ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Ενα βήμα πιο μπροστά από πολλές ομάδες του χρόνου»  

βοσνιάδης-ενα-βήμα-πιο-μπροστά-από-πο-17223

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 για τη σεζόν, που διανύει η ομάδα του στη Super League 2 και τον μεγάλο στόχο της.

Αναλυτικά όσα σχολίασε:

Για την τρέχουσα σεζόν, αλλά και την επόμενη: «Ξεκίνησε αργά το πρωτάθλημα, είχαμε και πρόβλημα με τον κορονοϊό, αλλά πλέον δείχνουμε τι θα κάναμε εξ αρχής, αν ήμασταν όλοι μαζί. Εχουμε μια σπουδαία βάση που με λίγες προσθαφαιρέσεις θα είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από πολλές ομάδες του χρόνου. Το δικό μας άγχος ήταν να πάρουμε τους βαθμούς για να μπούμε στην εξάδα, που είχαμε θέσει ως στόχο. Πέρασε δύσκολα τα περασμένα χρόνια η Νίκη και τα τελευταία χρόνια επιστρέφει και φέρνουμε τον κόσμο στο γήπεδο ξανά».

Για τις ομάδες του Βόλου: «Μεγάλες δυνάμεις του Βόλου είναι η Νίκη και ο Ολυμπιακός. Ο ΝΠΣ έχει ανθρώπους που ξέρουν ποδόσφαιρο, για αυτό και είναι σταθερός τα τελευταία χρόνια».

Για το σύστημα που ανεβαίνει μονάχα μια ομάδα στη Super League 1: «Φανταστείτε τη Βέροια και τον Λεβαδειακό. Ένας θα χάσει τον αγώνα των μπαράζ και θα πρέπει του χρόνου να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό δε ξέρω αν υπάρχει πουθενά σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα του κόσμου. Να βγαίνεις πρωταθλητής και να μην ανεβαίνεις. Πρωτοτυπεί και σε αυτό η Ελλάδα…».

Για το ελληνικό στοιχείο στη Νίκη: «Ηταν στόχος μας να βγάλουμε αρκετούς Ελληνες. Εάν εδώ δεν παίξουν οι Ελληνες, τότε πού θα παίξουν; Βλέπεις ομάδες να είναι 9ες και 10ες και να έχουν πολλούς ξένους. Εγινε η αρχή με τις Β’ ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα».

Για τα μικρά έσοδα των ομάδων: «Ξεκινήσαν οι ομάδες με την προϋπόθεση πως τα έσοδα θα είναι πάνω από 300.000 ευρώ και στη συνέχεια αυτό το πλάνο άλλαξε. Χωρίς δεύτερη κατηγορία δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρωτάθλημα παγκοσμίως».

Για το αν η ΑΕΛ μπορεί να κάνει την ανατροπή και να τερματίσει πρώτη: «Τα επόμενα παιχνίδια θα είναι καθοριστικά για την πρωτιά. Η Βέροια έχει πλεονέκτημα, ήταν πιο σταθερή ομάδα, αλλά και η ΑΕΛ έδειξε καλό πρόσωπο, αν και ξεκίνησε στραβά».

Ευχές από… αέρος

Ο Μακεδόνας τεχνικός, που την περασμένη Τρίτη «πάτησε» τα 61, δέχθηκε τηλεφωνικά ευχές από τους συντελεστές της εκπομπής «Ισορροπίες» του BlueheartFM 105.1 κι αφού τους ευχαρίστησε αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα, τονίζοντας πως θέλει και πάλι να ζήσει τις στιγμές της περιόδου 2013-14 στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού: «Να έρθει ο κόσμος και να δείξει τη δυναμική του. Δεν είμαστε ομάδα 300 φιλάθλων, όταν είμαστε συσπειρωμένοι, είμαστε χιλιάδες», ανέφερε μεταξύ άλλων για να κάνει στη συνέχεια έναν μίνι απολογισμό της φετινής σεζόν: «Βελτιώθηκαν πολύ οι συνθήκες, σε σχέση με πέρσι. Πλησιάζουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είμαστε στο 50%, θα χρειαστούμε κι άλλη προσπάθεια. Πρέπει να σταθούμε στο ήθος της διοίκησης, γίνεται μία καθαρή προσπάθεια προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει αξιοπιστία. Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος φέτος. Δεν μπορεί κανένας να πει κάτι για την ομάδα, δεν επιλέγουμε παιχνίδια, δε μας απαγορεύει κανένας να παίξουμε για εμάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου