί να κέρδιζε κάποιες μάχες στο χώρο του κέντρου η ΑΕΛ, αλλά στις τελικές φάσεις είχαμε από τρεις. Δεχθήκαμε το γκολ και στο διάστημα που έμενε μέχρι το τέλος δημιουργήσαμε τρεις τελικές, χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και είπαμε να το πάμε μέχρι τέλους, για να διεκδικήσουμε την ισοφάριση και να γυρίσουμε το παιχνίδι, όπως είχαμε στόχο από την αρχή.

Η ΑΕΛ έκανε την πρώτη της τελική σε ένα κόρνερ κι από κει και μετά, αλλάζοντας και σχηματισμό, πήραμε το πάνω χέρι του παιχνιδιού μέχρι το τέλος. Κάναμε τις φάσεις μας, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, κερδίσαμε κόρνερ. Προσπαθήσαμε με φρέσκα πόδια να αλλάξουμε τη μεσαία γραμμή και μπαίνοντας ο Τσουκαλάς με τον Γαβριηλίδη θέλαμε να προσθέσουμε μεγαλύτερη ένταση.

Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε το τέρμα, είναι κάτι που μας λείπει και δυστυχώς φεύγουμε χωρίς να πάρουμε τίποτα από εδώ, μετά από μια τεράστια προσπάθεια που κάναμε ως ομάδα και δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου.

Ας είναι η ομάδα σε τέτοια κατάσταση και ας παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει σε αυτά τα παιχνίδια όπως κάναμε και σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) και πιστεύω πως όλο αυτό θα γυρίσει. Στα προηγούμενα παιχνίδια μπορεί να μην είχαμε την απόδοση που θέλαμε, αλλά θεωρώ πως και από εκείνα έπρεπε να έχουμε πάρει κάτι παραπάνω, όπως και από το σημερινό (σ.σ. του Σαββάτου). Συνεχίζουμε.

Να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Παίξαμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα με μεγάλη υποστήριξη απέναντι σε μια ομάδα, με την οποία έχουμε τους ίδιους στόχους και πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος με ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο».

Για το πού εντοπίζονται τα προβλήματα: «Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Οταν δεν σκοράρεις, αγχώνεσαι και δημιουργούνται και προβλήματα στην άμυνα. Εννοείται πως δεν μπήκαμε με αυτό το σκεπτικό στο πρωτάθλημα, δεν περιμέναμε πως θα έχουμε τέτοιο ξεκίνημα, αλλά όταν η ομάδα αντιδρά πιστεύουμε πως θα το γυρίσουμε. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να αντιδράσει και να κάνει συνεχόμενα αποτελέσματα. Αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτή είναι η διάθεση των παικτών και πάνω σε αυτό θα πατήσουμε. Ξέρουμε πως υπάρχει δυσκολία, επειδή δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Ξέρετε πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Οταν δεν έρχονται δύο – τρία αποτελέσματα αρχίζει η πίεση.

Οσο μπορούμε θα κοιτάξουμε να κρατήσουμε την πίεση εκτός ομάδας, για να μπορέσει να πάρει τα αποτελέσματα και να παρουσιαστεί όπως τη φανταζόμαστε. Σίγουρα είναι ένα θέμα το ότι δεν έχουμε σκοράρει σε φάσεις, που όταν τις κάνουμε θα βγει η μπάλα πάνω από τη γραμμή, όπως έγινε και σήμερα (σ.σ. το Σάββατο), θα χαθούν φάσεις από πολύ κοντινές θέσεις, όπως έγινε και με την κεφαλιά του Μιράντα, που νομίζαμε πως κατέληξε στα δίχτυα, αλλά δεν ήρθε το γκολ.

Ηρθε ένα γκολ για την ΑΕΛ και πήρε το παιχνίδι, το οποίο και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ να το κερδίσουν. Ετσι είναι τα παιχνίδια.

Πιστεύω πως εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που κάνουμε και καλύτεροι επιθετικά θα παρουσιαζόμαστε και θα έχουμε μεγαλύτερη ηρεμία αμυντικά.

Αυτό συνέβη και στις τρεις αγωνιστικές. Πάντα προηγήθηκε ο αντίπαλος. Στις δύο πρώτες σε φάσεις που τελείωνε το ημίχρονο και θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί βρεθήκαμε να πηγαίνουμε στα αποδυτήρια χάνοντας. Εδώ (σ.σ. στη Λάρισα) σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο 37’. Δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε. Πετυχαίνοντας γκολ αποκτάς και ψυχολογία. Αν δεν τα πετύχεις υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, θα επιδιώξουμε να λύσουμε γρήγορα το πρόβλημα».

Για τη διαφορά από την κορυφή κι αν μπορεί η Νίκη να τη «μαζέψει», ξεκινώντας από τον Απόλλωνα Πόντου που είναι θεωρητικά εύκολο παιχνίδι: «Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για εμάς όταν δεν έχεις τους βαθμούς. Από τη στιγμή που πρέπει να λύσουμε προβλήματα, εύκολο παιχνίδι δεν υπάρχει. Ολες οι ομάδες έρχονται να πάρουν πράγματα. Από εύκολα παιχνίδια βρεθήκαμε να έχουμε απόσταση. Είναι ξεκίνημα πρωταθλήματος, πιστεύουμε στην ομάδα. Ολο αυτό πρέπει να το πολεμήσουμε και να γυρίσουμε γρήγορα στα συνεχόμενα αποτελέσματα που θα μας οδηγήσουν πιο κοντά στις πάνω θέσεις της βαθμολογίας.

Πιστεύουμε πως φέτος το πρωτάθλημα δεν θα είναι του ενός, όπως «ξέφυγε» πέρυσι μια ομάδα, κάνοντας συνεχόμενα αποτελέσματα και οι άλλες έμειναν πίσω.

Αυτές οι πέντε ομάδες, που όλες λίγο πολύ έχουμε στο κεφάλι μας πως θα διεκδικήσουν πράγματα μέχρι το τέλος, θα είναι κοντά και η μία θα δημιουργεί πρόβλημα στην άλλη. Δεν πιστεύω πως θα δημιουργηθούν τόσο μεγάλες διαφορές. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα σαν ομάδα με συνεχόμενα αποτελέσματα να μειώσουμε τη διαφορά».

Σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το αν υπάρχει άλλο πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή στην ομάδα εκτός από το γκολ: «Την ομάδα την επηρεάζει σίγουρα πως δεν παίρνει αποτελέσματα. Νομίζω πως το γκολ και το να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες, σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) ειδικά, πρέπει να μας δώσει τόνωση.

Προβλήματα άλλα δεν υπάρχουν στην ομάδα. Η ομάδα θέλει πολύ να κερδίσει. Τα διάφορα που ακούγονται είναι πιο πολύ κουτσομπολιά. Ας κοιτάξουμε να προστατεύσουμε την ομάδα και να μην ψάχνουμε να βρούμε αιτίες, που θα δημιουργούν προβλήματα. Οι ομάδες ξεκινάνε καλά και έχουν πολύ κοντά τον κόσμο τους. Οι ομάδες που δεν ξεκινάνε καλά είναι φυσιολογικό να έχουν προβληματισμό. Αν μπούμε τόσο νωρίς να αμφισβητήσουμε και να απαξιώσουμε μια κατάσταση με δύο-τρία αποτελέσματα που έχουν έρθει, ενώ ξέρουμε πως η ομάδα μας θα αντιδράσει, μόνο προβλήματα θα της δημιουργήσουμε.

Αν δεν καταλάβουμε πως συσπειρωμένοι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα, και να το καταλάβει και η ίδια η ομάδα, είναι πολύ εύκολο να χάσουμε την προσπάθεια. Είναι στο χέρι μας όλοι να στηρίξουμε την προσπάθεια και σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) δείξαμε, βγάζοντας πολλή ένταση, πως μπορούμε να πετύχουμε πράγματα, αν τους έχουμε όλους δίπλα μας. Ξεκινώντας την προσπάθεια κανείς από εμάς δεν ήθελε να αποτύχει ή να βρεθεί γρήγορα εκτός στόχων. Ξεκινήσαμε με φιλοδοξίες και πολλή διάθεση για να είμαστε μέσα στον στόχο. Είπαμε πως θα είμαστε μέσα στις πέντε ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, αλλά όχι πως θα πάρουμε ένα εύκολο πρωτάθλημα με κατεβασμένα χέρια από τις υπόλοιπες ομάδες.

Εννοείται πως όταν δεν ξεκινάς καλά πρέπει να συσπειρωθείς και να βρεις τα αποτελέσματα. Από τη μεριά μας έχουμε την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά πως θα το κάνουμε. Το περιβάλλον στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Το πρόβλημα μας είναι πως πρέπει να γίνουμε πιο ουσιαστικοί και με τις ευκαιρίες που δημιουργούμε πρέπει να πάρουμε τα παιχνίδια.

Βλέπουμε πως με μοναδική εξαίρεση το σημερινό (σ.σ. του Σαββάτου) παιχνίδι που και οι δύο ομάδες έπαιξαν για να κερδίσουν, οι περισσότερες ομάδες παίρνουν αποτελέσματα με μία-δυο φάσεις. Τις δημιουργήσαμε κι εμείς, αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε.

Δεν ήρθαν τα αποτελέσματα και αναγκαστικά υπάρχει πίεση, με την οποία θα ζήσουμε και θα κοιτάξουμε να φέρουμε γρήγορα την ηρεμία στην ομάδα μας.

Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή πως είμαστε μια ομάδα, η οποία με τη συσπείρωση γύρω της θα δώσει τη μάχη της, για να είναι στις πέντε ομάδες, που θα διεκδικήσει. Κανείς δεν βγήκε να πει μεγάλα λόγια και κανείς δεν έταξε πρωταθλήματα με 30 βαθμούς διαφορά. Υπάρχουν ομάδες, που πρέπει να σεβόμαστε, αλλά εννοείται πως εμείς ξέρουμε τι ακριβώς είπαμε. Η ομάδα ξέρει τι πρέπει να κάνει και πολύ γρήγορα θα μας δείτε όπως πρέπει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου