ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκανε… ντου στην προπόνηση της Εθνικής η ακαδημία του Αθλου Αλμυρού

εκανε-ντου-στην-προπόνηση-της-εθνική-898067

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο βρέθηκε χθες το απόγευμα η Εθνική Ελλάδος, πραγματοποιώντας την πρώτη της προπόνηση στο γήπεδο, που θα υποδεχθεί αύριο στις 21:45 την Εθνική Κύπρου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League.

Μία μέρα μετά την άφιξή τους στον Βόλο, οι διεθνείς είχαν την ευκαιρία να πατήσουν το χορτάρι του Πανθεσσαλικού και πριν από την προπόνηση τους επεφύλασσε μία μίνι έκπληξη η ακαδημία του Αθλου Αλμυρού, που… μπούκαρε στο στάδιο, με τους μπόμπιρες να φωτογραφίζονται με τα ινδάλματά τους.

Ο πλέον… δημοφιλής ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Κώστας Τσιμίκας, ήταν αυτός που κέντρισε το ενδιαφέρον των μικρών, χωρίς να μπορεί να αρνηθεί τις δεκάδες selfie.

Πολιορκήθηκε από τους μικρούς ποδοσφαιριστές του Αθλου ο Τσιμίκας

Η Εθνική θα προπονηθεί σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Πορταριάς, μία μέρα πριν τον μεγάλο αγώνα, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί οι συνεντεύξεις Τύπου, από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, Γκουστάβο Πογέτ και Νίκο Κωστένογλου.

Σημειώνεται πως η Εθνική θέλει να συνεχίσει νικηφόρα στο Nations League, έχοντας ήδη δύο νίκες σε Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο κι αυτή την εβδομάδα δίνει δύο εντός έδρας παιχνίδια, στον Βόλο, με την Κύπρο (αύριο Πέμπτη, 21:45) και το Κόσοβο (Κυριακή, 21:45) με στόχο να πετύχει ισάριθμες νίκες.

Η Κύπρος πήρε τον πρώτο της βαθμό την Κυριακή, στο εντός έδρας 0-0 με τη Βόρεια Ιρλανδία. Είχε προηγηθεί η ήττα της με 0-2 από το Κόσοβο. Θέλει να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου για να παραμείνει στην τρίτη κατηγορία.

Το Σάββατο το φεστιβάλ

Το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρες 11:00-14:00 θα διεξαχθεί το ποδοσφαιρικό φεστιβάλ, που διοργανώνει η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ σε συνεργασία με την ΕΠΣ Θεσσαλίας στην παραλία του Βόλου.

Με βασική επιδίωξη τη διάδοση των αξιών του Ευ Αγωνίζεσθαι, μέσα από την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδιών που θα συμμετάσχουν στην ξεχωριστή αυτή δράση, η Ομοσπονδία σκοπεύει να προσφέρει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας ένα αξέχαστο ποδοσφαιρικό φεστιβάλ!

Η εκδήλωση προσελκύει κορίτσια και αγόρια κάτω των δέκα ετών από τοπικές ακαδημίες, μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων και, κυρίως, παιδιά που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Το ποδοσφαιρικό φεστιβάλ του Βόλου, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελεύθερο παιχνίδι σε γήπεδο μικρών διαστάσεων, εντάσσεται στο πρόγραμμα Hello Football Friend – συνώνυμο του Hellenic Football Federation – το οποίο ως στόχο έχει την εκπαίδευση της νέας γενιάς αθλητών και φιλάθλων.

Το μακρόπνοο στρατηγικό πλάνο της ΕΠΟ απευθύνεται σε πλατιά κοινωνικά στρώματα και απολαμβάνει την υποστήριξη της FIFA και της UEFA, που ενθαρρύνουν την κινητοποίηση του οργανωμένου ποδοσφαίρου.

Αυτή η κινητοποίηση από εξειδικευμένο προσωπικό, εκπαιδευτές, προπονητές, αλλά και εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που αγαπούν το ποδόσφαιρο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Μπάλα Παντού».

Δίκυκλη γαλανόλευκη πομπή

Μια νέα και ιδιαίτερη πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επ’ ευκαιρία των αγώνων της Εθνικής στον Βόλο: καλεί τον κόσμο που θα προσέλθει στο γήπεδο να το κάνει με έναν διαφορετικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, δηλαδή χρησιμοποιώντας το ποδήλατό του!

  • Μειώνουμε τους ρύπους
  • Ενθαρρύνουμε την άσκηση
  • Κάνουμε πράξη το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον

Η δίκυκλη γαλανόλευκη πομπή θα εκκινήσει την πορεία της από την πλατεία Αγίου Νικολάου στις 20:00 ανήμερα αμφότερων των αγώνων της Εθνικής στο Πανθεσσαλικό για το UEFA Nations League και θα καταλήξει σε διαμορφωμένο χώρο στην εγκατάσταση.

Στις 9 και 12 Ιουνίου, στο Πανθεσαλλικό Στάδιο θα βρίσκεται και κινητό κατάστημα της Εθνικής Ομάδας, από όπου οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα αγαπημένα τους γαλανόλευκα προϊόντα.

  • Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθεύονται ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους από την ιστοσελίδα pame-ethniki.gr, αλλά και από το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, που θα βρίσκεται από σήμερα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής:

Ενηλίκων 20, 15, 10, 5 €

Παιδικό 10 (για τις θύρες των 20 € στους ενήλικες), 7,5 (για 15 €) και 5 (για 10 €).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου