ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ακόμη πιο δυνατή η Νίκη Βόλου

ακόμη-πιο-δυνατή-η-νίκη-βόλου-899407

Ακόμη πιο δυνατή την επόμενη χρονιά παρουσιάζεται η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, μετά τα όσα έγιναν γνωστά στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων, που έλαβε χώρα στο γήπεδο Π. Μαγουλάς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Παρόντος του μεγαλομετόχου, Αλέξη Παπακωνσταντίνου, και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλη Βενέτη, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, Στέργιος Φάτσης, καλωσόρισε τους μετόχους της κυανόλευκης ΠΑΕ, η οποία τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν αναμένεται να παρουσιαστεί πιο δυνατή, τουλάχιστον όσον αφορά στο μετοχικό της κεφάλαιο, το οποίο σήμερα αγγίζει τις 900.000 ευρώ.

Όπως προανήγγειλε ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, η ΑΜΚ που θα γίνει από το ΔΣ της ΠΑΕ, το οποίο χθες πήρε τη συγκατάθεση της ΓΣ, θα φτάσει περίπου τις 500.000 ευρώ, αγγίζοντας έτσι κοντά στο 1.400.000 ευρώ.

Ο ίδιος μπορεί να είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό πως η ΑΜΚ θα αγγίξει τις 300.000 ευρώ και χθες να «ανέβηκε» σχεδόν στο διπλάσιο, ωστόσο, όπως τόνισε με χιούμορ, μετά από ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αυτό το έκανε για να μην «τρομάξει» ο κόσμος.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, πριν τη ΓΣ ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου τόνισε: «Είναι μία γενική συνέλευση όλων των μετόχων της ΠΑΕ Νίκη. Θέλουμε και περισσότερο κόσμο κοντά μας. Η συνέλευση έχει μία τυπική διαδικασία, για να εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις και θα κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς. Παράλληλα, θα συζητήσουμε με τους μετόχους μας τι προβλέπεται και για τη χρονιά που έρχεται. Ο βασικός σκοπός είναι να γίνει μία ανταλλαγή απόψεων και να συμμετέχει και ο κόσμος, ακούγοντας και τις απόψεις τους. Θέλουμε να πάμε το μετοχικό κεφάλαιο στο 1,3-1,4 εκ. ευρώ».

Από τη μεριά του ο Βασίλης Βενέτης σχολίασε: «Είναι μία συνέλευση που έπρεπε να έχει γίνει πριν καιρό, αλλά όλοι ξέρουμε τι έχουμε περάσει με την πανδημία και δεν κατέστη δυνατό αυτό το διάστημα να γίνει αυτή η συνέλευση.

Είναι μία διαδικασία δημοκρατική μέσα στον σύλλογο και στους μετόχους της ανώνυμης εταιρείας, για να εκφράσει ο καθένας την άποψή του. Περιμέναμε καιρό τη Γ.Σ. και θα γίνεται πιο συχνά από δω και πέρα, για να μπορεί ο κάθε μέτοχος να συμβάλει στη διοίκηση της ομάδας. Η συνέλευση θα δώσει έγκριση να μπορεί να τριπλασιάσει το μετοχικό κεφάλαιο η εταιρεία μόνο με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι μία διαδικασία που μας εξοικονομεί χρόνο και γλιτώνουμε κάποιες άλλες διαδικασίες. Θα προτείνει ο Αλέξης (σ.σ. Παπακωνσταντίνου) ένα ποσό και θα αποφασίσει το Δ.Σ. σε ποιο πόσο θα αυξήσουμε το μετοχικό κεφάλαιο».

Πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. οι μέτοχοι είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τους τίτλους των μετοχών, ενώ όσοι δεν έδωσαν το παρών θα μπορούν φυσικά να λάβουν στα χέρια τους το σχετικό έγγραφο, με τον Στέργιο Φάτση να δηλώνει: «Ήρθε η ώρα να παραδώσει η Νίκη τίτλους μετόχων, πράγμα που δεν νομίζω να έχει γίνει ξανά στον Βόλο».

Μεταξύ άλλων στη Γ.Σ. υποβλήθηκαν προς έγκριση οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσης από την 1.7.2020 – 30.6.2021 και 13.9.2019 – 30.6.2020, μετά των εκθέσεων του Δ.Σ. και των ελεγκτών, απαλλάχθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. και οι ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 1.7.2020 – 30.6.2021 και 13.9.2019 – 30.6.2020 και εκχωρήθηκε το δικαίωμα στο Δ.Σ. για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο κ. Φάτσης σχολίασε ακόμη πως οι μέτοχοι τη συγκεκριμένη στιγμή είναι 474, ενώ για την ΑΜΚ τόνισε: «Η ΑΜΚ δεν μπορεί να υπερβεί το τριπλάσιο των 300.000 ευρώ. Πλέον από τις 900.000 ευρώ το Δ.Σ. χρειάζεται την έγκριση της Γ.Σ., για να προβεί στην ΑΜΚ. Είναι πιο γρήγορη η διαδικασία. Η ΠΑΕ ζητάει να εκχωρηθεί το δικαίωμα, για να προβεί στις επόμενες αυξήσεις κεφαλαίου». Εκείνη τη στιγμή υπήρχε παρέμβαση του Γιώργου Μακρυγιάννη, ο οποίος αφού πήρε στα χέρια του τον ισολογισμό της ΠΑΕ σχολίασε πως: «Η ζημία που παρουσιάζει η ΠΑΕ είναι 237.000 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. Η ζημιά δεν είναι μεγάλη και με την ΑΜΚ η ΠΑΕ είναι σε καλές ράγες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων στη συνέχεια, ο Βασίλης Βενέτης δήλωσε: «Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο δυνατό. Κρατήσαμε τον προπονητή, από τους καλύτερους στην κατηγορία, και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να ενισχυθεί η ομάδα. Θα περίμενα μεγαλύτερη συσπείρωση και παραπάνω κόσμο. Εχουμε στόχο να εμπνεύσουμε. Θέλουμε να γίνει η Θύρα 3. Η Πολιτεία χρωστάει στη Νίκη Βόλου. Αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο περισσότερα μπορούμε να πάρουμε».

Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε: «Ο σκοπός και ο στόχος είναι να έχεις συνέχεια. Να κρατήσεις ένα κορμό. Η Βέροια είχε μεγάλο κορμό από πέρυσι. Το σκεπτικό μας είναι να χτίζουμε σε μια βάση. Κάνουμε αναπροσαρμογές για το καλύτερο και πάμε πάνω σ’ αυτό. Πολλές ομάδες σπαταλάνε ανούσια το μπάτζετ. Φέτος μας έλειπε κάτι λίγο. Αγωνιστικά και οργανωτικά. Κάθε χρόνο μαθαίνουμε και πάμε για κάτι καλύτερο. Πρωτάθλημα θέλουμε να πάρουμε. Πάμε σε όλα τα παιχνίδια, για να τα κερδίσουμε. Αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός και ο στόχος. Η συσπείρωση του κόσμου. Υπήρχαν δικαιολογίες λόγω πανδημίας, αλλά φέτος πρέπει να μετρηθούμε να δούμε τι δυνάμεις έχουμε. Πρέπει να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια».

Τέλος, ο κ. Φάτσης σχολίασε σχετικά με τις δράσεις που αφορούν τη Νίκη: «Διανύουμε μια χρονιά που υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον από το Υπουργείο Πολιτισμού και από άλλους. Η Νίκη είναι γνωστή σε όλο το πανελλήνιο. Στις 14 του μηνός θα έρθει μια εταιρεία που θα γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ με τρία επεισόδια για το Cosmote History Channel. Στις 23 Αυγούστου με μια κοινή προσπάθεια είμαστε σε συζητήσεις με την Εστουντιαντίνα σε σχέση με το έργο της Σμύρνης. Θα υπάρξει κοινή συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό. Στο θεατράκι της Δημητριάδος θα γίνει παράσταση. Θα ακολουθήσει εβδομάδα εκδηλώσεων του δήμου», ενώ ανάλογες δράσεις προβολής του συλλόγου θα υπάρξουν και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι μέτοχοι της κυανόλευκης ΠΑΕ αποφάσισαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου