ΤΟΠΙΚΟ

Πήρε το ντέρμπι η Αγία Αννα, στο -1 από τον Πύρασο

πήρε-το-ντέρμπι-η-αγία-αννα-στο-1-από-τον-27682

Η Αγία Αννα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο χθεσινό ντέρμπι των playoffs της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, κερδίζοντας με 1-0 τον Πύρασο για να μειώσει την απόσταση από την ομάδα της Νέας Αγχιάλου στον έναν βαθμό, κι ενώ απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές για το φινάλε.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανέρυθροι επικράτησαν του Πυράσου στο «Π. Μαγουλάς» για δεύτερη φορά στη διαδικασία των playoffs, χάρις σε τέρμα του Παπαδημητρίου στο 84ο λεπτό και η συνέχεια πλέον γίνεται ακόμη πιο δραματική, με φόντο τον πρωταθλητή κι αυτόν που θα πάρει και το εισιτήριο για τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής.

Αρχικά μεθαύριο Τετάρτη 13/4 ο Πύρασος θα υποδεχτεί την Ακρόπολη και η Αγία Αννα τον ΓΣ Αλμυρού, ενώ στην τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 17/4) ο Πύρασος θα παίξει εκτός με τον Τοξότη και η Αγία Αννα θα είναι φιλοξενούμενη του Αίαντα Σούρπης.

Ο αγώνας

Η πρώτη τελική προσπάθεια του παιχνιδιού ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Παπαδημητρίου βρέθηκε εκτός περιοχής και έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κεφαλά.

Ακολούθησε εξαιρετική ατομική ενέργεια του Πετράκου και σουτ με τη μία από μακρινή απόσταση, που έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι στο 5ο λεπτό, με την Αγία Άννα να μπαίνει φουριόζα.

Ο Πύρασος «απάντησε» με την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 11ο λεπτό, όταν ο Αραπίτσας πήρε την μπάλα από τα αριστερά και σέντραρε με το δεξί για το κεφάλι του Βλάχου, όμως η προσπάθεια του υψηλόσωμου φορ πέρασε άουτ.

Η δύναμη και τα νεύρα πήραν θέση στη συνέχεια δίχως να έχουμε τη μεγάλη φάση, με τον Πύρασο να ζητά μάλιστα πέναλτι για χέρι αμυνόμενου σε σουτ του Αραπίτσα εκτός περιοχής στο 30’, αλλά χωρίς να εισακούεται από τον ρέφερι Τσίντζα.

Ο Πύρασος βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ στο 38ο λεπτό, με τον Αραπίτσα να κάνει σέντρα σουτ από τα αριστερά, με τον τερματοφύλακα Φλίγκο να απλώνει το δεξί του χέρι και την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, να παίρνει ύψος και να βρίσκει και πάλι το οριζόντιο, καταλήγοντας κόρνερ, στην τελευταία φάση του α’ μέρους.

Στο δεύτερο μέρος από μπαλιά του Αγιασιώτη στον Οικονόμου, ο τελευταίος σέντραρε από τα αριστερά, με τον Αραπίτσα να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να μπλοκάρει ο Φλίγκος στο 50ο λεπτό και μετά από πέντε λεπτά εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου από τα δεξιά έφερε τον Μιχόπουλο στην αντίπαλη περιοχή, με την κεφαλιά του να περνά πάνω από την εστία του Φλίγκου.

Για την Αγία Άννα εκτέλεση φάουλ του Πετράκου έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, με τον Κεφαλά να εκτινάσσεται στο αριστερό «Γ» για καλό και για κακό, με τον Πύρασο από την άλλη να ψάχνει το γκολ και στο 70’, όταν ο Ροτζέριο κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή με κόντρα, με τον Βραζιλιάνο να δίνει στον Αραπίτσα, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και από τα δεξιά, με τον Φλίγκο να πέφτει στην κάτω αριστερή γωνία και να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 77’, από κόρνερ του Τσελεπή από τα δεξιά για την Αγία Άννα, έφερε κεφαλιά του Χολέβα, που πέρασε δίπλα από το αριστερό του Κεφαλά, που δεν ανησύχησε και

τελικά το γκολ ήρθε στο 84ο λεπτό.

Ο Μπασδάνης στην προσπάθεια του να απομακρύνει από την άμυνα, τροφοδότησε τον Παπαδημητρίου, ο οποίος δέχθηκε το δώρο και πλάσαρε εύστοχα στο τετ-α-τετ για το 1-0, που έβαλε φωτιά στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι διεκόπη λίγο μετά, λόγω σύρραξης, που έφεραν την αποβολή με κόκκινη του αναπληρωματικού τερματοφύλακα της Αγίας Άννας, Σάμπα Φαγέ, λόγω χειρονομίας του στους πανηγυρισμούς.

Ο Πύρασος θα μπορούσε να έχει φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 92’, με τον Οικονόμου να στρώνει με το στήθος την μπάλα στον νεοεισελθόντα Καραγεώργο, ο οποίος σούταρε από τη μικρή περιοχή με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι, για να ακολουθήσει νέο σουτ του Οικονόμου, που πέρασε άουτ.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Φλίγκος, Χατζητρακόσιας (66’ Ματθαίου), Καλαμίδας, Βέργος, Χολέβας, Τσιουρέλης (57’ Κόκκας), Κορέτα, Πετράκος, Παπαδημητρίου, Τζοβάρας, Σέττος (38’ Τσελεπής)

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Μπόλης, Παπαδόπουλος, Μιχόπουλος, Μπασδάνης (85’ Καραγεώργος), Οικονόμου, Αγιασιώτης, Ροτζέριο, Ζάχος (75’ Φουρκιώτης), Αραπίτσας, Βλάχος (83’ Θεοδωρόπουλος).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAYOFFS

Θ. Ομάδα Β.

  1. Πύρασος 27
  2. Αγία Άννα 26
  3. Ρήγας Φεραίος 21
  4. Αίας 16
  5. Σαρακηνός 14
  6. ΓΣ Αλμυρού 12
  7. Τοξότης 10
  8. Ακρόπολη 6

Επόμενη: (7η) Ρήγας Φ.-Τοξότης, Πύρασος-Ακρόπολη, Σαρακηνός-Αίας Σούρπης, Αγία Άννα-ΓΣ Αλμυρού

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου