ΠΟΛΟ

Βάση νέων επιτυχιών ο Βόλος, με την Εθνική να κερδίζει τις ΗΠΑ

βάση-νέων-επιτυχιών-ο-βόλος-με-την-εθνι-149588

Στον Βόλο βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που το περασμένο καλοκαίρι έκανε υπερήφανους όλους τους Ελληνες και λίγο περισσότερο τους Βολιώτες, λόγω του Βολιώτη ομοσπονδιακού προπονητή Θεόδωρου Βλάχου.

Η εθνική ομάδα ξεκίνησε έναν νέο κύκλο προετοιμασίας, φιλοξενούμενη από την περασμένη Κυριακή στον Βόλο και σήμερα το μεσημέρι, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τίμησε τους ασημένιους ολυμπιονίκες του Τόκιο, όπως φυσικά και τον «μαέστρο» της, τον Βολιώτη ομοσπονδιακό τεχνικό, Θ. Βλάχο.

Παρουσία του προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Κυριάκου Γιαννόπουλου, ο δήμαρχος Βόλου υποδέχθηκε την Εθνική στο δημαρχείο Βόλου, όπου και βράβευσε τα μέλη της και τους ομοσπονδιακούς.

Ο προπονητής της Εθνικής Θεόδωρος Βλάχος έλαβε από τα χέρια του δημάρχου το ομοίωμα της Αργούς, ενώ τα μέλη της Εθνικής δώρισαν ένα μεγάλο κάδρο με τη φωτογραφία της ασημένιας ολυμπιονίκη στον δήμαρχο και ο πρόεδρος της ΚΟΕ επέδωσε την τιμητική πλακέτα της Ομοσπονδίας στον Αχιλλέα Μπέο, αλλά και στον πρόεδρο του ΔΟΕΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρα.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε μετά τις τιμητικές βραβεύσεις: «Θα σταθώ στις κουβέντες, που είπε τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, όσο και ο προπονητής, αλλά και ο αρχηγός της και γενικά οι αθλητές. Ο Βόλος είναι συνδεδεμένος όχι μόνο με την εθνική πόλο, αλλά με όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Ιδιαίτερα όμως με την εθνική πόλο, την οποία έχουμε φιλοξενήσει τέσσερις φορές εδώ και το κάναμε με την καρδιά μας και με ευχαρίστηση. Μας έκαναν πολύ υπερήφανους. Ολη την Ελλάδα και ιδιαίτερα εμάς, γιατί ο προπονητής, ο στυλοβάτης και ο αρχιτέκτονας αυτής της προσπάθειας, είναι Βολιώτης.

Η δημοτική αρχή, αλλά και η πόλη του Βόλου τούς υποδέχονται με χαρά και συμβάλλουν στην προσπάθεια, προσθέτοντας έστω ένα λιθαράκι στο μέγιστο που μπορούμε, για να ολοκληρώσουν την προετοιμασία για νέες, μεγάλες επιτυχίες και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο. Εμείς θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και να είμαστε εδώ και όποτε μας το ζητήσουν θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους. Τους εύχομαι καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου κι ένα μήνυμα από όλους τους πολίτες του Βόλου για μεγάλες επιτυχίες».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κ. Γιαννόπουλος τόνισε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, για την εκδήλωση και την τιμητική βράβευση στην εθνική ομάδα πόλο μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε στο Τόκιο.

Ο Βόλος έχει προσφέρει πολλά στον υγρό στίβο της Ελλάδος, ερχόμαστε πολύ συχνά για προετοιμασίες, αλλά και μεγάλους αγώνες εδώ και θα συνεχίσουμε.

Παράλληλα ειπώθηκε και από τους αθλητές και από τον coach, πως κάθε φορά που ερχόμαστε, βλέπουμε την πόλη ακόμη πιο όμορφη και νομίζω πως αυτή η εικόνα που βλέπουμε έχει ονοματεπώνυμο κι αξίζουν συγχαρητήρια.

Τα κολυμβητήρια δίδονται στις ομάδες, οι σύλλογοι είναι ευχαριστημένοι, μετά τη συνάντηση που είχαμε μαζί τους (σ.σ. τη Δευτέρα) και πρέπει κι αυτοί να καταλάβουν πως υπάρχει προσπάθεια, ώστε να βοηθηθεί το έργο τους και μέσα στο νερό να δείχνουν την αξία τους».

Ο Βολιώτης τεχνικός Θ. Βλάχος σχολίασε: «Φιλοξενούμαστε για 4η φορά στον Βόλο και κάνουμε προετοιμασία σε τρομερές συνθήκες, αφού οι εγκαταστάσεις στα δύο κολυμβητήρια δεν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Οι προετοιμασίες που κάνουμε είναι πάντα κέρδος για εμάς. Πολλές διοργανώσεις έχουν έρθει στον Βόλο, όχι μόνο για το πόλο σε αγόρια και κορίτσια, αλλά και σε άλλα αθλήματα, οπότε αυτό είναι στα συν και πιστεύω πως ο Βόλος το απολαμβάνει. Ο Βόλος έχει αθλητική παιδεία και έχει αθλητικό κοινό. Για εμάς η παρουσία εδώ έρχεται μετά από τη μεγάλη επιτυχία του Τόκιο και ειδικά για εμένα είναι μεγάλη τιμή που βρισκόμαστε εδώ και βραβευόμαστε από τον δήμαρχο.

Η υπόσχεσή μας είναι να συνεχίσουμε σε πιο υψηλούς ρυθμούς και για μεγαλύτερες επιτυχίες και να επισκεπτόμαστε τον Βόλο είτε για επίσημους αγώνες, είτε για προετοιμασία. Είναι ένας προορισμός, που, εκτός από όμορφη πόλη, έχει αθλητική παιδεία, όπως είπα πριν, και ταιριάζει πολύ σε εμάς».

Τέλος, ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Φουντούλης πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους της εθνικής ομάδας των ανδρών τον δήμαρχο και την πόλη του Βόλου, για την άψογη φιλοξενία. Οι συνθήκες που έχουμε συναντήσει εδώ είναι εξαιρετικές όπως πάντα. Ευελπιστούμε να βρεθούμε κι άλλες φορές στο μέλλον στην όμορφη πόλη σας και κόντρα στην Αμερική να ξεκινήσουμε με μια νίκη».

Μπήκε με το δεξί η Εθνική Ελλάδος

Αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων και κερδίζοντας ουκ ολίγες φορές το χειροκρότημα του ενθουσιώδους κοινού, η Εθνική ανδρών στο πόλο πέτυχε μεγάλη νίκη σε φιλικό αγώνα επί των ΗΠΑ με 16-13 στο ανακατασκευασμένο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, «Βασίλης Πολύμερος», τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα.

Η Εθνική Ελλάδος, που βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή στον Βόλο και χθες το πρωί βραβεύθηκε από τον δήμαρχο Βόλου για το πρόσφατο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, κέρδισε τις ΗΠΑ σε φιλικό παιχνίδι με 16-13, με πρωταγωνιστές τους Αργυρόπουλο και Φουντούλη, προετοιμαζόμενη για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που έπονται τόσο την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι.

Η Εθνική Ελλάδας παρατάχθηκε με 12 παίκτες στη σύνθεσή της λόγω ασθενειών και ανάμεσά τους ήταν οι νεαροί Δημήτρης Δήμου και Νίκος Γκίλλας, που έκαναν ντεμπούτο με το εθνόσημο της ανδρών, με τον Βολιώτη ομοσπονδιακό τεχνικό, Θοδωρή Βλάχο, να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα.

ΕΛΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ 16-13

Οκτάλεπτα: 3-2, 4-5, 5-3, 4-3.

Διαιτητές: Αχλαδιώτης-Χατζηγούλας

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 3, Γκίλλας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 5, Γούβης, Νικολαΐδης 1, Αλαφραγκής, Δήμου.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Τέρνερ, Ντάνσταντ 1, Βάβιτς, Φάρμερ, Ντάουμπε, Λανγκιέβιτς, Χάλοκ 4, Γούντχεντ 2, Μπόουεν 3, Στίβενσον 2, Έρχαρντ, Ίρβινγκ 1, Χόλαντ, Γκρόουελ, Άμπρασμσον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου