ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό, 3-1 η Νίκη τον Θεσπρωτό  

ενα-ημίχρονο-ήταν-αρκετό-3-1-η-νίκη-τον-θε-101641

Στην 5η θέση εδραιώνεται η Νίκη Βόλου, αφού μετά την 24η αγωνιστική βρίσκεται στο +2 από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ενώ πλησίασε στο -1 την Ξάνθη, χάρη στη χθεσινή της επικράτηση με 3-1 επί του Θεσπρωτού.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη απέναντι στην ομάδα της Ηγουμενίτσας, με τους κυανόλευκους να βρίσκουν από νωρίς δίχτυα με τον Κουσκουνά και στο 17ο λεπτό. Παρά την σχεδόν άμεση ισοφάριση από τον Στεργίου μετά από 5 λεπτά οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, απαντώντας με τον… «δαιμονισμένο» Βλαχομήτρο, ο οποίος σκόραρε δύο τέρματα σε δύο λεπτά (42’-44’) για το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη των κυανόλευκων στη Νεάπολη, που διεύρυναν το αήττητο σερί τους στα πέντε παιχνίδια, υπολογίζοντας και τις εκτός έδρας λευκές ισοπαλίες με Αναγέννηση και Ξάνθη.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχήμα 4-5-1 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου, έχοντας τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά τους Κάσσο-Ανδρέου-Αλιατίδη-Αθανασίου. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κυριακίδης-Τσουκαλάς, ο Γκαρσία είχε ρόλο επιτελικού μέσου μπροστά τους, ενώ οι Βλαχομήτρος-Μιράντα έπαιζαν στα άκρα, αλλάζοντας συχνά πλευρές, την ώρα που ο Κουσκουνάς αποτελούσε την αιχμή του δόρατος στην επίθεση.

Το πρώτο μέρος

Στο 5ο λεπτό η Νίκη Βόλου είχε τριπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Αθανασίου έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Κουσκουνά να δίνει πάσα με το κεφάλι στον Βλαχομήτρο, ο οποίος έκανε την προβολή, αλλά ο Κίναλης απέκρουσε.

Στη συνέχεια της φάσης ο Κουσκουνάς έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε, για να φτάσει στον Τσουκαλά, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε νέο σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κίναλη.

Στο 13ο λεπτό ο Μπονίγια γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, αλλά ο Βαταμίδης από θέση βολής δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, περνώντας αυτή παράλληλα με την εστία του Μπάγιτς.

Η Νίκη στην επόμενη φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 17ο λεπτό ο Βλαχομήτρος πήρε την μπάλα από τα δεξιά και σέντραρε για το δεύτερο δοκάρι, όπου ο Κουσκουνάς δε δυσκολεύθηκε να πετύχει ένα από τα πιο εύκολα γκολ στην καριέρα του, αλλά το πρώτο με τη φανέλα της Νίκης, πανηγυρίζοντάς το με τους συμπαίκτες του.

Ομως, η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει, με τον Θεσπρωτό να πετυχαίνει το 1-1 στο 22’ κι αφού ο Στεργίου πήρε το ριμπάουντ σε σουτ του Ρομέρο, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να στρώνεται στον σκόρερ των φιλοξενούμενων, που δεν αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 30ο λεπτό η Νίκη ζήτησε πέναλτι μετά από ενέργεια του Γκαρσία για χέρι του Βαλέντε, δίχως να συγκινήσει όμως τον διαιτητή Τσιάρα, με τις αποδοκιμασίες να είναι έντονες και από την κερκίδα, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κερκίδα «άναψε», έχοντας ως «στόχο» τον επόπτη Κουκούμη, αυτή τη φορά για ένα πλάγιο, καθώς αντί να δοθεί η μπάλα στη Νίκη δόθηκε στους φιλοξενούμενους.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ που θα της έδινε και πάλι το προβάδισμα και έφτασε μια ανάσα απ’ αυτό, όταν ο Μιράντα σέντραρε από τα αριστερά και ο Βλαχομήτρος πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε δύο αμυνόμενους στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε βασανιστικά δίπλα από τη δεξιά δοκό του Κίναλη στο 35’.

Νέα σέντρα αυτή τη φορά από τα δεξιά από τον Γκαρσία είχε ως στόχο τον Μιράντα, αλλά ο Κίναλης πρόλαβε και βγήκε στα πόδια του ποδοσφαιριστή της Νίκης στο 37’, απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Στο 40’ ο Θεσπρωτός ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ, με τον Βαταμίδη να βρίσκει τον Κωνσταντίνου μέσα στην περιοχή κι αυτός σέντραρε με το δεξί στο δεύτερο δοκάρι, όπου από το ύψος της μικρής περιοχής ο Μπονίγια έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Μπάγιτς με κεφαλιά.

Στη μεγάλη ευκαιρία του Θεσπρωτού απάντησε με γκολ η Νίκη, η οποία κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα στο σκορ και μετά από φάση διαρκείας, όταν ο Βλαχομήτρος σκόραρε στο 42ο λεπτό κι αφού ο Κίναλης είχε αποκρούσει το πρώτο σουτ του επιθετικού της Νίκης, με τον ίδιο να παίρνει το ριμπάουντ και να σημειώνει το 2-1.

Ωστόσο ο «δαιμονισμένος» Βλαχομήτρος δεν σταμάτησε να… πετάει φωτιές και πέτυχε και το 3-1 μετά από δύο λεπτά.

Αρχικά ο Γκαρσία έστρωσε στον Κουσκουνά, όμως ο Κίναλης απέκρουσε και ο Γκαρσία πήρε ξανά την μπάλα, για να τη στρώσει στον Βλαχομήτρο, που με άψογο πλασέ σκόραρε και πάλι μέσα σε αποθέωση στο 44’.

Το δεύτερο μέρος

Με τη Νίκη να δίνει χώρο στον Θεσπρωτό αλλά να μην απειλείται, κύλησε το μεγαλύτερο μέρος στο δεύτερο ημίχρονο, με τους κυανόλευκους να χτυπούν στις αντεπιθέσεις.

Αρχικά και στο 52’ ο Γκαρσία έστρωσε την μπάλα στον Μιράντα, ο οποίος μέσα από την περιοχή και από τα αριστερά κι αφού ξεπέρασε τον αντίπαλο του με όμορφη ντρίμπλα πάσαρε στον Τσουκαλά, αλλά ο αρχηγός της Νίκης ολιγώρησε από το σημείο του πέναλτι και δεν σούταρε, με την άμυνα του Θεσπρωτού να τον προλαβαίνει.

Από εκτέλεση φάουλ του Κωνσταντίνου, ο Μπάγιτς έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ στο 64ο λεπτό με τον Θεσπρωτό να έχει την κατοχή και να θέλει να μειώσει το σκορ, δίχως επιτυχία.

Η Νίκη προσπάθησε να απειλήσει από στημένη μπάλα στο 83’, με τον Αθανασίου να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Αλιατίδη να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Η μπάλα στρώθηκε στον Τσουκαλά, αλλά δεν μπόρεσε να την σπρώξει εκ νέου στα δίχτυα, με τη Νίκη να παίρνει άνετα τους τρεις βαθμούς και τον Αλέκο Βοσνιάδη να ρίχνει στον αγώνα πριν το φινάλε και τους Γρομητσάρη-Ροχάνο, που επέστρεψαν και πάλι σε φουλ ρυθμούς έπειτα από καιρό λόγω τραυματισμών, για να δεχθούν το χειροκρότημα από την κερκίδα, στην οποία ανταπέδωσαν το χειροκρότημα οι ποδοσφαιριστές με τη λήξη του αγώνα.

ΝΙΚΗ-ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 3-1

Γήπεδο Νεάπολης

Super League 2-24η αγωνιστική

Σκόρερ: 17’ Κουσκουνάς, 42’, 44’ Βλαχομήτρος-22’ Στεργίου

Διαιτητής: Τσιάρας (Καβάλας)

Βοηθοί: Κουκούμης-Καμπερίδης (Καβάλας)

4ος: Ψυχούλας (Βοιωτίας)

Κίτρινες: 54’ Κυριακίδης, 56’ Στεργίου, 67’ Κουσκουνάς, 80’ Γκάντσιερ, 92’ Νταλέσιο

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος (90’ Πάνος), Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (84’ Ροχάνο), Μιράντα (84’ Γρομητσάρης), Γκαρσία (73’ Μέτσε), Κουσκουνάς (90’ Ιωαν. Κυρίτσης)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: (Ρότσα) Κίναλης, Βασιλάκης, Γκάντσιερ, Νταλέσιο, Στεργίου (58’ Ζιώγας), Ρομέρο (70’ Ραμίρες), Κωνσταντίνου, Μπονίγια (70’ Σαραντίδης), Βαταμίδης (58’ Γεωργούσης), Βαλέντε (46’ Δημήτρουλας).

Ο Κουσκουνάς υπό την πίεση των αντιπάλων του

Στο +5 η Βέροια,

γκέλαρε η ΑΕΛ

Η Βέροια κέρδισε 1-0 εκτός έδρας τον Απόλλωνα Λάρισας και ξέφυγε πέντε βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΛ, που την ίδια ώρα υπέπεσε σε νέα γκέλα στο Αλκαζάρ μετά την ισοπαλία χωρίς τέρματα με τον Απόλλωνα Πόντου για την 24η αγωνιστική της Super League 2.

Αποτελέσματα (24η)

Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη 1-0

(89’ Βερνάρδος)

Ολυμπιακός Β’-Ηρακλής 0-0

Απόλλων Λάρισας-Βέροια 0-1

(74’ Πασάς)

ΑΕΛ-Απόλλων Πόντου 0-0

Τρίκαλα-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-3

(15’ πέν. Μπενγκόα, 44’ πέν. Γκίνη, 66’ Λαγός)

Νίκη Βόλου-Θεσπρωτός 3-1

(17’ Κουσκουνάς, 42’, 44’ Βλαχομήτρος-22’ Στεργίου)

Αλμωπός Αριδαίας-Καβάλα 1-1

(7’ Σουλιώτης-71’ Καϊούμπι)

ΠΑΟΚ Β’-Πιερικός (αναβολή)

Ρεπό: Πανσερραϊκός

Βαθμολογία

  1. Βέροια 52
  2. ΑΕΛ 47
  3. Αναγέννηση Καρδίτσας 43
  4. Ξάνθη 36
  5. Νίκη Βόλου 35
  6. Ηρακλής 33
  7. Αλμωπός 31
  8. ΟΣΦΠ Β’ 29
  9. ΠΑΟΚ Β’ 29
  10. Θεσπρωτός 24
  11. Απόλλων Λάρισας 22
  12. Απόλλων Πόντου 21
  13. Πανσερραϊκός 20
  14. Τρίκαλα 20
  15. Πιερικός 19
  16. Ολυμπιακός Βόλου 19
  17. Καβάλα 16

Εξ αναβολής

Τετάρτη 16/3

15:00 Απόλλων Π.-Αναγέννηση Κ. (14η)

15:00 Ολυμπιακός Βόλου-Βέροια (20ή)

Πέμπτη 17/3

15:00 ΠΑΟΚ Β’-Τρίκαλα (15η)

Επόμενη (25η)

Σάββατο 19/3

14:45 Ξάνθη-ΠΑΟΚ Β’

17:00 Βέροια-ΟΣΦΠ Β’

Κυριακή 20/3

14:45 Καβάλα-Νίκη Βόλου

14:45 Θεσπρωτός-Ολυμπιακός Βόλου

14:45 Πιερικός-Τρίκαλα

14:45 Απόλλων Π.-Απόλλων Λ.

14:45 Ηρακλής-Πανσερραϊκός

17:00 Αναγέννηση Κ.-ΑΕΛ

Στην κορυφή η Καλαμάτα

Η Καλαμάτα επικράτησε 1-0 του Διαγόρα εκτός έδρας και έπιασε στην κορυφή του νοτίου ομίλου της Super League 2 τον Λεβαδειακό στους 44 πόντους, έχοντας όμως έναν αγώνα περισσότερο.

Αποτελέσματα (24η)

Αστέρας Βλ.-Παναθηναϊκός Β’ 3-1

(42’ πέν. Σοκολάροφ, 64’ Μπούζας, 90’ Σιντορένκο-3’ Αλμπάνης)

Χανιά-ΑΕΚ Β’ 2-1

(80’ Κόλλας, 91’ Τριανταφυλλάκος-49’ πέν. Γιούσης)

Ζάκυνθος-Κηφισιά 1-1

(38’ Τσιμέλι-56’ Παπασάββας)

Διαγόρας-Καλαμάτα 0-1

(66’ Γρίβας)

ΟΦ Ιεράπετρας-Επισκοπή 0-1

(73’ Σταθόπουλος)

Εργοτέλης-Καραϊσκάκης 0-0

Καλλιθέα-Ρόδος 2-0

(7’ Ντιμίτριους, 50’ Κυνηγόπουλος)

Αιγάλεω-Λεβαδειακός (αναβολή)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου