ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κέρδισε Απόλλωνα και ατυχία η Νίκη

κέρδισε-απόλλωνα-και-ατυχία-η-νίκη-138603

Με «χρυσό» σκόρερ τον Μιράντα, η Νίκη Βόλου κέρδισε χθες μόνο με 1-0 τον Απόλλωνα Πόντου στο γήπεδο της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League 2, και επέστρεψε στις νίκες, φθάνοντας τις 7 συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Παρά τις σημαντικότατες χαμένες ευκαιρίες, οι κυανόλευκοι… δεν την πάτησαν όπως στον πρώτο γύρο και έτσι έκαμψαν την αντίσταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας για πρώτη φορά στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου μέχρι χθες είχαν δύο ήττες στο πρωτάθλημα από Ξάνθη και Απόλλωνα Λάρισας.

Πώς ξεκίνησε

Για τη Νίκη, σε σχηματισμό 4-5-1, ο Μπάγιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας τοποθετήθηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κυριακίδης-Ανδρέου-Αλιατίδης-Αθανασίου. Στη μεσαία γραμμή ο Παναγιωτίδης είχε ρόλο αμυντικού μέσου, μαζί με τον Τσουκαλά, ο Μιράντα οργανωτή, ενώ ο Κάσσος κινούνταν στη δεξιά πλευρά, με τον Βασιλείου στην αριστερή και τον Κουσκουνά στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο μέρος

Η προσπάθεια να σπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων ξεκίνησε από… νωρίς για τη Νίκη, όταν στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης ο Βασιλείου συνδυάστηκε όμορφα με τον Μιράντα, με τον πρώτο να δοκιμάζει κάτι σαν σέντρα-σουτ, δίχως να απειλήσει την εστία του Απόλλωνα.

Μετά από δύο λεπτά ο Κουσκουνάς με διπλή προσπάθεια και από τα αριστερά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πίτκα, όπως και ο Βασιλείου στη συνέχεια, που πήρε το ριμπάουντ, για να απομακρύνει η άμυνα.

Η αστοχία συνεχίστηκε για τη Νίκη και στο 13ο λεπτό, όταν ο Παναγιωτίδης έκανε σέντρα από τα δεξιά με τον Κουσκουνά και τον Βασιλείου να μην καταφέρνουν από τη μικρή περιοχή να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ακολούθως και στο 23’, ο Βασιλείου έκανε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά με τον Κουσκουνά να «πιάνει» αέρα από τη μικρή περιοχή και την μπάλα να φτάνει στον Κάσσο στο δεύτερο δοκάρι, όπου πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Αμαραντίδης έβαλε την κόντρα στην μπάλα, σώζοντας την ομάδα του.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει με τον Κυριακίδη να κάνει νέα σέντρα από τα δεξιά και τον Μιράντα να πιάνει την κεφαλιά στο 27’, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Μετά από ένα «νεκρό» διάστημα, στο 41ο λεπτό ο Παναγιωτίδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Κουσκουνά να προσπαθεί για την κεφαλιά, αλλά ο Αμαραντίδης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Τελικά το γκολ που έψαχνε η Νίκη το βρήκε στο 44’, με τον Κουσκουνά να πλασάρει από τα αριστερά μπαίνοντας στην περιοχή, τον Πίτκα να αποκρούει και τον Μιράντα να βλέπει την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του, για να σκοράρει προ κενής εστίας για το… λυτρωτικό 1-0.

Το δεύτερο μέρος

Με προσπάθεια για γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τη Νίκη να πιέζει για ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο Βασιλείου έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κουσκουνάς προσπάθησε για την προβολή στο πρώτο δοκάρι, αλλά και πάλι ο Αμαραντίδης σταμάτησε τον επιθετικό της Νίκης, παραχωρώντας κόρνερ στο 46’.

Η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία στο 57’, όταν μετά από αντεπίθεση ο Μιράντα έστρωσε την μπάλα στον Κάσσο, που απέναντι από τον Πίτκα πλάσαρε, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε με την μπάλα να παίρνει ύψος και τον Κάσσο να δοκιμάζει να σκοράρει αυτή τη φορά με κεφαλιά χωρίς κέρδος, σε μια φάση που τέσσερις κυανόλευκοι βγήκαν στην κόντρα με τον… Πίτκα, αλλά η ατυχία κράτησε το 1-0.

Η Νίκη βγήκε σε καλές προϋποθέσεις σε νέα αντεπίθεση στο 71΄, αλλά ο νεοεισελθών Βλαχομήτρος, που είχε χώρο και μπήκε από τα δεξιά της περιοχής, είδε την μπάλα να περνά άουτ μετά το διαγώνιο σουτ, ενώ στο 74’ τα πνεύματα οξύνθηκαν με τη Νίκη να ζητά αποβολή ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα (Ελέ) για χτύπημα εκτός φάσης στον Κάσσο, αλλά χωρίς να εισακουστεί από τον διαιτητή και τον βοηθό του, που ήταν μπροστά στη φάση. Ακολούθησε σουτ εκτός περιοχής του Βλαχομήτρου, με την μπάλα να έχει κατεύθυνση προς το τέρμα, αλλά αυτή βρήκε στο σώμα του Κάσσου και έφυγε άουτ στο 76’.

Η Νίκη ήθελε πάση θυσία ένα δεύτερο τέρμα, προκειμένου να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά στο 77’ ο Κουσκουνάς μέσα από την περιοχή και από τα δεξιά προτίμησε να πασάρει στον Βλαχομήτρο αντί να σουτάρει, με την μπάλα όμως να κοντράρει σε κόρνερ.

Νέο σουτ του Βλαχομήτρου στο 85’ και μετά από αντεπίθεση με το αριστερό, έδιωξε με τις γροθιές ο Πίτκας, με το 1-0 να διατηρείται και τον Απόλλωνα να απειλεί στο 88’, όταν από κλέψιμο της μπάλας του Ρούνει από τον Αλιατίδη, ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα έκανε διαγώνιο πλασέ και από τα δεξιά με τον Μπάγιτς να μπλοκάρει.

Στο 93’ Πάνος και Τζιώρας που είχαν μπει στο παιχνίδι λίγο πριν, προσπάθησαν να συνεργαστούν με τον πρώτο να κάνει την πάσα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Αμαραντίδης απομάκρυνε σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Αλιατίδης έπιασε την κεφαλιά με τον Πίτκα να μπλοκάρει.

Το 1-0 δεν άλλαξε στα 4 συνολικά λεπτά των καθυστερήσεων με τη Νίκη να πανηγυρίζει τελικά για πρώτη φορά στη Νεάπολη σε επίπεδο πρωταθλήματος και να προετοιμάζεται πλέον για το θεσσαλικό ντέρμπι, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ 1-0

Γήπεδο Νεάπολης

Super League 2-20η Αγωνιστική

Σκόρερ: 44’ Μιράντα

Διαιτητής: Τσουκαλάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Τσολακίδης-Αραβίδης (Αθηνών)

4ος: Βλάχος (Αν. Αττικής)

Κίτρινες: 39’ Μιράντα, 67’ Παναγιωτίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Κυριακίδης, Αθανασίου, Ανδρέου, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (77’ Μέτσε), Κάσσος, Βασιλείου (67’ Βλαχομήτρος), Μιράντα (90’ Πάνος), Κουσκουνάς (90’ Τζιώρας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Πατί, Σουντουρά (65’ Λουφάκης), Ρούνει, Ενομό, Παπαϊωάννου (46’ Εσαλό), Τσιμίκας, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Φράγκος, Ελέ

Ο Κάσσος νικιέται από τον Πίτκα στο τετ-α-τετ και στη συνέχεια της φάσης αστοχεί με κεφαλιά

Ο Βασιλείου, που ήταν εξαιρετικός χθες, δέχεται τα συγχαρητήρια Βοσνιάδη τη στιγμή της αλλαγής του

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου