ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στην πισίνα με τους 24ους Ιωνικούς Αγώνες  

επέστρεψαν-τα-χαμόγελα-στην-πισίνα-με-898525

Οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια αναβολής και η πισίνα του ΕΑΚ Βόλου πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα, ρεκόρ και μετάλλια, από 470 παιδιά ηλικίας 10-11-12 ετών το περασμένο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

H γιορτή της κολύμβησης επέστρεψε στον Βόλο, αυτή τη φορά για τους 24ους Ιωνικούς Αγώνες, με οικοδεσπότη τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και 470 παιδιά από 22 συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα να δίνουν το παρών και να κερδίζουν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σύμφωνα με τους ισχύοντες γενικούς κανονισμούς και με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε. και της Περιφερειακής επιτροπής της ΚΟΕ, ενώ το παρών έδωσαν οι βουλευτές Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αθανάσιος Λιούπης και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, οι οποίοι παρέδωσαν μετάλλια και διπλώματα στους μικρούς κολυμβητές. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας, ενώ το παρών έδωσε και ο αντιπρόεδρος Απόστολος Νάσιος.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ οι σύλλογοι που έδωσαν το παρών κατέκτησαν τα εξής μετάλλια:

Ο πρόεδρος του ΟΕΑ-ΝΑΒ, Απόστολος Καζάκης, σχολίασε στο περιθώριο των αγώνων:

«Μετά από δύο χρόνια επιστρέφει η γιορτή της κολύμβησης, με τους 24ους Ιωνικούς αγώνες, που διοργανώνει ο ΟΕΑ-ΝΑΒ με τη σημαντικότατη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου Βόλου. Η διοργάνωση έχει πανελλήνια εμβέλεια και γίνεται υπό την αιγίδα της ΚΟΕ και βρίσκεται στο καλεντάρι των πανελληνίων διοργανώσεων.

Πιστεύουμε πως με αυτούς τους αγώνες δίνουμε μια ευκαιρία στους αθλητές του Βόλου να συναγωνιστούν με άλλους αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, ώστε τα παιδιά της προαγωνιστικής κατηγορίας 10, 11, 12 ετών να προχωρήσουν με καλύτερες προοπτικές στην αγωνιστική κατηγορία».

Για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και πόσο επηρέασε τη διεξαγωγή των αγώνων: «Αν δεν υπήρχε η συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και των χορηγών, δεν θα ήταν δυνατή η τέλεση των αγώνων».

Για τις επόμενες διοργανώσεις: «Όσον αφορά την κολύμβηση ακολουθεί το θερινό πρωτάθλημα Θεσσαλίας για την προαγωνιστική κατηγορία και το πανελλήνιο για την αγωνιστική κατηγορία και πιστεύουμε πως σαν όμιλος θα έχουμε πάρα πολύ καλή παρουσία».

Για το πώς νιώθει που βλέπει και πάλι τα παιδιά στην πισίνα: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και πιστεύουμε να δώσουμε καλύτερες προοπτικές από τη νέα χρονιά και από την 1η Σεπτεμβρίου και καλύτερο οργανόγραμμα και με νέο αίμα μικρών παιδιών να στελεχώσουμε το άθλημα της κολύμβησης».

Τέλος, ο κ. Καζάκης ευχαρίστησε την αγωνόδικο επιτροπή που αποτελούνταν από γονείς και παλιούς αθλητές, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς, τονίζοντας πως: «Ο εθελοντισμός στον Βόλο είναι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αναγνωρίσιμος».

Ο κ. Καζάκης παρέδωσε πλακέτα στον Ιωάννη Βολιώτη εις μνήμην του πατέρα του, Απόστολου Βολιώτη

Ο πρόεδρος του ΟΕΑ/ΝΑΒ παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην παλιά αθλήτρια του συλλόγου Ευρυδίκη Τσιτσέ για την προσφορά της στον σύλλογο και τον ελληνικό αθλητισμό

Οι κολυμβητές του οικοδεσπότη ΟΕΑ ΝΑΒ

Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου

Περίσσεψαν τα παιδικά χαμόγελα στους Ιωνικούς Αγώνες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου