ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωτιές στο «σπίτι» της για την Πένυ Τσαούτου του ΝΟΒΑ

πρωτιές-στο-σπίτι-της-για-την-πένυ-τσ-893155

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορθιας Σανιδοκωπηλασίας (SUP) φιλοξένησε για πρώτη φορά ο Βόλος, φορώντας τα καλά του για να υποδεχθεί αθλητές και προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και να πανηγυρίσει τη δική του πρωτιά με την Πένυ Τσαούτου του ΝΟΒΑ.

Ο ΝΟΒΑ γιορτάζει 90 χρόνια ζωής και αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά άριστος οικοδεσπότης στο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας, με διοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία.

Ο Βόλος φιλοξένησε από την περασμένη Παρασκευή 120 αθλητές και αθλήτριες από 15 συλλόγους των κατηγοριών παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων, ανδρών-γυναικών και μάστερ, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του βολιώτικου ομίλου.

Η αθλήτρια του ΝΟΒΑ Πένυ Τσαούτου κατέκτησε την πρώτη θέση τόσο στον τεχνικό αγώνα την περασμένη Παρασκευή, όσο και χθες στον αγώνα μεγάλων αποστάσεων, ενώ στο σπριντ το Σάββατο κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Κακιάκ, Ορθιας Σανιδοκωπηλασίας και Κυματολίσθησης με Σανίδα, Γιάννης Σκούρτης, δήλωσε κατά την τελευταία ημέρα: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτών των τριών πρωταθλημάτων αυτές τις τρεις ημέρες εδώ στον Βόλο. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές, στους προπονητές, στους παράγοντες και την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά ιδιαίτερα τα μεγάλα συγχαρητήρια και ευχαριστώ αξίζουν στον ΝΟΒΑ και τον πρόεδρο του κ. Χαράλαμπο Τσουκαλά, τον εργάτη του αθλήματος και γραμματέα του συλλόγου Χρήστο Καλλιώρα, που πολλά χρόνια τώρα υπηρετεί το άθλημα με μεγάλη ευαισθησία και αφοσίωση.

Φεύγουμε με τις καλύτερες αναμνήσεις και πιστεύουμε πως θα επιστρέψουμε σύντομα στο μέλλον και να μας δοθεί ευκαιρία να έρθουμε εδώ στον όμορφο Βόλο για ένα ακόμη πρωτάθλημα».

Ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ Χαράλαμπος Τσουκαλάς επεσήμανε: «Φέτος ο Ομιλός μας κλείνει 90 χρόνια ζωής και είναι το πρώτο πρωτάθλημα που διοργανώνει. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ, όπως και την ομοσπονδία που μας εμπιστεύτηκε φέτος τον αγώνα, όλους εσάς που ήρθατε και μας τιμήσατε με την παρουσία σας, όπως και όλους τους εθελοντές».

Εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη σχολίασε: «Καλωσορίζω όλους τους συμμετέχοντες απ’ όλη την Ελλάδα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Αυτό για το οποίο καμαρώνουμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πως ο Βόλος έχει το μεγαλείο του Παγασητικού και οι άνθρωποι του ΝΟΒΑ έχουν μάθει να τον αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μέσα σε αυτούς είναι και ο πρόεδρος του, Χαράλαμπος Τσουκαλάς. Ως Περιφέρεια είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις και πιστεύω να ανταμώσουμε και πάλι σε ένα αντίστοιχο αθλητικό δρώμενο».

Οι νικητές της χθεσινής ημέρας:

Στην κατηγορία των γυναικών στις μεγάλες αποστάσεις πρώτη ήταν η Πένυ Τσαούτου (δεξιά) του ΝΟΒΑ, ενώ η Ελένη Βάη και Αθανασία Καραΐνδρου ισοβάθμησαν στην 2η θέση

Στην κατηγορία των ανδρών νικητές ήταν οι Γεώργιος Φράγκος, Φαίδων Δούκας και Αναστάσιος Τσουρής

Στην κατηγορία μάστερ των ανδρών νικητές ήταν οι Γεώργιος Κλεινάκης, Γεώργιος Μακρυκώστας, Βασίλειος Καλαμπαλίκης

Στην κατηγορία μάστερ 50+ των ανδρών νικητές ήταν οι Ελευθέριος Μαρουλάκης, Γεώργιος Ντάσης, Γεώργιος Σαμνιώτης

Στην κατηγορία των γυναικών 40+ πρώτη ήταν η Μαρία‐Ζίνα Χαϊδεμένου, 2η η Ιωάννα Ματθαιάκη και 3η η Μαρία Τσατσαράγκου του ΝΟΒΑ

Στην κατηγορία των παίδων κέρδισε ο Νικήτας Τζανάκης και τον ακολούθησαν οι Ιωάννης Ζαχαρίου και Ανδρέας Κωνσταντίνου

Οι νικητές στους εφήβους οι Νικόλαος Μαλεκάκης, Χρήστος Πισσαδάκης, Ιωάννης Κυριακάκης

Στις κορασίδες κέρδισαν οι Ειρήνη Βαφειάδου, Αικατερίνη Κισσαμιτάκη, Φλώρα Σβάρνα

Νικήτριες στις νεάνιδες ήταν οι Κυριακή Λογοθέτη, Μαρία Μπέρη, Ιωσηφίνα‐Ευγενία Μαρινάκου

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Σκούρτης βράβευσε τον οικοδεσπότη ΝΟΒΑ και τον πρόεδρό του Χαράλαμπο Τσουκαλά

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου