ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φινάλε στις Σέρρες για Νίκη

φινάλε-στις-σέρρες-για-νίκη-904291

Στις 14:45 ξεκινά η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα της Νίκης Βόλου, η οποία με τρίποντο και ήττα της Ξάνθης στην Καρδίτσα, μπορεί να τερματίσει στην 3η θέση του Βορείου ομίλου της Super League 2.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη είχε στα χέρια της την 3η θέση και θα μπορούσε να έχει τερματίσει ήδη πίσω από Βέροια και ΑΕΛ, αλλά οι δύο συνεχόμενες ήττες από Απόλλωνα Λάρισας (1-0) και Ολυμπιακό Β’ (0-1), την έριξαν στην 4η θέση και την κράτησαν στους 51 βαθμούς, με την Ξάνθη να έχει σήμερα 53 κι ενώ ακολουθεί η Αναγέννηση στους 48, με τους κυανόλευκους να έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τους Καρδιτσιώτες, αλλά να μειονεκτούν σε πιθανή ισοβαθμία με την Ξάνθη.

Όπως και να έχει, ακόμη και η 4η θέση θα πρέπει να θεωρείται αρκετά τιμητική για τους κυανόλευκους, οι οποίοι ήταν και… νεοφώτιστοι στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας σώσει την παρτίδα της παραμονής στην περσινή Football League, που τους έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό «αναγνωριστικό» για εκείνους πρωτάθλημα.

Πλέον, η προσοχή εστιάζεται στη νέα σεζόν και στο πώς θα μπορέσει η Νίκη να παίξει ακόμη πιο καθοριστικό ρόλο σε αυτή, με τον πήχη να ανεβαίνει και τον Αλέκο Βοσνιάδη να παρουσιάζεται αισιόδοξος βάσει των δηλώσεών του, πως η ομάδα μπορεί να πάει ακόμη ψηλότερα, κάνοντας κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια και με παίκτες που φόρεσαν φέτος τα κυανόλευκα και ήδη από το υπάρχον ρόστερ υπάρχει συμφωνία με οκτώ ποδοσφαιριστές.

Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει με την ευχή και την ελπίδα η νέα χρονιά να βρει ακόμη πιο έτοιμη και πιο γεμάτη τη Νίκη σε όλους τους τομείς, έχοντας κερδίσει φέτος το μεγάλο στοίχημα της εμπιστοσύνης από τον κόσμο της, ο οποίος ακόμη και στις ήττες στήριξε την ομάδα και φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β’, όπου παρά την ήττα χειροκρότησε παίκτες και τεχνικό τιμ.

Τρεις οι απόντες

Στα πλάνα του Αλέκου Βοσνιάδη δεν βρίσκονται για το σημερινό παιχνίδι ο τραυματίας Μάνος Αλιατίδης, όπως και οι τιμωρημένοι Παναγιώτης Παναγιωτίδης και Χοσέτε Μιράντα, οι οποίοι αποβλήθηκαν εσκεμμένα μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Β’, προκειμένου να μην «κουβαλάνε» τιμωρία κίτρινων καρτών στο επόμενο πρωτάθλημα και να «ξεχρεώσουν» από σήμερα Κυριακή.

Σφυρίζει ο Μαλούτας

Ο Δημήτρης Μαλούτας από την ΕΠΣ Ημαθίας θα είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ανάμεσα στον Πανσερραϊκό και τη Νίκη Βόλου στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, όπως όρισε και ανακοίνωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Βοηθοί του θα είναι οι Γιώργος Χριστοδούλου επίσης από την ΕΠΣ Ημαθίας και Θεόδωρος Αϊναλής από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Μελτζανίδης (Ημαθίας) και παρατηρητής ο Βασίλης Γαβριηλίδης (Θράκης).

Αξίζει να σημειωθεί πως το σημερινό παιχνίδι είναι το τρίτο που θα σφυρίξει ο Βεροιώτης ρέφερι την ομάδα των Σερρών τη φετινή σεζόν, αφού είχε οριστεί και στις 24/11/21 και στην αναμέτρηση ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 2-0, όπως και πιο πρόσφατα στις 30/3/22 στο Απόλλων Πόντου-Πανσερραϊκός 1-0, με τους Σερραίους να μετρούν δύο εκτός έδρας ήττες.

Ο Μαλούτας ωστόσο έχει σφυρίξει και παιχνίδια της Νίκης Βόλου στο παρελθόν, στα οποία οι κυανόλευκοι έχουν δύο ισοπαλίες και μία νίκη.

Πιο πρόσφατα, είχε βρεθεί στα Πηγάδια και στην ισοπαλία 0-0 με την Ξάνθη στις 9/3/22, ενώ το 2019 και στις 17/3 ήταν στο παιχνίδι της Γ’ Εθνικής, Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Νίκη Βόλου 2-4. Επίσης για τη Γ’ Εθνική, αλλά 12 χρόνια πριν, ο Μαλούτας είχε σφυρίξει για πρώτη φορά τη Νίκη Βόλου στις 30 Γενάρη του 2010 και στο παιχνίδι Οδυσσέας Αναγέννησης – Νίκη Βόλου 2-2.

«Καίγεται» ο Πανσερραϊκός

Αγώνας ζωής και θανάτου είναι ο σημερινός για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος βρίσκεται στους 32 βαθμούς και με επικράτηση επί της Νίκης Βόλου μπορεί να «κλειδώσει» την παραμονή του στην κατηγορία. Με νέο προπονητή μετά το διαζύγιο με τον Αγγελο Διγκόζη, Γιάννη Γκιόκα, ο Πανσερραϊκός θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου, σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει την παραμονή των «λιονταριών» στην κατηγορία.

Τα σενάρια παραμονής για τα «λιοντάρια» είναι:

  1. Με νίκη ο Πανσερραϊκός παραμένει στην κατηγορία ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων.
  2. Με ισοπαλία η σερραϊκή ομάδα θέλει ισοπαλία ή ήττα του Απόλλωνα Λάρισας και ισοπαλία ή ήττα της Καβάλας, καθώς με ισοβαθμία με οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες ο Πανσερραϊκός είναι αυτός που έχει το προβάδισμα.
  3. Με ήττα θα πρέπει να γίνει ένα μικρό θαύμα για να παραμείνουν τα «λιοντάρια» στην κατηγορία. Δηλαδή θα πρέπει να χάσει και ο Απόλλων Λάρισας και η Καβάλα, όπου και οι δυο ομάδες θέλουν εξίσου την νίκη για να ελπίζουν στην παραμονή τους.

«Καλοδεχούμενοι οι φίλαθλοι της Νίκης»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος φιλάθλων του Πανσερραϊκού «Che Guevara Club» για το σημερινό κρίσιμο ματς με τη Νίκη Βόλου στις Σέρρες και μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Οι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου είναι καλοδεχούμενοι και στην κερκίδα του γηπέδου, αλλά και πριν και μετά το ματς. Άνθρωποι που μας έχουν σεβαστεί διαχρονικά, όπως έγινε και στο παιχνίδι του 1ου γύρου, στο οποίο βρεθήκαμε στο Πανθεσσαλικό, θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην πόλη μας ανεξάρτητα με το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι για εμάς».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου