ΤΟΠΙΚΟ

Α ΕΠΣΘ: Παραμένει στο +4 ο Πύρασος, νέες νίκες για Αγία Άννα και Ρήγα

α-επσθ-παραμένει-στο-4-ο-πύρασος-νέες-νί-88101

Για την 3η αγωνιστική των playoffs της Α’ ΕΠΣΘ ο Πύρασος επέστρεψε στις νίκες και διατήρησε το +4 από την Αγία Αννα, η οποία πήρε το δεύτερο σερί τρίποντο, όπως και ο Ρήγας Φεραίος. Πρώτη νίκη πανηγύρισε ο Σαρακηνός. Αναλυτικά τα παιχνίδια σε playoffs και playouts μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε:

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

PLAYOFFS (3η)

Πέρασε από το Σέσκλο ο Πύρασος

Στις νίκες επέστρεψε ο Πύρασος, ο οποίος έστω και δύσκολα επικράτησε με 2-1 της Ακρόπολης στο Σέσκλο. Για την ομάδα της Αγχιάλου το πέρασμα από το Σέσκλο δεν ήταν εύκολο, σε ένα παιχνίδι που ο Μιχόπουλος πέτυχε το 0-1 με κοντινό σουτ στο 17’ μετά από σέντρα του Οικονόμου και κεφαλιά-πάσα του Αραπίτσα, για να ισοφαρίσει ο Μιχάλης Τσουκάλης με πλασέ στο 42’, μετά από ασίστ του 15χρονου Σταυραντώνη. Το τελικό 1-2 σημειώθηκε από πέναλτι που κέρδισε ο Αραπίτσας μετά από πάσα του Μάρτινς, που έκανε ντεμπούτο, με τον Οικονόμου να ευστοχεί στο 74’ για το τελικό 1-2. Στο φινάλε κεφαλιά του Μ. Τσουκάλη, εξουδετέρωσε ο Κεφαλάς, κρατώντας το προβάδισμα και τη νίκη για την ομάδα του.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Βίτσος, Αντωνίου, Πασσιάς, Τ. Κολυμήτρας, Κ. Κολυμήτρας, Γκάγκας, Γαβρ. Τσουκάλης, Παγώνης, Μ .Τσουκάλης, Σταυραντώνης (80’ Αξιώτης), Πιτσάβας.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρακής, Μπασδάνης, Κατής (64’ Ροτζέριο), Αγιασώτης (64’ Ζενούνης), Ζάχος (55’ Βλάχος – 84’ λ.τρ. Μπούτλας), Αραπίτσας, Οικονόμου, Νίνος

Σεφτέ για Σαρακηνό στον Πτελεό

Στο γήπεδο του Πτελεού ο Αίαντας προηγήθηκε του Σαρακηνού με τον Αραπίτσα στο 5’, αλλά ο σκόρερ αποβλήθηκε στο 20’ επειδή έβρισε αντίπαλο του, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται, ζητώντας κι αποβολή του Αγγελή, που προκάλεσε όπως τονίζουν τον επιθετικό του Αίαντα. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα,

«απάντησαν» με πέντε γκολ, που σημείωσαν οι Ράπτης (51’), Αραμπατζής (66’), Βαλωτής (77’), Αγγελής (82’), Λάμπρος Δημόπουλος (88’).

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Χαλάτσης, Χουλιαράς, Ξηροκώστας, Πλαβός, Χριστέλος, Κ. Κατσαβριάς, Ράπτης, Γκιόκα (65’ Κουτσογεωργίου), Αραπίτσας, Βούλγαρης, Κωστούλας

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Βλαχόπουλος, Γιοβάνης, Αγγελής (84’ Σκούρας), Μοράλες, Ράπτης, Γιαμαλής (84’ Λ. Δημόπουλος), Καλλιακούδας (75’ Θεοχάρης), Καλαμάτας, Βαλωτής, Αραμπατζής, Αντωνίου (65’ Ν. Δημόπουλος).

Συνέχισε με νέα τριάρα η Αγία Αννα

Μετά το 3-0 επί του Πυράσου την περασμένη αγωνιστική, η Αγία Αννα κέρδισε με το ίδιο σκορ και τον ΓΣ Αλμυρού στο δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ, έχοντας οριζόντιο δοκάρι σε απευθείας κόρνερ του Βούλγαρη στο 16’, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, του Τζοβάρα στο 20’ και του Κορέτα ένα λεπτό μετά. Το γκολ όμως δεν άργησε να έρθει και στο 30’ από μπαλιά του Πετράκου, ο Παπαδημητρίου πέτυχε μετά από τετ-α-τετ με τον Κοντογεωργάκη το 0-1. Σουτ του Κοντοβά πέρασε άουτ στο 33’ και στο 43’ ο Κοντογεωργάκης απέκρουσε σουτ του Τζοβάρα, για να διώξει στη συνέχεια σέντρα με το δεξί, με την μπάλα να βρίσκει και το οριζόντιο δοκάρι. Το 0-2 ήρθε στο 57’ από τον Σέττο με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, για να ακολουθήσει χαμένη ευκαιρία σε αντεπίθεση με τον Παπαδημητρίου και οριζόντιο δοκάρι από τον Καλαμίδα στο 66’. Τελικά, το 0-3 σημειώθηκε στο 70’ μετά από σέντρα του Τσελεπή και σουτ στην κίνηση του Καλαμίδα.

ΓΣΑ: Κοντογεωργάκης, Οικονόμου, Τσιαγιανίδης (56’ Μπαράκου), Τσάμης (75’ Αράπης), Ντόντα, Τετριμίδας (56’ Τσιάτσιος), Χριστοφορίδης (67’ Ζαντιώτης), Βούλγαρης, Κλουκουτάρας, Κοντοβάς, Μπένος.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Φλίγκος, Στεργίου, Καλαμίδας, Στεργιόπουλος, Χολέβας (73’ Κόκκας), Βέργος (73’ Κακάλιας), Κορέτα, Πετράκος (70’ Τσέλιος), Παπαδημητρίου, Τζοβάρας (63’ Τσελεπής), Σέττος (63’ Παπαδήμος).

Δεύτερη σερί νίκη ο Ρήγας

Δεύτερη σερί νίκη για τον αήττητο στα playoffs Ρήγα Φεραίο, που επικράτησε 3-1 του Τοξότη, στο βοηθητικό του ΕΑΚ και παραμένει στην ελπιδοφόρα τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά, με τον Τσιλίγκο να νικά κατά σειρά τους Δενελάβα και Σιγαλάκο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στην άλλη πλευρά, απευθείας φάουλ του Κόντρα στο 8’ έφυγε λίγο άουτ για να έρθει δύο λεπτά μετά το 1-0 από τον Γκίνη, ο οποίος έπειτα από κόντρες σε χτύπημα κόρνερ σούταρε εύστοχα για το 1-0. Ωστόσο, η χαρά του Τοξότη δεν κράτησε πολύ με τον Σταματίου στην επόμενη φάση να δοκιμάζει με δύναμη απευθείας φάουλ και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1, αφού «λύγισε» και τα χέρια του Μπράνου. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «γυρίσουν» το σκορ από το πρώτο ημίχρονο, με τον Δ. Αγροκώστα να τελειώνει ωραία τη φάση έπειτα από ασίστ με ανάποδο ψαλιδάκι του Σουγκάρη στο 34’ για το 1-2.

Στην επανάληψη ο Ρήγας έκανε σωστή διαχείριση του σκορ, έχοντας τις δικές του στιγμές στην επίθεση, με τον Τσιλίγκο και την άμυνά του παράλληλα να δηλώνουν «παρών» στις ενέργειες των γηπεδούχων. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Σουγκάρης στο 89ο λεπτό. Ο Καλορογιάννης είχε υποδείξει παράβαση σε μαρκάρισμα του Νταγκούλη στον Καραγιάννη, απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του Τοξότη. Η νίκη του Ρήγα αφιερώθηκε από όλους στον γενικό αρχηγό του συλλόγου, Χρήστο Τρίγκα που νοσεί από κορονοϊό.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Μπράνος, Παναγιώτου, Χλωρός, Γκίνης, Νταγκούλης, Ιωάννου, Σιγαλάκος, Γιωτόπουλος (66’ Ακριβούσης), Δενελάβας, Σκλαπάνης, Μπραχόλι.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσιλίγκος, Βαϊόπουλος, Παπαδανιήλ, Γοδενόπουλος, Σταματίου, Σουγκάρης, Γάρος (66’ Νούλας), Καραγιάννης (90’ Γ. Αγροκώστας), Δ. Αγροκώστας (76’ Τσιακίρης), Κόντρα (90’ Δίντσης), Χότζα (66’ Βλιώρας).

Βαθμολογία

  1. Πύρασος 21
  2. Aγία Αννα 17
  3. Ρήγας Φεραίος 15
  4. Σαρακηνός 14
  5. Αίας Σούρπης 10
  6. Τοξότης 9
  7. Ακρόπολη 6
  8. ΓΣ Αλμυρού 6

Επόμενη (4η)

Πύρασος-Τοξότης

Ρήγας Φεραίος-Ακρόπολης

Αγία Αννα-Αίας Σούρπης

Σαρακηνός-ΓΣ Αλμυρού

PLAYOUTS (4η)

Ανετα η Αγία Παρασκευή

Δίχως να δυσκολευτεί η Αγία Παρασκευή πέρασε με σκορ 4-0 από το Στεφανοβίκειο επί του ήδη υποβιβασμένου Διαγόρα, παραμένοντας ένα από τα «ισχυρά χαρτιά» για παραμονή.

Το σκορ άνοιξε στο 12ο λεπτό με σουτ ο Βέρμπης, ενώ ο Κοπάνας στο 32’ σημείωσε με όμορφο πλασέ το 2-0. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ακόμα δύο τέρματα, με σουτ του Γκέκου έξω από την περιοχή στο 55’ και με πλασέ του Δημόπουλου στο 68’. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής είχε και δύο δοκάρια με τους Μαλακασιώτη και Κοπάνα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Κουτσιαρής, Μπόλκας (70’ λ. τρ. Μαλάμος), Αγγελίδης, Γκαμαλέτσος (75’ Π. Ντάφος), Σουλακούδης, Σπ. Καραπλιάγκος, Λουφόπουλος (70’ Γ. Παπαϊωάννου), Τζέκα, Ντόντος, Τζίκας, Μουσαμπελίου.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Γαλιόπουλος (70’ Σταυρίδης), Βέρμπης, Λυκουρίνος, Λούμπαρδος, Βαρελόπουλος (60’ Πολύζος), Βαΐτσης (60’ Γκουγκούλης), Μαλακασιώτης, Μπαλούλης, Κοπάνας (65’ Στ. Δημόπουλος), Γκέκος, Ντάκος (65’ Μουλιός).

Νίκη υπό το φως των προβολέων

Σημαντική νίκη με ανατροπή, που τον κρατά στο κόλπο της παραμονής, σημείωσε ο Αστέρας, επικρατώντας 3-2 της Σκιάθου το Σάββατο…. στον νυχτερινό Ριζόμυλο.

Υστερα από ένα άγονο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν (1-0) στο 47’ με σουτ του Μπάμπα έξω από την περιοχή. Εντεκα λεπτά αργότερα μία σέντρα-σουτ του Καραλόπουλου από τα αριστερά κατέληξε στα δίχτυα του Τσάκου για το 1-1. Μάλιστα, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα η Σκιάθος έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές με τον Τουρναβίτη να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη από τον ρέφερι Κούστα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και πήραν κεφάλι στο σκορ (2-1) με κεφαλιά του Π. Αποστολίδη στο 65’ έπειτα από κόρνερ του Γουτούλη, ο οποίος σημείωσε το 3-1 στο 75’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε, επίσης από την «άσπρη βούλα», ο Πρίφτι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων. Παράπονα για διαιτητικές αποφάσεις εξέφρασαν οι Σκιαθίτες.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ξανθάς, Δ. Αποστολίδης, Θεοδώρου, Λουφόπουλος, Καραλόπουλος, Π. Αποστολίδης, Παντελίδης (46’ Γουτούλης), Ξηρομερίτης, Σιαμέτης (78’ Πρίντζος), Χαλιμούρδας (60’ Βέργος), Μαρούφ

ΣΚΙΑΘΟΣ: Τσάκος, Τσικούνας (46’ Μπρέγκου), Σανιδάς (70’ Τσάκα), Ντάμτσιος (70’ Γ. Σταμέλος), Τουρναβίτης, Θ. Σταμέλος, Μπάμπα, Βεργίνης, Νικολαΐδης (75’ Μανωλιός), Ν. Πρίφτι, Τάσσος

Εύκολα οι Μυρμηδόνες

Οι Μυρμηδόνες επιβλήθηκαν με 3-1 της Δάφνης με τα τρία τέρματα των γηπεδούχων να σημειώνονται στο πρώτο μέρος. Ο Βούλγαρης σημείωσε δύο γκολ, στο 16’ και στο 42’ και νωρίτερα είχε πετύχει το 2-0 ο Μάτζαρης. Το τελικό 3-1 σημείωσε με πέναλτι ο Ευαγγελός στο 58’. Δοκάρι στο 23’ είχε ο Θωμαΐδης για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10, μιας και τραυματίστηκε ο Φ. Κολημήτρας, δίχως να υπάρχει διαθέσιμος παίκτης για αλλαγή.

ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ: Γκόγκος, Κατσαβριάς, Φ. Κολημήτρας, Καραπτσιάς (43’ λ.τρ. Παλάσκας), Γ. Κοντοβάς (53’ λ.τρ. Νάντζιος), Χρ. Κοντοβάς, Θωμαΐδης (56’ Μπέης), Βούλγαρης, Μάτζαρης, Γ. Κολημήτρας (46’ λ.τρ. Χριστοδουλόπουλος),

Σπυρέλης.

ΔΑΦΝΗ: Πλιάκας, Χιώτης, Ντίκας (46’ Βοϊτσίδης), Αλεξίου, Γ. Τσαρέλας, Σωτηρόπουλος, Νίκου, Φ. Τσαρέλας, Μαρέδης (81’ Ρίζος), Ευαγγελός, Τερλεξής (65’ Βαρελόπουλος).

«Καθάρισε» ο Μωυσίδης

Με δύο τέρματα του Μωυσίδη, ένα στο 25ο δευτερόλεπτο και ένα στο 90’ η Αγχίαλος κέρδισε την ΑΕ 2002, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια. Για την ομάδα του Θ. Ανδρουτσόπουλου, ο Δεμίρης δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα βρήκε τον Μωυσίδη που πλάσαρε για το 1-0, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 51’ με πλασέ του Κόρδα μετά από σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα. Το «χρυσό» γκολ από τον Μωυσίδη ήρθε στο φινάλε με όμορφο γυριστό σουτ.

ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Σταματάς, Τσάκαλος (65’ Ζητούδης), Προβιάς, Μαγιόγλου, Γούτσιος, Γιαννούχος (52’ Δράγνης), Μωυσίδης, Αχ. Δαμάσκος, Δεμίρης, Δημακόπουλος, Κόκκαλης (60’ Σίμος)

ΑΕ 2002: Μητράκος, Βεργοζήσης, Σιαμέτης, Β. Γαλάνης, Σφέτσιος, Βέργος, Παρίσης, Καλαϊτζίδης (78’ Σταθόπουλος), Μούσιας (86’ Μ. Γαλάνης), Κόρδας, Κωστούλας (68’ Μαλλιαρός)

  • Πρωτεσίλαος-Μακρινίτσα 3-0 ά.α.

Βαθμολογία

  1. Πρωτεσίλαος 30
  2. ΑΕ 2002 23
  3. ΦΘ Αγχίαλος 22
  4. Αγία Παρασκευή 21
  5. Σκιάθος 19
  6. Αστέρας Ριζομύλου 18
  7. Δάφνη 14
  8. Μυρμηδόνες 13
  9. Διαγόρας 2
  10. Μακρινίτσα 0

Την ερχόμενη Κυριακή 27/3 η Σκιάθος φιλοξενεί την Αγχίαλο σε εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου