ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν έπεσε στα Πηγάδια η Νίκη & έμεινε αήττητη για 4ο σερί ματς

δεν-έπεσε-στα-πηγάδια-η-νίκη-έμεινε-αή-110024

Το αήττητο σερί της διεύρυνε η Νίκη Βόλου και στην Ξάνθη, όπου για την 23η αγωνιστική έμεινε στο 0-0, χάνοντας την ευκαιρία για το δεύτερο φετινό διπλό με τον Μιράντα στις αρχές του β’ μέρους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη παρέμεινε αήττητη για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι, μετά τις εντός έδρας νίκες κόντρα σε Απόλλωνα Πόντου και Πιερικό και τις ισοπαλίες σε Καρδίτσα και Ξάνθη.

Με τη χθεσινή της ισοπαλία η Νίκη έφτασε τους 32 βαθμούς, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 36, παραμένοντας ωστόσο χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια, έχοντας πλέον τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα.

Πλέον η Νίκη Βόλου θα παίξει την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδο της Νεάπολης και πάλι, υποδεχόμενη τον Θεσπρωτό στις 14:45 για την 24η αγωνιστική. Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο της Νεάπολης, αφού στο Πανθεσσαλικό έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι ημιτελικοί του πρωταθλήματος Κ17 της Super League 1.

Πώς παρατάχθηκαν

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε σε σχήμα 4-5-1, έχοντας τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Κάσσο-Αθανασίου στα άκρα της άμυνας, με τους Ανδρέου-Αλιατίδη να είναι οι δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι Κυριακίδης-Παναγιωτίδης, με τον Τσουκαλά να έχει ρόλο οργανωτή μπροστά τους, ενώ ο Γκαρσία κινούνταν από τα δεξιά, ο Μιράντα από τα αριστερά, με τον Κουσκουνά να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης.

Για την Ξάνθη στο ντεμπούτο του Κώστα Ανυφαντάκη στον πάγκο των ακριτών, ο Ίτσο ήταν κάτω από τα δοκάρια και σε σχήμα 4-2-3-1 στόπερ ήταν οι Μιχαήλ-Φαζός, με τους Δεληγιαννίδη και Ουνγιαλίδη στα άκρα της άμυνας, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Θυμιάνης και Γκόμεζ ήταν τα αμυντικά χαφ, στα άκρα κινούνταν οι Γκάβριτς-Κρητικός, ο Τσέλιος ήταν οργανωτής και σε θέση φορ ο Αλί Μπαμπά.

Το πρώτο μέρος

Ο Τσουκαλάς χτύπησε στη μύτη στο 7ο λεπτό μετά από χτύπημα του Γκάβριτς και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, με τη Νίκη Βόλου να παίζει με παίκτη λιγότερο για περίπου πέντε λεπτά. Αφού έγιναν ράμματα στον έμπειρο μέσο, στη συνέχεια, στο 36’, έγινε αλλαγή.

Μάλιστα ο Τσουκαλάς βρέθηκε στην περιοχή της Ξάνθης, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως να μπορεί να τελειώσει τη φάση από την πάσα του Κάσσου από τα δεξιά.

Στην πρώτη τελική του παιχνιδιού, ο Ουνγιαλίδης από τα αριστερά βρήκε τον Γκάμπρι με τον τελευταίο να πιάνει το σουτ στο 18ο λεπτό, αλλά δίχως να ανησυχήσει τον Μπάγιτς, καθώς η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από την εστία της Νίκης Βόλου.

Στο επόμενο λεπτό νέα προσπάθεια του Ουνγιαλίδη από τα αριστερά βρήκε αυτή τη φορά τον Θυμιάνη, αλλά ο Τσουκαλάς κατάφερε να σταματήσει την μπάλα.

Ο πολύπειρος μέσος των κυανόλευκων, ωστόσο, ήταν αδύνατον να συνεχίσει στο παιχνίδι, αφού τα ράμματα στη μύτη δεν σταμάτησαν την αιμορραγία, με τον Βοσνιάδη να τον αντικαθιστά με τον Βασιλείου, ο οποίος πήγε στην αριστερή πλευρά με τον Μιράντα να συνεχίζει ως οργανωτής, από το 36ο λεπτό κι έπειτα. Μάλιστα ο Βασιλείου πήρε κίτρινη κάρτα κατά την είσοδό του στο γήπεδο, καθώς βιάστηκε!

Δίχως τη μεγάλη φάση για τη Νίκη Βόλου συνεχίστηκε το πρώτο μέρος, στο οποίο οι κυανόλευκοι μετά από ένα 20λεπτο κατοχής έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, χωρίς όμως να απειλούνται.

Το δεύτερο μέρος

Η Νίκη ξεκίνησε με τεράστια φάση το δεύτερο μέρος, όταν ο Μιράντα βρήκε την μπάλα με τη μία μετά από γέμισμα από τον Αθανασίου και έπιασε το μονοκόμματο σουτ από τη μικρή περιοχή στο 47’, όμως η προσπάθειά του δεν βρήκε δίχτυα, με την μπάλα να περνά μόλις δίπλα από το δοκάρι του Ίτσο.

Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους ευκαιρία ένα λεπτό μετά με τον Αλί Μπαμπά να βρίσκεται στην περιοχή της Νίκης και να κάνει το σουτ μετά από αδράνεια της άμυνας, με τον Μπάγιτς όμως να μπλοκάρει και να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του.

Η Νίκη κέρδισε κόρνερ στο 50’ με τον Αλιατίδη να πιάνει την κεφαλιά από τη σέντρα του Μιράντα δίχως τύχη για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Φαζός απομάκρυνε και πάλι σε κόρνερ.

Στο 67’ η Ξάνθη κέρδισε κόρνερ με τον Μιχαήλ να προωθείται και να πιάνει την κεφαλιά, από την εκτέλεση του Τσιλιγγίρη, αλλά η άμυνα της Νίκης απομάκρυνε, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, με τον Κρητικό να παίρνει το ριμπάουντ και να σεντράρει εκ νέου στην περιοχή των κυανόλευκων, αλλά ο Κάσσος απομάκρυνε.

Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη χάθηκε στο 79ο λεπτό, όταν ο Αλί Μπαμπά βγήκε απέναντι από τον Μπάγιτς, όμως αντί να σουτάρει, προτίμησε να πασάρει στον Μονρόουζ, με τους αμυντικούς της Νίκης να διώχνουν έγκαιρα.

Η Νίκη δεν μπόρεσε στη συνέχεια να απειλήσει ξανά την εστία της Ξάνθης, απ’ όπου κι έφυγε τελικά με τον βαθμό της ισοπαλίας, που ήταν η 8η σε σύνολο 22 αγώνων, έχοντας και 8 νίκες, αλλά και 6 ήττες.

ΞΑΝΘΗ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-0

Super League 2-23η αγωνιστική

Γήπεδο: Xanthi FC Arena

Διαιτητής: Μαλούτας

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Χριστοδούλου (Ημαθίας)

Κίτρινες: 20’ Ανδρέου, 36’ Βασιλείου, 39’ Γκάβριτς, 48’ Γκόμεζ, 55’ Θυμιάνης, 62’ Ουνγιαλίδης, 65’ Μιράντα

ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης): Ίτσο, Μιχαήλ, Φαζός, Γκάβριτς (59’ Τσιλιγγίρης), Θυμιάνης (59’ Δορής), Δεληγιαννίδης, Κρητικός, Ουνγιαλίδης, Τσέλιος (87’ Γκινσάρι), Αλί Μπαμπά, Γκόμεζ (76’ Μονρόουζ).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Τσελεμπάκης, Τζανακάκης, Παπάζογλου, Μπάτζιος.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κάσσος, Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης, Κυριακίδης, Τσουκαλάς (36’ λ.τρ. Βασιλείου), Μιράντα (76’ Πάνος), Γκαρσία (57’ Βλαχομήτρος), Κουσκουνάς (76’ Μέτσε).

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Κυρίτσης, Γρομητσάρης, Στοΐνοβιτς, Ροχάνο.

Οι φίλαθλοι της Νίκης που βρέθηκαν στην Ξάνθη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου