ΤΟΠΙΚΟ

«Αγκυρα» στον Βόλο από Βέρτζο

αγκυρα-στον-βόλο-από-βέρτζο-892095

Η μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού ενεργοποιήθηκε από τον Μαγνησιακό την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, ντύνοντας στα κυανόλευκα τον Αγγελο Βέρτζο, έναν ποδοσφαιριστή με περισσότερες από 500 συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την τελευταία φορά που ο Βέρτζος έπαιξε στον Βόλο ήταν το 2012 για χάρη της Νίκης, με την οποία έως το καλοκαίρι του 2013 κατέγραψε 40 συμμετοχές σε 40 αγώνες στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Από το καλοκαίρι εκείνο, το όνομα του Βέρτζου «έπαιζε» για επιστροφή στη Μαγνησία, αλλά τελικά έμελλε το φετινό να είναι αυτό που ο 39χρονος πλέον αμυντικός αποφάσισε να ξαναγίνει κάτοικος Βόλου, φορώντας τα κυανόλευκα του Μαγνησιακού.

Μιλώντας λίγο μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του, ο Αγγελος Βέρτζος σχολίασε: «Επέστρεψα στον Βόλο τελικά μετά πολλά χρόνια. Πλέον σε μια ομάδα με καινούριους στόχους και σε έναν σύλλογο με όραμα, προκειμένου να βοηθήσω τα μικρά παιδιά. Ελπίζω να είμαι αντάξιος των προσδοκιών που έχουν βάλει οι άνθρωποι του Μαγνησιακού, να έχω την υγεία μου και να μπορώ να τους βοηθήσω. Είχα ακούσει ότι ο Μαγνησιακός έχει καλές γηπεδικές εγκαταστάσεις, ξέρω πως θέλουν σταδιακά να χτιστεί κάτι καλό εδώ, δεν βιάζονται κι έχουν όραμα. Έχω κι εγώ όρεξη να τους βοηθήσω, ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Σχετικά με την πρώην του ομάδα (Νίκη Βόλου) κι αν παρακολουθεί την πορεία της:

«Φυσικά και παρακολουθώ τη Νίκη Βόλου, δε γίνεται αλλιώς. Είναι από τις αγαπημένες μου ομάδες. Θεωρώ πως βαδίζει σε πολύ καλά και επαγγελματικά πλαίσια, έχει σοβαρή διοίκηση και προπονητή. Παράλληλα, πέρσι διέθετε ένα πολύ καλό ρόστερ. Πιστεύω πως οι άνθρωποι στη Νίκη ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, για να γίνει το βήμα παραπάνω».

Γκουγκουλιάς: «Σημαντικότερη

μεταγραφή στα χρονικά»

Ο πρόεδρος του Μαγνησιακού, Κώστας Γκουγκουλιάς, μίλησε για την απόκτηση του Βέρτζου, τονίζοντας πως αποτελεί την πιο ηχηρή μεταγραφική κίνηση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο πρόσθεσε πως στόχος της ομάδας του είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων.

«Η απόκτηση του Αγγελου Βέρτζου αποτέλεσε προσωπική επιλογή του προπονητή, όπως κι όλες οι μεταγραφές. Ο Μαγνησιακός αποκτά ξανά τη χαμένη του αίγλη. Η συγκεκριμένη μεταγραφή, κατά την άποψή μου, δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Θα υπάρξει και συνέχεια, θα έρθουν κι άλλα έμπειρα παιδιά, με στόχο να βοηθήσουμε και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας. Το πλάνο του Μαγνησιακού δεν αλλάζει, πάντα δουλεύαμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με νέους παίκτες».

Θεοδώρου: «Χτυπήσαμε ταβάνι»

Περιχαρής που θα έχει στα χέρια του ένα «όπλο», όπως είναι ο Αγγελος Βέρτζος, ο τεχνικός του Μαγνησιακού Θάνος Θεοδώρου, υπό την καθοδήγηση του οποίου η ομάδα επέστρεψε στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ, δήλωσε πως με τη μεταγραφή αυτή ο Μαγνησιακός «χτύπησε ταβάνι», αλλά δεν απέκλεισε νέες μεταγραφικές εκπλήξεις στη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: «Πριν από δύο χρόνια, όταν και ήρθα στον Μαγνησιακό, βρήκα πολύ χαμηλά στάνταρ δυνατοτήτων και παράλληλα πολύ χώρο να δημιουργήσω πράγματα. Μου δόθηκε η δυνατότητα αυτή, μιας και μιλάμε την ίδια γλώσσα με τη διοίκηση. Τη φετινή χρονιά, δε θέλουμε να λάβουμε ρίσκα, ούτε να κυνηγάμε τους στόχους μας με άγχος από την πρώτη αγωνιστική. Οι στόχοι μας δε θα αλλάξουν. Θέλουμε να οργανώσουμε την ομάδα, να ετοιμάσουμε τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές και να φέρουμε 5-6 παιδιά πιο έμπειρα και ποιοτικά, προκειμένου να στηρίξουν το όλο εγχείρημα.

Νομίζω πως με τον Άγγελο «χτυπήσαμε ταβάνι». Όλοι όσοι τον ξέρουν, γνωρίζουν τι χαρακτήρας είναι, πού μπορεί να φτάσει και πόσο μπορεί να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του. Όπου κι αν πήγε ήταν αρχηγός και υπόδειγμα για τους υπόλοιπους.

Οι συγκυρίες, η επιθυμία μου και οι δυνατότητες της διοίκησης μάς επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε κάτι που για όλους φάνταζε εξωπραγματικό. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα, είναι να μην είναι μόνος του ο Άγγελος.

Είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, βρίσκεται πάντα στα όρια και διεκδικεί πράγματα και από τη μία μέρα στην άλλη δεν μπορεί να πάει σε κάτι άλλο. Άρα, θα θέλαμε να βρούμε κι άλλες λύσεις που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας και τον καθορισμό υψηλότερων στόχων της ομάδας. Εχουμε πολλή δουλειά από ‘δω και πέρα. Για τον Μαγνησιακό και για ολόκληρο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας, ίσως είναι η σημαντικότερη μεταγραφή των τελευταίων ετών. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεδομένα θα μπορούσε να παίξει υψηλότερα, ήρθε σε εμάς και είμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτό. Ετσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για το ενδεχόμενο να δούμε κι άλλες μεταγραφές στα… κυβικά του Βέρτζου: «Δε νομίζω πως μπορεί να υπάρξει κάποια περίπτωση παίκτη που θα τον ξεπεράσει, αλλά μπορεί να βρεθεί κάποιος κοντά σε αυτόν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου