ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Εκδρομή» στην Καλαμπάκα για Νίκη, που εδραιώθηκε πλέον στην 3η θέση

εκδρομή-στην-καλαμπάκα-για-νίκη-που-27726

Την έκτη σερί νίκη πανηγύρισε χθες η Νίκη Βόλου, κερδίζοντας με 3-0 τον υποβιβασμένο ΑΟ Τρίκαλα στο γήπεδο της Καλαμπάκας για την 30ή αγωνιστική της Super League 2, με τους κυανόλευκους να βρίσκονται πλέον πίσω από Βέροια και ΑΕΛ, μόνοι στην 3η θέση.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η ήττα της Αναγέννησης στη Βέροια, σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ξάνθης στις Σέρρες, έφεραν τους κυανόλευκους να βρίσκονται αρκετά παραπάνω από τον φετινό στόχο, που ήταν η 6η θέση. Χωρίς να αντέχει ιδιαίτερης κριτικής το χθεσινό παιχνίδι, οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη προηγήθηκαν στο 10’ με 2-0, με σκόρερ τους Παναγιωτίδη-Κουσκουνά, διαχειρίστηκαν τον χρόνο στη συνέχεια και πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 88’ με τον Βασιλείου, περιμένοντας πλέον την ΑΕΛ στη Νεάπολη την ερχόμενη Πέμπτη στις 15:00.

Πώς ξεκίνησαν

Για τη Νίκη Βόλου ο Περιστερίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και σε σχήμα 4-3-3 ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κυρίτση, Αλιατίδη, Ανδρέου, Αθανασίου. Στη μεσαία γραμμή ο Κυριακίδης με τον Παναγιωτίδη ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Τσουκαλά σε ρόλο οργανωτή, ενώ ο Βασιλείου κινούνταν από τα αριστερά, ο Βλαχομήτρος από τα δεξιά και ο Κουσκουνάς στην κορυφή της επίθεσης. Εκτος αποστολής έμεινε τελικά ο Κάσσος, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις, αλλά και ο Γκαρσία, που είχε ενοχλήσεις μετά την τελευταία προπόνηση του Σαββάτου.

Για τους γηπεδούχους του ΑΟ Τρίκαλα, ο Βασίλης Καλογιάννης είχε κάτω από τα δοκάρια τον Περλέσι και σε σχήμα 4-5-1, την τετράδα της άμυνας συνέθεσαν οι: Σανδραβέλης, Γκοβίνας, Ντιαλόσι, Νιάρος. Ο Ριζογιάννης με τον Ιωαννίδη ήταν τα αμυντικά χαφ, ο Κλεμέντε κινούνταν από τα δεξιά, ο Μυλόπουλος από τα αριστερά και σε ρόλο επιτελικού μέσου ήταν ο Ευθυμίου. Σε θέση φορ έπαιξε ο Ζησόπουλος.

Το πρώτο μέρος

Με πολύ δυνατό αέρα ξεκίνησε το παιχνίδι, δυσχεραίνοντας την προσπάθεια των ομάδων.

Ο Βασιλείου συνέκλινε από τα αριστερά και σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Περλέσι στο πρώτο σουτ του αγώνα στο 3ο λεπτό.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει και στο 4ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Αθανασίου, ο Παναγιωτίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αφού στόπαρε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τα στήθος, έκανε το σουτ με το δεξί, βρίσκοντας δίχτυα για το 0-1.

Μετά από τέσσερα λεπτά σουτ του Κυριακίδη πέρασε άουτ, με τη Νίκη να συνεχίζει την πίεση, για να πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον Κουσκουνά στο 10ο λεπτό, όταν ο τερματοφύλακας των Τρικάλων δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, μετά από κεφαλιά του Βασιλείου, με τον έμπειρο φορ των φιλοξενούμενων να σκοράρει κόντρα στην πρώην του ομάδα για το 0-2 σε κενή εστία από τη μικρή περιοχή.

Στο 13ο λεπτό ο Κουσκουνάς βρέθηκε και πάλι στην περιοχή των Τρικάλων μετά από το κλέψιμο της μπάλας από τον Ιωαννίδη, αλλά δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση, κι αφού είχε περάσει και τον τερματοφύλακα, προκειμένου να κάνει ακόμη ευκολότερο το έργο της ομάδας του για τη συνέχεια, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Μακρινό σουτ του Τσουκαλά στο 18ο λεπτό απείλησε την εστία του Περλέσι, ο οποίος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, λόγω και του δυνατού αέρα, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ο Βλαχομήτρος κέρδισε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή από λάθος του Ιωαννίδη, για να βρεθεί εκτός περιοχής και να σουτάρει με το αριστερό στο 27ο λεπτό, αλλά ο Περλέσι μπόρεσε να μπλοκάρει, έστω και με διπλή προσπάθεια.

Το παιχνίδι «ζεστάθηκε» και πάλι με τον Παναγιωτίδη να ψάχνει το δεύτερο δικό του τέρμα, μεταξύ περιοχής και πέναλτι αλλά σουτάροντας αυτή φορά με το καλό του πόδι (αριστερό), δεν μπόρεσε να σκοράρει από ευνοϊκή θέση στο 42’.

Το δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη κατέβασε στροφές, απειλώντας ελάχιστα τα αντίπαλα καρέ.

Σουτ του Κυριακίδη στο 62’ απέκρουσε ο Περλέσι ενώ στο 78’ πλασέ του Πάνου από τα πέντε μέτρα βρήκε πάνω στον Αλβανό τερματοφύλακα.

Στο 85ο λεπτό ο Πάνος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά άουτ, αλλά τελικά η Νίκη πέτυχε και τρίτο τέρμα λίγο πριν το φινάλε και με τον Βασιλείου να σημειώνει το 0-3 στο 88ο λεπτό με πλασέ, «ισοφαρίζοντας» το σκορ του α’ γύρου και του 3-0 του Πανθεσσαλικού.

Αξιοσημείωτο είναι πως τα Τρίκαλα είχαν μία τελική προσπάθεια στο 59’ με τον Ευθυμίου να σουτάρει αλλά να μην απειλεί τον Περιστερίδη, που είχε ρόλο θεατή στο τρίτο του φετινό παιχνίδι.

ΤΡΙΚΑΛΑ-ΝΙΚΗ 0-3

Γήπεδο Καλαμπάκας

«Βασίλειος Καρακίτσος»

Super League 2-30η αγωνιστική

Σκόρερ: 4’ Παναγιωτίδης, 10’ Κουσκουνάς, 88’ Βασιλείου

Διαιτητής: Βλάχος (Ανατολικής Αττικής)

Βοηθοί: Φράγιος-Μποζατζίδης (Mακεδονίας)

4ος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

A.O. ΤΡΙΚΑΛΑ (Καλογιάννης): Περλέσι, Σανδραβέλης, Νιάρος, Ντιαλόσι, Γκοβίνας, Ριζογιάννης, Ιωαννίδης, Μυλόπουλος (59’ Φουτσίνι), Ευθυμίου, Κλεμέντε, Ζησόπουλος (75’ Γκιντεκέ)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Περιστερίδης, Κυρίτσης (82’ Τσιμπούκας), Αθανασίου, Αλιατίδης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (73’ Στοΐνοβιτς), Τσουκαλάς, Βασιλείου, Βλαχομήτρος (73’ Τζιώρας), Κουσκουνάς (73’ Πάνος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου