ΤΟΠΙΚΟ

Πρόκριση για Πύρασο, 5-1 τον Θησέα Αγριάς

πρόκριση-για-πύρασο-5-1-τον-θησέα-αγριάς-97357

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ και στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος τον Ρήγα Φεραίο, προκρίθηκε ο Πύρασος, κερδίζοντας με 5-1 τον Θησέα Αγριάς στο Παντελής Μαγουλάς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Δύο τέρματα πέτυχε ο Βλάχος, χωρίς να πανηγυρίσει κόντρα στην πρώην του ομάδα, κι από ένα οι Οικονόμου, Αραπίτσας και Αγιασιώτης. Τρία πέναλτι κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ευστοχώντας στα δύο, ενώ για τον Θησέα σκόραρε ο Αλεξίου, σε ένα παιχνίδι που είχε καταιγιστικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Πύρασος ξεκίνησε σε σχήμα 4-3-3 με τον Κεφαλά στο τέρμα και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τους: Δημητριάδη-Μπασδάνη-Ρακή-Παπαδόπουλο. Κατής-Αγιασιώτης-Οικονόμου ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τους Ζάχο (δεξιά) και Νίνο (αριστερά) στην επίθεση, στην κορυφή της οποίας ήταν ο Βλάχος.

Για τον Θησέα σε σχήμα 4-5-1, ο Κουτσιρίμπας υπερασπίστηκε την εστία και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι: Ιακωβίδης-Δημουλάς-Γκάγκας-Κουκουτής. Αμυντικά χαφ ήταν οι Αλεξίου-Σπαθής, επιτελικός μέσος ο Χατζησταμάτης, με τον Τσιανάκα να κινείται από τα δεξιά, τον Αλμασίδη από τα αριστερά και τον Σιώμο στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο μέρος

Εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου από το ύψος της περιοχής πέρασε πάνω από την εστία του Κουτσιρίμπα στο 3ο λεπτό, στην πρώτη τελική του αγώνα, ενώ μετά από δύο λεπτά ο Γκάγκας ανέτρεψε τον Βλάχο, με τον Πύρασο να κερδίζει το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο επιθετικός του Πυράσου, χωρίς να πανηγυρίσει, κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Για τον Θησέα η πρώτη τελική ήρθε στο 17ο λεπτό, με τον Αλμασίδη να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τον Τσιανάκα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ.

Στο επόμενο λεπτό ο Χατζησταμάτης δοκίμασε σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, ο Κεφαλάς απέκρουσε σε κόρνερ, πέφτοντας κάτω δεξιά κι από την εκτέλεσή του, ο Αλεξίου έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά.

Ο Πύρασος «απάντησε» στις ευκαιρίες του Θησέα με σουτ του Βλάχου, ο οποίος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και σούταρε με το δεξί στο 25’, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουτσιρίμπα.

Ο Βλάχος έχασε νέα ευκαιρία για το 2-0 στο επόμενο λεπτό, όταν ο Κατής συνεργάστηκε με τον Οικονόμου κι αυτός έδωσε παράλληλα στον επιθετικό του Πυράσου, ο οποίος σούταρε με το δεξί, με την μπάλα να βρίσκει τη ρίζα της δεξιάς δοκού.

Ο Χατζησταμάτης μετά από ενέργεια του Τσιανάκα είδε την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του, δοκίμασε σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, με τον Κεφαλά να αποκρούει σε κόρνερ στο 29’.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 31ο λεπτό για τον Θησέα, όταν ο Αλμασίδης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Γκάγκας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο, με τον Αλεξίου να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει από κοντά με γυριστό σουτ (1-1).

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε υψηλός, με τον Κατή να μπαίνει από τα αριστερά για να σουτάρει με το δεξί, αλλά ο Κουτσιρίμπας απέκρουσε με τις γροθιές στο 35’ και ένα λεπτό μετά, η σέντρα του Δημητριάδη στην περιοχή του Θησέα βρήκε τον Βλάχο, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Κουτσιρίμπας.

Ο Θησέας «απάντησε» στις ευκαιρίες, με τον Χατζησταμάτη να τροφοδοτεί τον Σιώμο στο 38’, αλλά το άγγιγμά του στην μπάλα την έστειλε μόλις άουτ.

Ο Πύρασος κέρδισε νέο πέναλτι στο 39’ για κράτημα του Δημουλά στον Αγιασιώτη, με τον Βλάχο να το εκτελεί και να αποκρούει ο Κουτσιρίμπας, πέφτοντας κάτω αριστερά, αλλά ο Βλάχος κέρδισε πέναλτι στη συνέχεια σε ανατροπή του Γκάγκα. Ο Οικονόμου αυτή τη φορά δεν λάθεψε, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή πλευρά και τον Κουτσιρίμπα στην αντίθετη, για το 2-1 στο 42’.

Το δεύτερο μέρος

Ο Πύρασος πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 55’ μετά από ενέργεια του Νίνου από τα αριστερά και κάθετη πάσα στον Βλάχο, ο οποίος πέτυχε το 3-1 με πλασέ, χωρίς διάθεση να πανηγυρίσει και πάλι.

Ο Κουκουτής έπιασε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και στο 69’ μετά από σέντρα του Ιακωβίδη από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κεφαλά, με τον Θησέα να έχει την κατοχή μετά το 3-1, αλλά όχι και το γκολ, που θα τον έβαζε στο παιχνίδι.

Ο νεοεισελθών Αραπίτσας βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κουτσιρίμπα στο 71’, αλλά ο τελευταίος άφησε την εστία του, βγήκε στα όρια της περιοχής και σταμάτησε την προσπάθεια.

Στο 80’ κεφαλιά του νεοεισελθόντα Καρατσόλη μετά από κόρνερ, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με τον Πύρασο να απαντά στην πολιορκία του Θησέα με δύο γκολ στην κόντρα.

Αρχικά, έκανε το 4-1 στο 85’ με τον Αραπίτσα, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Οικονόμου και αφού πέρασε και τον Κουτσιρίμπα, πλάσαρε σε κενή εστία. Με τον ίδιο τρόπο και με τον ίδιο πασέρ σκόραρε και ο Αγιασιώτης στο 88’, γράφοντας το τελικό 5-1 στο 88’.

ΠΥΡΑΣΟΣ (Σιαμέτης): Κεφαλάς, Μπασδάνης, Παπαδόπουλος, Ρακής, Βλάχος (69’ Αραπίτσας), Οικονόμου, Ζάχος, Νίνος (79’ Μπούτλας), Δημητριάδης (79’ Μπόλης), Αγιασιώτης, Κατής (61’ Ζενούνης).

ΘΗΣΕΑΣ (Κόφφας): Κουτσιρίμπας, Ιακωβίδης, Κουκουτής, Σπαθής (86’ Κουτσούκης), Γκάγκας (46’ Κατσιγιάννης), Αλεξίου, Χατζησταμάτης, Σιώμος (76’ Λίτσος), Αλμασίδης (64’ Καρατσόλης), Δημουλάς, Τσιανάκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου