ΠΟΛΟ

Θέλει νίκη – ανάσα ο Βόλος

θέλει-νίκη-ανάσα-ο-βόλος-900667

Ο Βόλος δεν τα κατάφερε την περασμένη Τετάρτη στο κολυμβητήριο του Φαλήρου, όπου έχασε από την τυπικά γηπεδούχο ομάδα της Χίου με 9-5 και πλέον θέλει να πανηγυρίσει οπωσδήποτε απόψε, προκειμένου να παλέψει την Κυριακή για την ανατροπή – παραμονή στην Α1 πόλο των ανδρών.

Οι Βολιώτες ηττήθηκαν με 9-5 στον πρώτο τελικό παραμονής από τους Χιώτες και πρέπει να ισοφαρίσουν τη σειρά, αν δεν θέλουν να βρεθούν από σήμερα στην Α2 κατηγορία πόλο των ανδρών.

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους παίκτες των Σάκη Πλατανίτη – Νίκου Βενετόπουλου, που στις 20:00 υποδέχονται την ομάδα της Χίου, κόντρα στην οποία μετρούν πλέον πέντε ήττες και μία ισοπαλία.

Όσον αφορά στο παιχνίδι που έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο κολυμβητήριο του Φαλήρου, που αποτελεί προσωρινά έδρα της ομάδας της Χίου, οι γηπεδούχοι του Γιώργου Ντόσκα επιβλήθηκαν άνετα με 9-5 επί του Βόλου στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τις θέσεις 13η-16η των playouts.

Η σωτηρία κρίνεται στις δύο νίκες και αν χρειαστεί τρίτος αγώνας θα γίνει την Κυριακή (22/5) στις 16.00 στο Φάληρο.

Mε ηγέτη και σκόρερ τον Μάθιου Χαλατζιάν, ο οποίος σημείωσε 5 τέρματα, οι Χιώτες επέβαλαν τον ρυθμό τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν δίκαια στη νίκη, έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο με 2-1, ενώ στο τέλους του δευτέρου το σκορ ήταν στο 5-1. Ο Βόλος το μόνο που κατάφερε ήταν να διατηρήσει τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα, με το τρίτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με 6-2, πριν το τελικό 9-5.

Οκτάλεπτα: 2-1, 3-0, 1-1, 3-3.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης Στ., Χαλατζιάν 5, Γδύσης, Παππάς Κ., Παππάς Αλ. 1, Κανδιόγλου, Χριστοφορίδης 1, Κόλλιας, Καλαργυρός 2, Γαβαλάς Ιω., Καρακούρος Ιω., Καρακούρος Μ.

ΒΟΛΟΣ (Σάκης Πλατανίτης-Νίκος Βενετόπουλος): Σιορδίλης, Νικηφορίδης, Γκανάτσιος, Στεργίου Δ. 1, Ιωαννίδης, Μαρινάγης Χρ., Στεργίου Γ. 1, Βλιώρας, Κουφιδάκης, Αράγια 2, Μαρινάγης Γ., Βασιλούδης, Νάσιος, Μπομπός, Χάλαμ 1.

2ος αγώνας, σήμερα 20/5:

Κολ. Βόλου 20:00

Βόλος-ΝΟ Χίου

3ος αγώνας (αν χρειαστεί)

Κυριακή 22/5:

Κολ. Φαλήρου 16:00

ΝΟ Χίου-Βόλος.

Στον τελικό Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη

Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός θα υπερασπιστεί τα σκήπτρα του στην 25η συνεχόμενη συμμετοχή του σε σειρά τελικών πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Επιβλητική αυτή τη φορά -και ιδίως σε σχέση με τον προηγούμενο δεύτερο τελικό, όπου είχε χάσει στο Σεράφειο- ήταν η ομάδα του Βολιώτη τεχνικού Θοδωρή Βλάχου, στον τρίτο και καθοριστικό ημιτελικό των playoffs κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, όπου νίκησε με 17-7 και προκρίθηκε στους τελικούς όπου θα αντιμετωπίσει, με πλεονέκτημα έδρας, τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Η ομάδα της Βουλιαγμένης θα βρεθεί στον τελικό για έβδομη συνεχόμενη φορά, με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες.

Η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικότατου Πανιωνίου στη διαδικασία των πέναλτι, νίκησε με συνολικό σκορ 11-10, με τον κανονικό αγώνα να έχει λήξει 6-6 (πέναλτι 5-4).

Ο Πανιώνιος θα παίξει στη σειρά των μικρών τελικών (θέσεις 3η-4η), με πλεονέκτημα έδρας, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ έκανε ακόμα μία υπέρβαση στο φετινό πρωτάθλημα, αφού πήρα άλλο ένα τεράστιο «διπλό» στην έδρα του Εθνικού, στο κολυμβητήριο του Πειραιά και επιβλήθηκε με 6-5, στον καθοριστικό τρίτο μεταξύ τους αγώνα της σειράς των ημιτελικών των playoffs για τις θέσεις 5η-8η. Έτσι, με 2-1 νίκες προκρίθηκε στην εξάδα του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει την 5η προνομιούχο θέση, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο στους αγώνες για θέσεις 5η-6η (με μειονέκτημα έδρας και πάλι) κόντρα στον Υδραϊκό.

Πρεμιέρα για ΟΕΑΝΑΒ

Η αυλαία του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών ανοίγει με τη διεξαγωγή των αγώνων των τεσσάρων ομίλων της Α’ φάσης της διοργάνωσης, που θα γίνουν από σήμερα Παρασκευή 20/5 έως και την Κυριακή 22/5, πλην του ομίλου Καλαμάτας του οποίου τα ματς θα γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο 28-29/5.

Στην Α’ φάση της Β’ Ανδρών μετέχουν 15 ομάδες χωρισμένες σε τέσσερις Ομίλους, τρεις των τεσσάρων ομάδων και ένας των τριών. Στη Β’ φάση (που θα γίνει 1-3/7) περνούν όλες οι ομάδες, αλλά κληρώνονται τέσσερις νέοι όμιλοι με επικεφαλής αυτές που θα πάρουν τις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία των Ομίλων της Α’ φάσης.

Βολιώτικη εκπροσώπηση υπάρχει στον όμιλο της Θεσσαλονίκης, όπου μετέχει ο ΟΕΑΝΑΒ, με αντιπάλους τους ΑΠΣ Οξυγόνο, ΠΑΣ Φοίβος και ΧΑΝΘ με τους αγώνες στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης να ξεκινούν από αύριο Σάββατο.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

1η αγωνιστική Σάββατο 21/5

19:00 ΑΠΣ Οξυγόνο-ΠΑΣ Φοίβος

20:30 ΧΑΝΘ-ΟΕΑΝΑΒ

2η αγωνιστική Κυριακή 22/5

10:00 ΑΠΣ Οξυγόνο-ΟΕΑΝΑΒ

11:30 ΠΑΣ Φοίβος-ΧΑΝΘ

3η αγωνιστική Κυριακή 22/5

17:00 ΟΕΑΝΑΒ-ΠΑΣ Φοίβος

18:30 ΧΑΝΘ-ΑΠΣ Οξυγόνο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου