ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη είναι… μία

η-νίκη-είναι-μία-895064

Εναν αγώνα που δεν είχε… προηγούμενο είχαν τη χαρά να απολαύσουν χθες οι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, το οποίο φόρεσε τα… καλά του για να υποδεχθεί τους αθλητές τόσο της μπασκετικής, όσο και της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σχηματίζοντας μεικτές ομάδες από παίκτες της ποδοσφαιρικής και της μπασκετικής Νίκης Βόλου, χωρισμένοι σε Λευκούς και Μπλε, αλλά και με ανάμικτα πρόσωπα στον πάγκο να τους καθοδηγούν, οι… κυανόλευκοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παίζοντας μπάσκετ. Οι ποδοσφαιριστές επιδόθηκαν σε τρίποντα, λέι απ, ασίστ και έδειξαν πως θα μπορούσαν να έχουν δελτίο και στην ομάδα μπάσκετ, κάνοντας χθες μια καλή αρχή.

Με την ομάδα των Μπλε και υπό τις οδηγίες των Ανδρέα Μαύρου-Κωνσταντίνου Σταμέλου αγωνίστηκαν οι: Χρήστος Νίκολης, Αρης Βερτζάγιας, Παύλος Κυριακίδης, Αποστόλης Κουφογεώργος, Παναγιώτης Ζησόπουλος, Γεράσιμος Δελεντζές, Κώστας Σαριμπαλίδης, Βασίλης Μπουσκολίτης, Βλάντιμιρ Μπάγιτς, Χρήστος Γρομητσάρης.

Με τα λευκά και υπό τις οδηγίες των Γιώργου Κοσμάτου-Αλέκου Βοσνιάδη έπαιξαν οι: Θωμάς Τσιμπούκας, Σωτήρης Μπουρδάνος, Ξενοφών Πάνος, Σάκης Κουτίνας, Κώστας Περιστερίδης, Ανδρέας Βλαχομήτρος, Πάνος Σπανόπουλος, Δημήτρης Λόλας, Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Θωμάς Βασιλείου.

Η γενική είσοδος είχε οριστεί στα πέντε ευρώ, με τα έσοδα της εκδήλωσης να προορίζονται για φιλανθρωπικό σκοπό και να δίνονται σε μία οικογένεια, που επιλέχθηκε.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι παράγοντες των ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου τίμησαν τη μνήμη των εκλιπόντων Χρήστου Παλάντζα, Κωνσταντίνου Λάζου, Βαγγέλη Κωστή, Βασίλη Μάγγου, Παναγιώτη Αθανασίου, επιδίδοντας τιμητικές πλακέτες σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Το τζάμπολ του αγώνα κέρδισε ο γενικός αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου Απόστολος Κουφογεώργος, από τον επιθετικό των κυανόλευκων Ανδρέα Βλαχομήτρο, με τις στιγμές αποθέωσης να μη λείπουν, ειδικά μετά τα κατορθώματα στο παρκέ από τους ποδοσφαιριστές. Τελικός νικητής αναδείχθηκε η ομάδα των Μπλε με σκορ 77-75.

Μιλώντας για τη χθεσινή πρωτοβουλία, ο πρόεδρος της ΔΕ μπάσκετ Μπάμπης Τουτουντζόλου, ανέφερε: «Με το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, η οποία ήταν απόλυτα επιτυχημένη τόσο για το μπάσκετ, όσο και για το ποδόσφαιρο, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο να συνυπάρξουν οι δύο ομάδες σ’ έναν μπασκετικό αγώνα, ούτως ώστε οι φίλαθλοι που ήρθαν στο κλειστό της Ν. Ιωνίας να χαρούν κάτι διαφορετικό. Να στείλουμε μήνυμα ενότητας στον κόσμο, να τιμηθούν άνθρωποι που έχουν φύγει από τη ζωή στο πρόσφατο παρελθόν.

Είναι υποχρέωση όλων μας, που ασχολούμαστε με τα διοικητικά, να τιμούμε ανθρώπους που δεν βρίσκονται πια στη ζωή και έχουν προσφέρει με τη φωνή τους, με τον ιδρώτα τους στη Νίκη Βόλου.

Το σημαντικότερο είναι ότι τα έσοδα από τον αγώνα αυτόν θα δοθούν σε μία οικογένεια, που νιώθουμε ότι έχει πραγματικά ανάγκη αυτή τη στιγμή. Άρα το κοινωνικό προφίλ της Νίκης Βόλου βρίσκεται παντού. Δεν είναι μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, είναι και εκτός αυτών. Είμαστε υπερήφανοι που πρεσβεύουμε αυτές τις ιδέες της Νικάρας μας».

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ Ανδρέας Μαύρος δήλωσε: «Ηταν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, ουσιαστικά πέρα από το γεγονός πως είμαστε μία ομάδα, είμαστε και μια οικογένεια, πρεσβεύουμε τα ίδια ιδεώδη και τα ίδια ιδανικά. Η ομάδα έκανε αυτή την εκδήλωση για να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι περνούν δύσκολες μέρες και οτιδήποτε χρειάζεται ο συνάνθρωπός μας, εμείς θα είμαστε αρωγοί για οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε. Ηταν ένα γεγονός που έδειξε πως η ομάδα είναι ενωμένη, μονιασμένη κι αυτές οι πρωτοβουλίες πάντα λειτουργούν θετικά».

Ο τεχνικός της ομάδας ποδοσφαίρου Αλέκος Βοσνιάδης, τόνισε: «Αυτές είναι ωραίες στιγμές, που δείχνουν ενωμένη την οικογένεια της Νίκης και είναι σημαντικό κομμάτι πως μπορεί να προσφέρει και κοινωνικά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι σκέφτηκαν και πραγματοποίησαν αυτή την εκδήλωση. Στους ανθρώπους της ομάδας μπάσκετ και στον πρόεδρό της, που άνοιξαν το σπίτι τους, και τους δικούς μας, της ΠΑΕ. Είναι πολύ σημαντικό να βγαίνει προς τα έξω πως είτε μπάσκετ, είτε ποδόσφαιρο, η Νίκη είναι ένα κι εύχομαι και τα επόμενα χρόνια να υπάρχουν τέτοιες εκδηλώσεις».

Τέλος, ο έτερος τεχνικός της ομάδας μπάσκετ Γιώργος Κοσμάτος, που έδωσε εντολή στους παίκτες του να προσέχουν… τα οφσάιντ, σχολίασε: «Νομίζω ότι ήταν μια πρωτοβουλία πολύ καλή και ιδιαίτερα θετική. Υπάρχει σύσφιγξη σχέσεων του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε περισσότερο κόσμο, ίσως ήταν λόγω της ημέρας που ήταν εργάσιμη. Είναι καλό τέτοιες ενέργειες να επαναλαμβάνονται. Στους ποδοσφαιριστές συστήσαμε να μη βγαίνουν οφσάιντ και να μην κάνουν πολλά τάκλιν».

Η ομάδα των Μπλε κέρδισε τον αντίπαλο της με 77-75

Για άδικο αποτέλεσμα έκανε λόγο η ομάδα με τα Λευκά, καταθέτοντας ένσταση μετά το φινάλε του αγώνα

Την αναμέτρηση κάλυψαν οι παλαίμαχοι διαιτητές Κορομηλάς, Μηναρετζόπουλος, Σταματόπουλος

Για την ανιδιοτελή αγάπη τους στην ομάδα της Νίκης επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε συγγενικά τους πρόσωπα εις μνήμη των Βαγγέλη Κωστή, Βασίλη Μάγγου, Παναγιώτη Αθανασίου, Χρήστου Παλάντζα, ενώ την πλακέτα για τον Κωνσταντίνο Λάζο παρέλαβαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης αντίστοιχα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου