ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν σκόραρε και έχασε η Νίκη

δεν-σκόραρε-και-έχασε-η-νίκη-879132

Η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από το μηδέν σήμερα στο Αλκαζάρ της Λάρισας, όπου ηττήθηκε από την ΑΕΛ με 1-0, όπως και πέρυσι, σε ένα παιχνίδι, που θα μπορούσαν οι κυανόλευκοι να έχουν καλύτερη τύχη, αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Αποστολή στο Αλκαζάρ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Μάριος Όγκμποε χάρισε τους τρεις βαθμούς στους «βυσσινί» με τέρμα που πέτυχε στο 37’, με τη Νίκη να μην καταφέρνει να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων στο β’ μέρος και να γνωρίζει τη 2η ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 μετά από τρεις αγώνες.

Πώς παρατάχθηκαν

Για τη γηπεδούχο ΑΕΛ ο Παναγιώτης Γκουτσίδης παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-5-1. Ο Θεοδωρόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Θ. Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Μαϊδανός. Στη μεσαία γραμμή ο Θωμαΐδης αποτέλεσε τον κλασικό αμυντικό μέσο, με τους Κ. Παπαγεωργίου-Πλέγα να είναι οι εσωτερικοί μέσοι. Από τα δεξιά κινούνταν ο Νικολιάς και από τα αριστερά ο Πεντρόσο, με τον Όγκμποε να κινείται στην κορυφή της επίθεσης.

Για τη Νίκη Βόλου ο Αλέκος Βοσνιάδης εκτός από τον Μπάγιτς, που ήταν κάτω από τα δοκάρια, παρέταξε στην άμυνα την τριάδα των Γρομητσάρη-Δεληζήση-Ανδρέου. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ κινούνταν οι Μέτσε-Κυριακίδης, στα δεξιά καλύπτοντας όλη την πλευρά τοποθετήθηκε ο Κάσσος και αντίστοιχα στα αριστερά ο Παναγιωτίδης. Ο Μιράντα ήταν ο επιτελικός μέσος και συνδετικός κρίκος με την επίθεση, όπου κινούνταν οι Ροχάνο-Μιλούνοβιτς.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 2ο λεπτό ο Ηλιάδης έκανε λάθος και μετά από γέμισμα του Μέτσε απομάκρυνε την μπάλα σε σημείο, όπου βρέθηκε ο Μιλούνοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός της Νίκης βγήκε απέναντι από τον Θεοδωρόπουλο και σούταρε με το αριστερό, με τον πορτιέρε των γηπεδούχων να αποκρούει σε κόρνερ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία, στην πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης.

Στο 31’ ο Πεντρόσο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε, μιας και ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Αυτό που δεν πήρε στο 31’ η ΑΕΛ το πέτυχε στο 37’, όταν ο Ογκμποε μέσα στην περιοχή και μπροστά από κενή εστία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από σέντρα που βγήκε από τα δεξιά από τον Θ. Παπαγεωργίου και πάσα του Πεντρόσο, που περίμενε στο δεύτερο δοκάρι.

Στο 41ο λεπτό η Νίκη θέλησε να αντιδράσει με τον Μιράντα να κατεβάζει την μπάλα εκτός περιοχής και αφού έκανε κίνηση και ζύγισε το δεξί του πόδι, έκανε το σουτ, με τον Θεοδωρόπουλο ωστόσο να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Ο Θεοδωρόπουλος κράτησε το μηδέν στην εστία του και μετά από ένα λεπτό. Ο Μιλούνοβιτς πάτησε περιοχή και σούταρε με φάλτσα από αριστερά με το δεξί, με τον πορτιέρε της ΑΕΛ να απομακρύνει με τις γροθιές.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει και στο 43’ ο Κάσσος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μιράντα βρέθηκε μόνος του στη θέση του πέναλτι, πιάνοντας την κεφαλιά, που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με τον Θεοδωρόπουλο να εκτινάσσεται και να τραυματίζεται προς στιγμήν. Αυτή ήταν μία νέα μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, που στάθηκαν άτυχοι και δεν έφτασαν στην ισοφάριση.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Κάσσος κέρδισε κόρνερ, πατώντας στην αντίπαλη περιοχή. Από την εκτέλεσή του ο αρχηγός της Νίκης στο χθεσινό παιχνίδι έκανε το σουτ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Θεοδωρόπουλος απομάκρυνε στο 49’.

Η Νίκη απείλησε και στο 78’, όταν από νέα εκτέλεση κόρνερ, ο Δεληζήσης είχε προωθηθεί και έπιασε την κεφαλιά, με την άμυνα να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Στο 86’ η Νίκη θα μπορούσε να έχει φέρει το παιχνίδι στα ίσια, με τον Μιράντα να κάνει την κάθετη πάσα στον Σιαφά, ο οποίος από τα δεξιά της περιοχής έκανε τη σέντρα-σουτ. Ο Ροχάνο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, με τους Βολιώτες να ξαναφτάνουν μία ανάσα από το 1-1 σε μία τεράστια ευκαιρία, με συνέπεια να μείνει το 1-0.

ΑΕΛ-ΝΙΚΗ 1-0

Σκόρερ: 37’ Όγκμποε

Διαιτητής: Λεωνίδας (Τρικάλων)

Βοηθοί: Μανάσης (Τρικάλων), Τσεχελίδης (Μακεδονίας), 4ος Συμεωνίδης (Πιερίας).

ΑΕΛ: (Γκουτσίδης) Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Αθ., Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης (79’ Μαξιμένκο), Ηλιάδης, Πλέγας (84’ Γαρουφαλιάς), Παπαγεωργίου Κ. (75’ Αντράντα), Θωμαΐδης, Πεντρόσο, Νικολιάς (88’ Τσουμάνης), Όγκμποε

Πάγκος: Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Γλυνός, Μαυριάς, Νίνο

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς, Κάσσος, Παναγιωτίδης, Ανδρέου (56’ Μορέιρα), Δεληζήσης, Γρομητσάρης, Μέτσε (67’ Γαβριηλίδης), Κυριακίδης (67’ Τσουκαλάς), Μιράντα, Μιλούνοβιτς (56’ Σιαφά), Ροχάνο

Πάγκος: Μπουργάνης, Δημητρίου, Κριμιτζάς, Λογαράς, Τοπαλίδης.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Α’ όμιλος

Σήμερα Σάββατο (19/11)

Πανσερραϊκός-Π.Ο.Τ. Ηρακλής 0-2

ΑΕΛ-Νίκη Βόλου 1-0

Αύριο Κυριακή (20/11)

15.00 Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ Β’

15:00 Βέροια-Απόλλων Λάρισας

15:00 Μακεδονικός-Θεσπρωτός

Μεθαύριο Δευτέρα (21/11)

15:00 Αναγέννηση Καρδ.-Ηρακλής Λ.

15:00 Παναθηναϊκός Β’-Αλμωπός Αριδ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου